Breng de natuur in huis met bloemenschilderijen

Wie wordt er niet vrolijk van bloemen? Bloemen in een vaas is een manier om de natuur in huis te brengen. Een andere manier is een schilderij. Bloemenschilderijen worden al eeuwen gemaakt. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat je overal bloemen tegen komt: in elk land en in elke cultuur. Vaak dragen bloemen ook nog symboliek of emoties uit. Rode rozen voor de liefde, witte rozen voor eeuwige liefde en trouw.

Verschillende bloemen, verschillende schilderijen

Tulpen, orchideeën, narcissen, hortensia, zonnebloemen, lelies en zonnebloemen. Elke bloem een andere emotie en uitstraling. Bloemenschilderijen dragen de emotie op een symbolische wijze over op zijn toeschouwers. De bloemen in bloemenschilderijen kunnen op verschillende manieren worden weergegeven: natuurgetrouw of abstract. Er zijn veel verschillende bloemenschilderijen, dit omdat er super veel verschillende bloemensoorten zijn en allerlei kleuren. Niet alleen verschillen de bloemen of de kleuren op het schilderij, maar ook de afmetingen en uitvoering van bloemenschilderijen kunnen verschillen. Zo zijn er schilderijen van olie- en acrylverf op linnen maar ook artprint op glas. Niet alleen de bloemen hebben dus een andere uitstraling, ook de uitvoering. Door het gebruik van olie- of acrylverf heeft een bloemenschilderij een klassieke uitstraling, een print op glas staat moderner. Door de keuze te maken voor soorten bloemen, kleuren en uitvoering, vind je een bloemenschilderij wat past bij wat je wilt dat het uitstraalt. Daarnaast is er voor elk type interieur, landelijk of modern, een passend exemplaar te vinden. Een bloemenschilderij is een echte blikvanger in je woonkamer!

Een bijzonder bloemenschilderij

Bijzondere bloemenschilderijen zijn de serie zonnebloemen van Vincent van Gogh. Hij heeft een serie gemaakt van stillevens. De zonnebloemen zijn geschilderd met olieverf op doek. De schilderijen waren bedoeld als slaapkamer decoratie in de logeerkamer van zijn vriend Paul Gauguin. Van Gogh schilderde vier stillevens, maar hij vond slechts twee daarvan goed genoeg. Later maakte hij er nog drie kopieën van, een hiervan hangt in het Van Gogh Museum. De schilderijen van Van Gogh hangen op verschillende plaatsen in de wereld. Zo hangt het eerste schilderij in München in Duitsland, en een later bloemenschilderij in de National Gallery in Londen.