Waar kun je de leukste decoratie beeldjes kopen? Bij OTTO!

In onze webshop vind je de mooiste beeldjes die je kunt gebruiken ter decoratie. Je kunt beelden op allerlei verschillende plekken neerzetten. Zo zijn beeldjes bijvoorbeeld ideaal om de salontafel mee op te fleuren, maar ook op de vensterbank komen ze goed tot hun recht. Je vindt beeldjes in verschillende vormen van verschillende materialen. Soms kan een beeldje een specifieke betekenis hebben, hoe mooi is het dan om dit een speciaal plekje in huis te geven. Hieronder lees je wat voor verschillende beelden er allemaal zijn en vertellen we je meer over de meest gebruikte materialen en de geschiedenis van beelden.

Inhoudsopgave

Diverse soorten beelden
Waar worden beeldjes van gemaakt?
Het verschil tussen een gewoon beeldje en een sculptuur
De geschiedenis: het ontstaan van de beeldjes
Het bekende beeld: De Sfinx
Beelden komen terug in iedere cultuur
Op zoek naar goedkope beeldjes?

Diverse soorten beelden

De beschikbare keuze voor beelden is enorm. Of je nu op zoek bent naar algemene decoratieve figuren of naar specifieke beeldjes vanuit bijvoorbeeld het geloof, je vindt ze allemaal in onze webshop. Heb je wat inspiratie nodig? Hieronder lees je wat de meest voorkomende beeldjes zijn.

Beeldjes van dieren: paarden, katten, olifanten of een vlinder

Ben jij een echte dieren fan? Dan is het wellicht leuk om een beeld in huis te hebben van jouw favoriete dier! Tegenwoordig is er van vrijwel bijna elk dier een mooi beeld te vinden. Zo kun je kiezen voor huisdieren als katten, honden en vissen maar ook voor uilen, varkens en rendieren. Overigens zijn rendieren ook super leuk voor tijdens de feestdagen!

Ben je niet perse een dieren fan, maar vind je kleuren als goud en zilver super mooi bij je interieur? Ook dan is het leuk om voor dierenbeeldjes te kiezen. Veel dierenbeeldjes, en dan voornamelijk het luipaard of de olifant worden gemaakt in het zilver of goud. Je zult zien dat dit een erg chique uitstraling geeft. Je kunt ervoor kiezen om enkel één beeldje neer te zetten, of om er een set van te maken. Meerdere beeldjes in dezelfde kleur staan vaak erg leuk bij elkaar. Let er wel op dat het niet té druk wordt. Zet ze bijvoorbeeld neer op een plek die nog wel wat aandacht kan gebruiken en waar nog niet te veel omheen staat.

Beeldjes horen zien en zwijgen

Vrijwel iedereen kent de uitdrukking "Horen zien en zwijgen". Oorspronkelijk komt deze oude uitdrukking van een wijsgeer uit China. Deze uitdrukking heeft zich door vertaald in drie mooie beeldjes. De meest voorkomende beeldjes zijn de apenbeeldjes. Hierbij heeft één aap zijn handen voor zijn mond, de andere aap zijn handen voor zijn oren en de laatste aap zijn handen voor zijn ogen. De drie beeldjes bij elkaar geven een mooi samenhangend geheel.
Echter worden er tegenwoordig ook steeds meer varianten gemaakt. Zo zie je de spreuk bijvoorbeeld ook terug in de vorm van drie boeddha beelden.

Beeldjes van de liefde

Op zoek naar een bijzonder cadeau voor jouw geliefde? Kijk dan eens rond tussen onze mooie liefdesbeeldjes. De meeste beeldjes komen in kleuren als antraciet, brons of zilver. Het voordeel hiervan is dat het vrijwel met iedere woonstijl te combineren is. Er zijn verschillende soorten liefdesbeeldjes. Denk bijvoorbeeld aan twee omarmende personen, een aanzoek, twee personen verwerkt met een hart en nog veel meer. De keuze is reuze, zo is er voor ieder wat wils.

Waar worden beeldjes van gemaakt?

Beeldjes kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Ieder materiaal heeft weer andere eigenschappen. Hieronder worden enkele materiaalsoorten toegelicht.

Bronzen beelden: ideaal voor in de tuin

Het materiaal "brons" bestaat al een aantal eeuwen en is daarmee dus erg oud materiaal. Het voordeel van bronzen beeldjes is dat je ze gemakkelijk in de tuin neer kunt zetten. Het materiaal is namelijk corrosiebestendig en daarmee zal het een zeer lange tijd meegaan in de buitenlucht in tegenstelling tot andere materiaalsoorten. Mocht je dus nog op zoek zijn naar buitenbeeldjes, kijk dan vooral tussen de bronzen beeldjes.
Overigens zijn bronzen beeldjes ook heel mooi om binnenhuis neer te zetten. Brons past vrijwel bij iedere woonstijl en daarnaast geeft het een extra warm gevoel.

Glazen beelden: zowel met als zonder kleur

Ook een glazen beelden past in principe bij ieder interieur. Wel is het van belang om na te denken over de plek van het beeldje. Verstandig is om een glazen beeldje een veilig plek te geven waarbij er niet zomaar tegenaan gestoten kan worden, voornamelijk in het geval van kinderen. Je hebt glazen beeldjes in verschillende vormen en maten. Het leuke is dat er met glas vaak mooi gecombineerd wordt met kleurtjes. Door middel van een glazen beeldje kun je dus gemakkelijk wat kleur toevoegen aan het interieur. Mocht je niet zo van kleur houden, dan kun je uiteraard kiezen voor een kleurloos glazen beeldje.

Porseleinen beelden: chique en stevig

Porseleinen beelden zijn vaak licht van gewicht en erg stevig. Een ander kenmerk van porseleinen beeldjes is de witte glans die het materiaal met zich meebrengt. Dit zorgt voor een chique uitstraling. Een groot voordeel van porselein is dat het nauwelijks verkleurd, zo kun jij een zeer lange tijd optimaal genieten van jouw nieuw gekochte porseleinen beeldjes.

Het verschil tussen een gewoon beeldje en een sculptuur

In onze webshop vind je zowel diverse beeldjes als sculpturen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?
Eigenlijk wordt een sculptuur ook een beeld genoemd, maar dan is het ontstaan vanuit een geheel. Het verschil zit hem dus echt in de manier van tot stand komen. Sculpturen worden gemaakt doordat de beeldhouwer met één geheel begint, een daar vanaf steeds stukjes materiaal weghaalt. Uiteindelijk vormt het zich tot een mooi beeld wat jij thuis neer kunt zetten.
Je kunt sculpturen herkennen aan het feit dat ze altijd driedimensionaal zijn.

De geschiedenis: het ontstaan van de beeldjes

Beeldhouwkunst is een vorm van kunst die al eeuwen mee gaat. Zelfs ver voor Christus werd er al aan beeldhouwkunst gedaan en waren beeldjes een vorm van kunst. In de zo gehete prehistorie was de kunst voornamelijk voor sjamanistische handelingen, ter decoratie van gebruiksvoorwerpen, kleding en paardentuigen en giften in graven van belangrijke personen.

In de tijd van de Egyptenaren werden beeldjes gemaakt in dienst van Goden en doden. Er was voornamelijk sprake van tempelbeelden als koningsbeelden en sfinxen in natuursteen. De graven van belangrijke mensen stonden net als in de prehistorie vol met beelden die als gift aan de overledene gegeven waren.

Het bekende beeld: De Sfinx

In de prehistorie en in de tijd van de Egyptenaren waren beelden belangrijke portretten van belangrijke mensen en Goden. De beeldhouwkunst heeft zich in deze tijd ontwikkelt en tempels en heilige plaatsen stonden er vol mee. De meest bekende beelden zijn de, zoals hierboven genoemde sfinxen. Een sfinx is een mythisch wezen en komt voor in verschillende culturen. In Egypte komt de sfinx voor als half man (hoofd) en half leeuw (lichaam). In Griekenland is dit anders, en wordt de sfinx afgebeeld als half vrouw (hoofd) en half adelaar (lichaam). De zogenaamde criosfinxen zijn beelden met een ramskop. Dit beeld, de sfinx, werd in het oude Egypte onder andere gebruikt als wachter en werd gebruikt om vijanden af te schrikken. Niet alleen was dit beeld een afschrik-element, maar werd het ook gezien als de wachter van de zon. Het beeld van de leeuwensfinx werd vereenzelvigd met Horus (de Farao) en de zon. De criosfinxen waren verbonden aan de Goden Amon en Khnum.

Beelden komen terug in iedere cultuur

In elke cultuur komt de kunst van het beeld terug. In Afrika werd het gieten van brons ontwikkeld en daar werden beeldjes van gemaakt. Tussen de 11e en de 15de eeuw werden er vooral hoofden van Koningen gemaakt. Duidelijk is dat beelden in de geschiedenis vooral gebruikt werden om koningen en belangrijke mensen te vereren. Afrika had voornamelijk bronzen beeldjes. In India kwamen beeldjes voornamelijk voor in de Hindoetempels. Ook hier werden er voornamelijk beeldjes van Goden gemaakt. Beelden van Shiva, Vishnoe en Brahma worden nu nog steeds volgens oude tradities gemaakt. De bekende Boeddhabeelden werden vanaf 100 jaar voor Christus gemaakt. Een beeld dat hedendaags erg populair is.

Op zoek naar goedkope beeldjes?

Maak gebruik van de handige prijsfilter binnen onze webshop. De prijsfilter bevindt zich aan de linkerkant in het menu. Met deze prijsfilter kun je je minimum en maximum bedrag invullen, waarmee je direct leuke beeldjes vindt binnen jouw budget.
Afgeprijsde beeldjes herken je aan het "Sale" logo links bovenaan de afbeelding