Bedden & boxsprings
NAAR BOVEN

Bedden – een geweldige keuze voor een goede nachtrust

Slapen is een van de meest belangrijke dingen in je leven. Alleen door het krijgen van genoeg slaap kun je goed functioneren en voldoen aan de eisen die in je zakelijke- en privéleven gesteld worden. Hoe waardevol genoeg, maar vooral goede, slaap krijgen is, merk je vooral als je er te weinig van krijgt. Om wat voor reden je ook wakker ligt ’s nachts, aan een oncomfortabel bed mag het niet liggen. Wil je na een herinrichting een nieuw bed kopen of ligt je oude bed niet meer lekker, dan biedt OTTO betaalbare bedden die voldoen aan al je eisen. Ons assortiment bestaat uit smalle eenpersoonsbedden tot luxe boxsprings in verschillende vormen, materialen en uitvoeringen.

Voor iedereen die zich altijd afvroegen waar ze hun bed moeten kopen, zijn bij ons aan het juiste adres. Misschien heb je je bedenkingen bij het online kopen van een bed. Je kan namelijk niet de gebruikelijke testjes doen zoals de hardheid controleren en het aanraken van de materialen. Wees niet bezorgd: Als je jezelf vooraf goed informeert over het kopen van bedden, in het bijzonder matrassen en lattenbodems, kan er eigenlijk niets fout gaan. De beroemde proef wordt over het algemeen overschat, je kan namelijk pas na een paar dagen goed slapen op je matras oordelen of je je matras fijn vindt. Zo kan bijvoorbeeld een bijzonder hard matras na een zware dag op kantoor de hemel op aarde zijn, maar bij permanent gebruik leiden tot nieuwe klachten. Luister daarom goed naar je gevoel en oriënteer je vooral op bedden waar je altijd goed op hebt geslapen, zelfs als de nieuwste trends hier niet mee overeenkomen.

Bedden kopen bij OTTO – voor elke smaak het juiste bed

Natuurlijk is in de keuze van je bed persoonlijke smaak belangrijk, maar nog veel belangrijker is je eigen levensomstandigheid en de kameromstandigheden. Alhoewel er in een studentenbudget vaak niet meer dan een simpel eenpersoonsbed past kan een hoge kamer met een stapelbed optimaal worden benut. Jonge ouders kunnen in hun eigen huis een groot familie bed voor zichzelf en hun kinderen neerzetten.

Een- en tweepersoonsbedden

Voor je je met materialen en ontwerp van je toekomstige bed bezig gaat houden, moet je overwegen of je een een- of tweepersoonsbed nodig hebt. De standaard afmetingen van een eenpersoonsbed is 80 centimeter breed en 200 centimeter lang. Er komen echter steeds meer eenpersoonsbedden die 90 centimeter breed zijn, voor dat kleine beetje extra comfort. Voor mensen die langer dan 1,85 m zijn, worden bedden die in de lengte 210- of 220 centimeter zijn, zodat ook zij zich makkelijk kunnen uitstrekken.

Enkele bedden zijn niet per se smal, de benaming betekent alleen dat het bed voor een enkel matras en een enkele lattenbodem is ontworpen, waar tweepersoonsbedden strikt in tweeën verdeeld zijn. Je kunt dus ook een eenpersoonsmatras ook in een queen size bed van 160 centimeter breed of zelfs in een king size bed van 200 centimeter breed leggen. Ondanks hun grootte zijn de king- en queensize matrassen alleen geschikt voor een persoon. Dit omdat jij en je partner in de meeste gevallen verschillen van lengte en gewicht, waardoor het slaapcomfort aanzienlijk afneemt. In dit geval deukt het matras bij de zwaardere persoon meer in waardoor hij de tweede persoon niet genoeg ondersteuning kan bieden. Ook de bewegingen van je partner voel je meer in een eenpersoonsmatras waardoor je onrustiger wordt.

Boxspring bed

Een trend die steeds populairder wordt de laatste jaren, zijn boxspring bedden. Deze waren in eerste instantie een luxueus nicheproduct, maar zijn dankzij de dalende prijzen populairder geworden. Deze vorm van bedden komt vooral veel voor in de VS, Canada en Scandinavië en is bekend bij veel Amerikaanse films en series. Maar wat maakt het boxspringbed nou zo speciaal?

Het belangrijkste verschil met onze traditionele bedden is de constructie. Deze bestaan namelijk alleen uit latten en een matras, terwijl de boxspring de basis is voor een dik matra met hierop nog een topper. De comfortabele hoogte van 45-70 centimeter wordt bereikt, wat dit bed ideaal maakt voor ouderen en mensen met rugpijn. Je kunt een boxpspring kiezen met koudschuim of latex matras, maar als je echt comfort wil kun je het beste kiezen voor een combinatie van twee binnenveringen.

Futonbedden

Heb jij ook een kleine kamer die je optimaal wil benutten? Dan zal je onze futonbedden erg geschikt vinden hiervoor. Het bed frame biedt extra opslagruimte, bijvoorbeeld door uitneembare vakken waar je linnengoed en beddengoed in kunt opslaan. In een andere variant van het futonbed bevat het bed een tweede bodem met matras waardoor je het bed in een paar stappen kunt omtoveren tot logeerbed. Een slaapgelegenheid die zich vooral leent voor kinderen: hun beste vriendjes en vriendinnetjes kunnen op ieder moment blijven logeren.

Wanneer moet een baby bed worden vervangen voor een bed zonder tralies?

Een precieze leeftijd hiervoor bestaat niet. Bij de meeste kinderen wordt het babybed meestal voor een normaal kinderbed ingewisseld rond de leeftijd 1,5 tot 3 jaar. Vaak als de kinderen over de tralies gaan klimmen, kun je het bedje vervangen. Ook voor het zindelijk worden is een bed zonder relingenhandig; dan kunnen ze er ’s nachts zelf uit als ze naar het toilet moeten.

Materialen en constructie – bedden kennis bij OTTO

In ons brede assortiment vindt je bed frames in verschillende vormen en materialen, van klassiek minimalistisch tot excentrieke designs. Bedden met houten frames zijn lange tijd gezien als ouderwets en oubollig, maar nu zie je ze veel terug met eenvoudige en strakke lijnen. De oppervlakken worden vaak onbehandeld gelaten of worden wit geschilderd, waardoor het erg goed past bij de Scandinavische woonstijl. Echter zijn ook staal of stalen frames nog steeds erg populair en verkrijgbaar in zowel romantische varianten als in strakke moderne vormen. Als geen van deze twee materialen je aanspreekt, kun je ook nog voor een gestoffeerd bed kiezen. Deze comfortabele bedden met kleurrijke of gedessineerde stof of leer, kun je kopen bij OTTO.

Voor nu even genoeg over het uiterlijk, een goede nachtrust komt vooral aan op het comfort van je bed. De combinatie van het matras en de lattenbodem en de perfecte aanpassing aan je lichaam is erg belangrijk. Zelfs als je je bed zo goedkoop mogelijk wilt kopen, op de lattenbodem en het matras moet je niet besparen. Raadpleeg ook van te voren de beddenspecialist, zodat je de juiste kennis hebt om een bed online te kopen.

De eeuwige zoektocht naar het perfecte bed

Of je nu in een diepe slaap valt of je ’s Ochtens de prinses op de erwt voelt, hangt vooral af van je matras. Als je een nieuw bed koopt, is het daarom slim om je matras en lattenbodem ook te vervangen. Welk type matras de beste is, verschilt per persoon.

  • Veermatrassen. Dit type matras bestaat uit een kern van metalen veren, die met elkaar verbonden zijn en zijn omgeven door beschermende bekleding. Hoe hoger het matras, hoe meer veren erin zitten per vierkante meter. Bijzonder comfortabel zijn de pocketvering matrassen. Bij deze matrassen zijn de veren afzonderlijk in zakjes die alleen in het midden met elkaar zijn verlijmd. Hierdoor kunnen de veren afzonderlijk van elkaar bewegen waardoor je overal optimaal ligcomfort ervaart.
  • Schuimmatrassen. Deze van koudschuim- of viscosekern gemaakte matrassen bestaan vaak uit meerdere lagen van verschillende lagen met verschillende materiaaldiktes. Het is een cellulair netwerk dat uit miljoenen cellen is opgebouwd.
  • Latexmatrassen. Deze matrassen zijn erg populair bij mensen met allergieën, omdat stof en huismijt hier lastig in komen. Bovendien stoot het materiaal vocht af wat het hygiënischer maakt dan andere matrassen. Toch is het matras ook uitermate geschikt voor mensen zonder allergieën door het comfort.

De perfecte plek voor je bed

Naast de optimale combinatie van matras en lattenbodem kan de positie van het bed doorslaggevend zijn in het slaapcomfort. Bedden zetten we meestal, intuïtief, met het hoofdeinde bij de muur neer. Eenpersoonsbedden worden vaak in de hoek van een kamer neergezet, waar twee muren een ruimtelijke begrenzing vormen. Muren geven ons namelijk een gevoel van veiligheid en zekerheid. Een bed in het midden van de kamer neemt niet alleen meer ruimte in, maar kan ook leiden zot onzekerheid en onrust. Optische rust vloeit ook voort uit een nachtkastje die aan weerszijden van een tweepersoonsbed wordt geplaatst. Een nachtkastje zou in strijd zijn met de visuele balans in de kamer. Daarnaast kun je je bed beter niet plaatsen in een luchtstroom. Positioneer je slaapplek dus liever niet bij een raam, deur of koude buitenmuur.

Populaire kleuren bedden

Witte bedden, zwarte beddengrijze bedden