De bedsprei is de ideale oplossing

Wanneer de warme nachten afnemen en je het dekbed weer terug in je overtrek stopt, kan dit maar één ding betekenen: de winter komt eraan. Voor een goede nachtrust is de winter het ideale seizoen: dagen duren korter en nachten duren langer. Mensen hebben meer behoefte aan meer slaap en ons interne ritme loopt weer gelijk met het licht/donker cyclus. Het ritme dat overigens goed verstoord wordt tijdens de zomerdagen, waardoor we dus slechter slapen. Ideaal dus die winter. Het enige nadeel aan de Winterse nachten is de doordringende kou. Ben je buiten geweest voordat je gaat slapen? Je kunt ervan uit gaan dat je niet meer warm wordt wanneer je geen hete douche neemt. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om een extra dekbed op je bed te leggen, maar ook dat kent weer zijn nadelen. Het dekbed wordt te zwaar of uiteindelijk loop je ’s nachts te zweten als een otter. Ook niet ideaal. De beste oplossing voor dit probleem is de bedsprei. Super functioneel en ook nog eens van decoratieve aard.

Verschillende bedspreien

Een bedsprei is de juiste aanvulling op je dekbedovertrek wanneer het gaat om koude nachten. Het zorgt voor de juiste balans tussen warm en koud en ligt ook niet te zwaar op je dekbed. Ook handig zijn de verschillende soorten bedspreien. Ben je een echte koukleum dan kun je het beste kiezen voor de gewatteerde bedspreien. Deze hebben namelijk een iets hoger warmtegehalte. De bedspreien van enkel katoen laten wat meer kou door en zijn beter bestemd voor de warmbloedige onder ons. Er zijn bedspreien die de afmetingen van je bed hebben en dienen dus echt als bedsprei. Hoewel je ze natuurlijk ook kunt gebruiken voor op de bank of tijdens een lange reis in de auto of het vliegtuig.

Sfeermakers

Natuurlijk is een bedsprei niet alleen handig, het zorgt ook nog eens voor een sfeervolle kamer. Een bedsprei geeft je kamer een verzorgde uitstraling. Het lijkt namelijk net of je je bed piekfijn hebt opgemaakt. Ideaal toch? Voor elke huisstijl is er een type bedsprei. Een simpel item dat kan zorgen voor de finishing touch van je huisstijl en ook nog eens super functioneel is. Bij OTTO vind je een hoop verschillende bedspreien. Één voor elk huishouden!