Net dat beetje extra in je interieur? Kies voor behang als wandbekleding!

Elke wand in huis, zowel in woonkamer, gang of slaapkamer, verdient een mooie aankleding. Met behang voeg je net dat tikje extra aan je interieur toe. Kies voor stevig vlies- of papierbehang met een mooie print of kleed je wand aan met fotobehang. De skyline van een wereldstad in je woonkamer? Vrolijke kleuren in de kinderkamer? Keuze genoeg!

Inhoudsopgave

Wandbekleding is bepalend voor je interieur
Een kleurrijke print of fotobehang
Verschillende soorten behang

Wandbekleding is bepalend voor je interieur

Bij het inrichten van je woning komt een hoop kijken. Als je net een nieuw huis hebt gekocht, is er een heleboel te doen. Een nieuwe vloer, raambekleding en wandbekleding. Het zijn nog maar een aantal dingen waar je liever goed over nadenkt. Ook als je al een tijd in hetzelfde huis woont, wil je af en toe weleens iets anders. Vooral de manier waarop je de wanden in huis aankleedt, is heel bepalend voor je interieur. Denk daarom goed na over het soort wandbekleding dat je wilt hebben en vergeet zeker niet om minimaal één wand in huis met behang te bekleden.

Een kleurrijke print of fotobehang

Het verven van de wanden is makkelijk en mooi, maar af en toe een wand met behang bekleden voegt net dat beetje extra aan je interieur toe. Kies voor behang met een mooie kleurrijke print of ga voor een variant met een structuuroppervlak. Met je eerste keuze zorg je voor extra kleur in je interieur, met de tweede keuze geef je extra diepte aan je wand. Wil je echt iets bijzonders? Kies dan voor fotobehang. Hiermee kun je een wand in één keer van een prachtige afbeelding voorzien. Wat dacht je van een mooi verlaten strand, de skyline van een wereldstad of een dichtbegroeid bos? Er is keuze genoeg! Ook voor in de slaapkamer van de kinderen vind je prachtig fotobehang waar ze urenlang naar kunnen kijken.

Verschillende soorten behang

Bij behang kun je kiezen uit vlies- of papierbehang. Vliesbehang is makkelijk aan te brengen. In tegenstelling tot papierbehang hoef je het behang niet van tevoren in te strijken, maar smeer je de muur met behanglijm in. Ook een behangtafel is niet nodig want je brengt het behang direct op de muur aan. Vliesbehang is trekvrij en vaak wat dikker dan papierbehang. Daardoor kun je het ook goed gebruiken op wanden die wat beschadigd zijn. Bovendien is vliesbehang ongevoelig voor water en stoom, waardoor je het ook goed in de keuken kunt gebruiken. Zowel papier- als vliesbehang kunnen trouwens heel goed tegen vlekken. Zolang de vlekken niet olie- of vethoudend zijn, verwijder je ze gemakkelijk met een sopje.