Barkrukken, nu ook voor in de keuken

Een bar in de keuken

Vroeger zag je een bar vrijwel alleen in nachtclubs en cafés, maar tegenwoordig is een bar ook steeds meer te zien in de keuken bij de mensen thuis. Dit komt omdat de eetkamer is veranderd naar van een eetruimte naar een leefruimte. Men komt niet alleen meer in de eetkamer om te eten, maar ook om samen te zijn met familie en vrienden. Het is een soort symbool van gezelligheid geworden. Dit is wat een keukenbar versterkt. Met een keukenbar creëer je een gezellige atmosfeer in de keuken. Wanneer je aan het koken bent, kunnen mensen plaatsnemen aan de bar en gezellig een gesprek met je voeren. Ook is de keukenbar geschikt om een snelle hap aan te nemen, zoals het ontbijt. Je kunt snel je eten klaarzetten en gelijk op de barkruk plaatsnemen.

Welke barkruk moet ik kiezen?

Bij de keus van de barkrukken bij je keukenbar moet je met verschillende zaken rekening houden. Hoe hoog is bijvoorbeeld je bar? Zorg dat de zitting niet meer dan 30 cm lager ligt dan de bar zodat je comfortabel aan de bar kunt zitten. Het zal mooi lijken als de stoffering van de kruk vergelijkbaar is met de stoffering van je eetkamerstoelen. Wanneer je geen eettafel hebt of veel aan de bar verwacht te zitten, is het aan te raden om een barkruk met een goede rugleuning aan te schaffen. Dan zul je veel langer op de kruk kunnen zitten. Neem eens een kijkje in onze webshop om te kijken welke kruk het beste bij je past.

Tips om een bar te maken

Zou je ook graag een bar in je keuken willen? Dit is niet iets dat je zomaar doet, maar we geven we je graag een aantal tips om je op weg te helpen.

  • Muur. Ook als je geen kookeiland hebt, is een keukenbar mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld ook een blad aan de muur bevestigen en je zet er een aantal krukken onder. Het voordeel hiervan is dat je ook een blad breder dan de keuken kunt gebruiken.
  • Kookeiland. Het mooist is om een bar te hebben als verlengstuk van je keukenblad. Dit geeft ook het klassieke bargevoel. Je hebt hiervoor meerdere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor langer aanrechtblad, zodat deze er aan de achterkant uitsteekt. Wanneer je al een aanrechtblad hebt, zal dit waarschijnlijk niet je eerste optie zijn.
  • Blad maken. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een blad voor de bar te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een houten frame te maken en aan de bovenkant een blad te plaatsen. Ook zou je boekenkastjes naast elkaar kunnen zetten en er een blad bovenop te bevestigen.