Badmatten voor een smaakvolle badkamerinrichting

Bij OTTO vind je een breed scala aan badmatten bekende merken zoals Grund, My Home, Domoline, Meusch, Heine of Colani. Badmatten zorgen voor een gezellige sfeer in elke badkamer, vooral in de koele wintermaanden. Ze voegen ook kleur toe aan de badkamer.

Inhoudsopgave

Welke badmatten passen bij mij?
Van welk materiaal zijn badmatten gemaakt?
Waar moet je op letten bij het kopen van badmatten?
Welke voordelen bieden badmatten?
Hoe was ik badmatten?
Hoe vaak moet ik badmatten wassen?
Wat kun je doen als badmatten geen goede grip hebben op de vloer?

Populaire kleuren badmatten

Welke badmatten passen bij mij?

Bijzonder decoratief zijn badmatten, gemaakt van natuurlijk hout, bamboe of kurk. Ze voelen aangenaam zacht en brengen een Aziatisch tintje in je huis. Badmatten van textiel zoals fijne pool zijn verkrijgbaar in tal van kleuren. Tip: Kleine badkamers lijken door gebruik van felgekleurde badmatten groter en ruimer. Voor een harmonieus totaalbeeld moet je de handdoeken en badlakens op je badmatten afstemmen.

Van welk materiaal zijn badmatten gemaakt?

Een badmat kan van synthetische materialen zoals acryl, polypropyleen of polyamide gemaakt zijn, maar ook uit natuurlijke vezels zoals katoen. Synthetische vezels hebben het voordeel dat ze snel drogen, onderhoudsvriendelijk en slijtvast zijn. Ze hebben ook een hoge sterkte en zijn slijtvast. Een badmat van katoen daarentegen is een aangenamer materiaal, maar vereist meer onderhoud en is minder slijtvast.

Waar moet je op letten bij het kopen van badmatten?

Om een badmat van goede kwaliteit te kopen, moeten een aantal criteria in acht worden genomen. Ten eerste moet de badmat een veilige, antislip grip op de gladde badkamertegels bieden. De onderzijde van de badmat moet derhalve bestaan uit een waterdichte latex of rubberlaag. Als er geen antislip laag op de badmat beschikbaar is, kun je in geval van nood een antislipmat (voor onder tapijt) gebruiken. Even belangrijk is het absorptievermogen van badmatten. Katoen of bamboe viscose nemen bijvoorbeeld veel water op, en moet dan ook goed drogen, nylon materialen absorberen minder vocht. Bovendien moet het mogelijk zijn een badmat in de wasmachine te wassen om hoge reinigingskosten voorkomen.

Welke voordelen bieden badmatten?

Vooral bij oudere huurwoningen is de badkamer vaak wat gedateerd: Vaak domineert een sombere kleur als grijs of beige en heb je als huurder weinig mogelijkheden om de tegels mooier te maken. Hier kunnen kleurrijke badmatten helpen: Ze bieden een visueel hoogtepunt in je badkamer voegen in een mum van tijd waarde toe aan de hele badkamer. Bovendien garanderen badmatten warme voeten wanneer je uit de douche of uit bad stapt en wordt het risico van uitglijden op de koude tegels geminimaliseerd. Hoe? Onze badmatten zijn gemaakt van absorberende materialen die overtollig water absorberen. Dus de vloer en de lucht in de ruimte blijven droog en comfortabel, en je hoeft je geen zorgen te maken over watervlekken en voetafdrukken op de vloer.

Hoe was ik badmatten?

Badmatten creëren een gezellige sfeer en comfort in je eigen badkamer. Echter, om zo te blijven, moeten ze goed worden onderhouden. Badmatten kun je meestal veilig schoon krijgen in de wasmachine met een witte was programma, gescheiden van ander wasgoed. De temperatuur is afhankelijk van het materiaal tussen 30 en 90 graden: Heeft de badmat een antislip rubber coating dan moet de temperatuur op het laagste niveau ingesteld worden. Anders lost na verloop van tijd het rubber op. Als wasmiddel kun je gewoon normaal licht wasmiddel gebruiken, dit is niet schadelijk voor het rubber.

Hoe vaak moet ik badmatten wassen?

Omdat in een vochtige omgeving micro-organismen zich snel ontwikkelen, moet de badmat ongeveer een keer een goed geschud en uitgezogen worden. Je kunt de badmat ook elke drie tot vier weken wisselen of wassen.

Wat kun je doen als badmatten geen goede grip hebben op de vloer?

Met badmatten die slippen valt niet te spotten. Niet zelden ontstaan er ongelukken door slippende badkamermatten. Een manier om te voorkomen dat je op een badmat uitgelijdt, is het aanbrengen van een antislip rubberen mat: In het OTTO assortiment worden deze praktische matten "antislipmatten" genoemd. Het beste is, echter, om een badmat te kopen, waarvan de bodem bestaat uit een antislip latex of rubberen laag.


Populaire kleuren badmatten

Roze badmattenrode badmattenzwarte badmatten, paarse badmattenwitte badmatten