461 artikelen

Discreet en dynamisch: bureautafels groeien mee met hun taken

Als je thuis een professioneel thuiskantoor wilt inrichten, maakt een bureau deel uit van het basis meubilair. In tegenstelling tot computertafels kunnen deze modellen flexibel in hoogte worden versteld. Door de tafelpoten elektrisch of met de hand met een zwengel omhoog en omlaag te brengen, kun je de hoogte van de tafel op jouw eigen hoogte instellen - of je nu zit of staat achter het bureau. Door jouw werkhouding te veranderen, word je niet zo snel moe en voorkom je tegelijkertijd rug spanningen.

Er zijn geen planken of lades zoals bij de klassieke bureaus. De meeste bureaus hebben hiervoor een extra ruim werkvlak. Het tafelblad is meestal gemaakt van gecoat fineerhout, dat zeer eenvoudig te reinigen is en het is krasbestendig. Vingerafdrukken zijn minder opvallend op het matte oppervlak en het licht wordt minder sterk gereflecteerd dan op een glad oppervlak. De in hoogte verstelbare metalen poten benadrukken het eenvoudige uiterlijk en zorgen voor een opgeruimde kantoorlook.

Tip: Verander af en toe van beenpositie als je staand werkt, want zelfs in deze positie kunnen jouw spieren vermoeid raken van eenzijdige belasting. Een korte wandeling is ook goed tussendoor, want lopen stimuleert de bloedsomloop en bevordert de creativiteit.

Inhoudsopgave

Compact tot communicatief: dit zijn de modellen waaruit je kunt kiezen
Eenvoudig of stijlvol? Het juiste ontwerp voor jouw thuiskantoor
Vijf tips om te kopen: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van kantoor bureaus

Compact tot communicatief: dit zijn de modellen waaruit je kunt kiezen

Afhankelijk van hoeveel ruimte je in jouw appartement hebt, zijn er verschillende bureau's mogelijk. Hieronder een overzicht van de afzonderlijke modellen.

Ergonomisch bureau

De klassiekers zijn in hoogte verstelbare bureaus, waarbij het tafelblad tussen 65 en 125 cm kan worden versteld. Zo kun je de tafel op de juiste hoogte brengen, zodat je jouw benen vrij onder de tafel kunt bewegen. Dankzij hun flexibele hoogte zijn deze bureau's ook zeer praktisch als je jouw werkplek deelt met meerdere familieleden of huisgenoten.

De breedte van het tafelblad varieert tussen 120 en 180 cm en de standaard diepte is 80 cm, waardoor je veel ruimte hebt. Veel ruimte is een voordeel voor als je veel benodigdheden hebt. Zo kun je er je laptop, toetsenbord en schrijfbenodigdheden op kwijt zonder dat het onoverzichtelijk wordt. Naast de ergonomisch gebogen modellen zonder randen, zijn er ook ruimtebesparende hoekbureaus die het mogelijk maken om de nissen in een kleiner kantoor te gebruiken.

Klein staand bureau

Als je geen aparte studeerkamer hebt, kun je met een staand bureau een kleine werkhoek binnen vier muren creëren. Zoals de naam al suggereert, werk je staand aan dit bureau, wat zal helpen om je bloedsomloop op gang te brengen. Veel modellen hebben zelfs wielen aan de onderkant en kunnen als verrijdbaar bureau heen en weer geschoven worden.

Vierkante bureaus hebben een tafelblad dat 50 cm diep en 60 tot 70 cm breed is, terwijl ronde modellen een diameter van 60 cm hebben. Het compacte formaat is gemakkelijk genoeg om er een laptop of een boek op te plaatsen. Voor meer comfort kun je meestal niet alleen de totale hoogte van het staand bureau veranderen, maar ook het tafelblad kantelen. Zodat je er geconcentreerd aan kunt werken en niet verblind wordt door de zon of een lamp.

Variabele vergadertafels

Vergadertafels zijn niet zozeer ontworpen als individuele tafels, maar eerder voor groepswerk en worden daarom vaak gebruikt door bedrijven. Om de communicatie aan de tafel te bevorderen, zijn ze meestal rond, zodat iedereen een goed beeld heeft van alle anderen en niemand zich buitengesloten voelt. Bovendien maken ronde bureautafels jouw kantoor mooi, maar ze hebben ook wat ruimte nodig.

Halfronde of trapeziumvormige vergadertafels kunnen aan de lange zijde in elkaar worden geschoven en zo in elke gewenste maat worden verlengd. Dit maakt jou flexibel en stelt jou in staat om jouw werkoppervlak naar wens te vergroten en uit te breiden. Aangezien de afzonderlijke tafels in hoogte verstelbaar zijn, kun je alle tafels op dezelfde hoogte brengen.

Eenvoudig of stijlvol? Het juiste ontwerp voor jouw thuiskantoor

Hoewel de bureaus op kantoor vrij functioneel en visueel onopvallend zijn, kun je kiezen tussen verschillende ontwerpen om jouw individuele thuiskantoor te creëren. Lees hier, welke het beste bij jouw woonstijl past.

Klassieke stijl: harmonieus over de hoek

Je kunt een klassiek ingericht kantoor opvullen met lange houten planken vol boeken en gestreepte gordijnen met een groot hoekbureau. Een tafelblad in hetzelfde hout als de planken is bijzonder harmonieus en benadrukt de warme en natuurlijke flair. Voeg een paar groene kamerplanten toe aan de hoek van het bureau, voor een vleugje kleur en voeg persoonlijkheid toe aan jouw werkplek met ingelijste familiefoto's. Tip: Hoekbureaus kunnen ook worden gebruikt als ruimteverdelers in het midden van een kamer als er veel ruimte is.

Landhuisstijl: gezellige kamerindeling

Met de nuchtere landhuisstijl wordt het gezellig, en dat geldt ook voor jouw werkkamer. Een massief staand bureau van echt hout neemt weinig ruimte in beslag en past goed bij de rest van jouw rustieke inrichting. Met een rond oosterse vloerbedekking kunt je jouw kantoor hoek markeren en deze visueel onderscheiden van de woonkamer of jouw eethoek.

Moderne stijl: glamoureuze metalen details

Een recht bureau dat volledig wit is, heeft een bijzonder moderne uitstraling. De lichte kleur geeft het een luchtige uitstraling. Twee tafelpoten in omgekeerde T-vorm geven de tafel een stevige houvast en zorgen voor comfortabele beenruimte. Als je het leuker vindt, kun je ook kiezen voor een model met een gepolijst aluminium frame dat de glans van een metalen lamp reflecteert.

Vijf tips om te kopen: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van kantoor bureaus

Om effectief te kunnen werken aan jouw bureau op kantoor zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, voordat je een aankoop doet. Wat dit zijn en hoe je jouw werkplek kunt uitrusten met bijpassende accessoires lees je hier.

  • De juiste hoogte: Kies het bureau dat bij jouw lengte past. Voor kleine mensen tot 1,55 m moet de tafel minstens 65 cm hoog zijn. Grote mensen boven de 1,90 m hebben een minimale hoogte van 80 cm nodig. Over het algemeen mag het tafelblad echter niet meer dan 18 tot 30 cm hoger zijn dan de zitting.
  • De juiste stoel: Voordat je de tafel gaat verstellen, moet je eerst de hoogte van jouw bureaustoel instellen. Kies een ergonomisch model op wielen met een verende rugleuning en een gebogen lendenstuk. Armleuningen, indien beschikbaar, moeten onder het tafelblad passen.
  • Veiligheid voorop: Om jouw vloer te beschermen tegen krassen kun je een vloerbeschermingsmat onder de stoel en het bureau leggen. Een kabelgoot, die je eenvoudigweg aan de achterkant van jouw bureau vastschroeft, helpt om kabel chaos te voorkomen. Zo komen je benen niet vast te zitten in de kabels en heb je een opgeruimde werkplek.
  • Meer opbergruimte: Een bijpassende rolkast met meerdere laden is praktisch als organisatie hulpmiddel en voor meer opbergruimte. In plaats van de mini kast onder de tafel te schuiven, kun je deze ook naast de tafel plaatsen en daarbovenop heb je dan ruimte voor een printer, scanner of een vaste telefoon.
  • Aangename verlichting: Een goede plek voor jouw bureau is in de buurt van een raam, maar niet voor een raam, want dan word je verblind door het licht. Een bureaulamp die jouw werkplek gelijkmatig verlicht, zorgt ook 's avonds voor voldoende licht. Ruimtebesparende clip-on versies zijn praktisch voor kleine tafels.