Handige tips voor het voorkomen van vieze badkamerspiegels

Elke badkamer heeft een spiegel. Tenminste, daar gaat men vanuit. Wanneer je net uit de douche komt en je jezelf eens goed wil bekijken, is zo’n spiegel toch wel erg handig. Het grootste probleem in deze situatie is het beslaan van de badkamerspiegel door de stoom van je douche. Erg vervelend. En wanneer je de spiegel schoonveegt, word je vaak getreiterd door vervelende strepen waardoor je jezelf nog steeds niet kan bewonderen. Tegenwoordig bestaat er een spiegelverwarming die het condens tegen gaat. Toch bestaan er veel meer eenvoudige en handige tips die je zelf makkelijk kunt uitvoeren. Lees ze hieronder:

  • De aardappeltruc: Dat je een spiegel goed kan schoonmaken met een oude krant is inmiddels algemeen bekend. Maar van een aardappel die daarbij een nog beter resultaat levert heeft menig mens nog nooit gehoord. Toch is het waar. Snij een aardappel doormidden en wrijf hiermee je spiegel in. Neem de spiegel af met wat water en wrijf het droog met een oude krant. Je zult je verbazen over het blinkende resultaat.
  • Zilverpoets: Breng wat zilverpoets aan op je spiegel. Zorg dat de zilverpoets goed uitgewreven is voordat je de badkamerspiegel met een droge schone doek weer schoonveegt. Ook hier gaat je spiegel heerlijk van blinken.
  • Handige middeltjes: Ook voor het beslaan van je badkamerspiegel zijn enkele trucjes te verzinnen. Wrijf de spiegel bijvoorbeeld in met afwasmiddel of scheerschuim. Deze middeltjes helpen perfect. Ook shampoo helpt tegen het beslaan van je spiegel. Deze tips stammen uit een tijd dat er nog geen spiegelverwarming bestond en men dus creatief moest zijn om het probleem op te lossen. Creatief is het zeker.
  • Schoonmaakmiddel: Natuurlijk helpt een speciaal uitgevonden schoonmaakmiddel voor spiegels ook prima. Ook hier helpen de oude kranten tot een perfect resultaat. Ook keukenrol doet het vaak goed.