Bureaus

Laat ons je adviseren: Hier vind je de meest gestelde vragen van onze klanten en onze antwoorden.

Inhoudsopgave

Stijlvolle bureaus voor je kantoor
Waar plaats ik mijn bureau in mijn kantoor?
Van welk materiaal zou het bureaublad moeten zijn?
Hoe vind ik de juiste hoogte voor mijn bureau?
In hoogte verstelbare bureaus: wat zijn de voordelen?
Wanneer zijn bureaus uitgerust met opbergruimte?
Waar moet ik bij de aankoop van een nieuw kantoorbureau op letten?
Hoe kan ik bureaus goedkoop kopen?

Stijlvolle bureaus voor je kantoor

Bij OTTO vind je bureaus naar jouw smaak. Van puur kantoormeubilair met strakke lijnen en gestructureerde ontwerpen tot gepersonifieerde bureaus. Kleuren en vormen zijn zo divers als de gebruikers zelf. Kies uit de gebruikte materialen de oppervlakten die het meest bij je wensen voor een bureau passen. Modellen met veel lades bieden overzichtelijkheid en helpen je orde te behouden en belangrijke documenten op te bergen. Kleine bureaus kunnen ook in kleine ruimtes worden gezet. Profiteer van de OTTO-kwaliteit voor lage prijzen. Ontdek ook bureaus voor kinderen en jongeren. Vooral op jonge leeftijd is concentratie zeer belangrijk en aan een bureau kunnen huiswerk of tekeningen worden gemaakt. De kinderen hebben een vaste plaats waar school- of andere creatieve activiteiten gedaan kunnen worden en kunnen dus ongestoord en geconcentreerd werken.

Waar plaats ik mijn bureau in mijn kantoor?

Ongeacht of je een kantoor hebt of een werkplek inricht – je moet de plek voor het bureau verstandig kiezen. Let erop dat er voldoende stopcontacten beschikbaar zijn. Aan het kantoorbureau wil je creatief zijn, ideeën bedenken en efficiënt werken. Als het bureau in een donkere hoek staat, kan dit bij het werken niet alleen onaangenaam voor de ogen zijn, maar ook voor de geest. Zit je met je rug naar het raam toe dan werp je misschien schaduwen op je werk op tafel of de zon schijnt in je beeldscherm. Het is aangenamer om hem zijwaarts bij het raam te plaatsen. Bij rechtshandigen moet de lichtbron van links komen, bij linkshandigen omgekeerd. Zo valt de schaduw achter de hand wanneer je schrijft of je de muis beweegt.

Van welk materiaal zou het bureaublad moeten zijn?

Dat hangt van jouw smaak en gevoel af. Hout is gezellig en straalt warmte uit, hier blijft men graag langer zitten. Kunststof is gemakkelijk te onderhouden. Een glas- of metaalplaat kan een blikvanger voor stijlbewuste mensen zijn, maar voor sommigen is het bureaublad dan te koud. Denk na over hoe je jezelf voelt en wat voor omgeving je tijdens het werken behoeft.

Hoe vind ik de juiste hoogte voor mijn bureau?

Bureaus en bureaustoelen moeten op basis van gezondheidsredenen optimaal aan je lichaamsgrootte worden aangepast. Als je jouw onderarmen op het bureau legt, moet je ellenboogspier in een rechte hoek gebogen zijn. Als je een stoel met armleuningen hebt, zorgen deze idealiter voor een verlenging van het bureaublad en is deze op dezelfde hoogte afgesteld. Onder de tafel heb je genoeg ruimte voor je stoel en de vrijheid van je benen nodig. Je moet je voeten plat op de vloer kunnen zetten. Standaardhoogten van kantoorbureaus liggen tussen 74 en 76 centimeter.

In hoogte verstelbare bureaus: wat zijn de voordelen?

Een in hoogte verstelbaar kantoorbureau kun je nog preciezer aan je individuele wensen aanpassen, in het bijzonder wanneer meerdere personen van verschillende lengtes in je huishouden aan het bureau werken. Let erop dat je de hoogte eenvoudig en snel kunt verstellen. Wil je nog meer doen voor je rug, kies dan een model dat je kunt verlengen naar een lessenaar zodat je zo nu en dan staand kunt werken.

Wanneer zijn bureaus uitgerust met opbergruimte?

Bureaus met opbergruimte zijn moderne bureaus die lades, opbergmogelijkheden en vakken voor desktop-pc’s verschaffen. Zo heb je genoeg opbergruimte en benut je het oppervlak van je kantoor optimaal. Bovendien schep je orde, opdat technische apparaten niet op de vloer staan en lelijke kabels in de vakken kunnen verdwijnen.

Waar moet ik bij de aankoop van een nieuw kantoorbureau op letten?

Meet voor het bestellen het benodigde vloeroppervlak en check de dimensies in de productbeschrijving van het kantoorbureau. Zo vermijd je een verkeerde keuze en kan het nieuwe meubelstuk passend en harmonieus in de kamer integreren. Ook moet het bureau visueel bij de bestaande inrichting passen. Verkies je, bijvoorbeeld, de rustieke, landelijke stijl dan kan een kantoorbureau van massief hout het juiste meubelstuk voor je zijn. Hou je daarentegen meer van een klassieke of innovatie interieurstijl dan zijn kantoorbureaus met hoogglanzende oppervlakten, van metaal of met glasplaten ideale aanvullingen aan de moderne werkkamer. Als weinig ruimte voorhanden is dan bieden hoekbureaus en wit of lichtgekleurd meubilair met veel opbergruimte de ideale oplossing: deze laten kleine kamers optisch luchtiger en ruimtelijker voelen.

Hoe kan ik bureaus goedkoop kopen?

Bureaus van hoge kwaliteit van bekende merken zoals Home Affaire, heine home, Hmw en Rauch zijn bij de webshop van OTTO tegen lage prijzen beschikbaar. Bovendien vind je regelmatig sterk afgeprijsde bureaus in de sale die zich kenmerken door hun hoge kwaliteit, uitstekende materialen en excellent vakmanschap. Tip: De filterfunctie boven de productkeuze helpt je om kantoorbureaus te vinden binnen een voor jou aangepast prijsframe. Je vult simpelweg in de menuoptie “prijs” je gewenste keuze in en alle bijpassende bureaus worden getoond.