Bureau kopen bij OTTO

Een bureau is een belangrijk meubel in jouw huis. Of hij nu in je werkkamer, kantoor of slaapkamer staat, je moet je er comfortabel voelen. Breng je er veel tijd door? Bedenk dan goed wat je nodig hebt om je te kunnen concentreren op je nieuwe werkplek. Bureaus zijn er in allerlei verschillende maten, kleuren en materialen. Je hebt ze met en zonder ladekastjes. OTTO biedt zakelijke, strakke varianten, maar ook leuke bureaus voor kinderen. Van dure, verstelbare bureaus tot kleine goedkope bureaus. Kortom; keuze genoeg! Voordat je er één gaat kopen, is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Inhoudsopgave

Hoeveel ruimte heb ik beschikbaar voor mijn bureau?
Welke stijl moet mijn werkplek uitstralen?
Hoe hoog moet mijn bureau zijn?
Tips bureau kopen

Hoeveel ruimte heb ik beschikbaar voor mijn bureau?

Het is heel belangrijk om te weten hoeveel ruimte je nodig hebt om optimaal te kunnen werken. Maar het is misschien nog wel belangrijker om te weten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Kun je een grote werkplek creëren, bijvoorbeeld in je werkkamer of kantoor aan huis? Kies dan voor een hoekbureau of een groot bureau met genoeg ruimte voor je computerscherm en papieren. Wil je niet meer aan de keukentafel werken? Kijk dan voor een klein bureautje of smalle laptoptafel. Makkelijk te plaatsen in iedere ruimte! Een knutsel- of huiswerkplek voor de kinderen? Ga dan voor een speciaal kinderbureau, of een hoogslaper met bureau; super praktisch!

Welke stijl moet mijn werkplek uitstralen?

Naast het feit dat een bureau vaak praktisch is, is het natuurlijk ook belangrijk dat hij in je interieur past. Heb jij een moderne, strakke inrichting? Kies dan voor een lak wit – of zwart bureau. Heb je een wat meer industriële look in jouw huis? Kies dan voor een industriële tafel. Een steigerhouten bureau kan eigenlijk altijd! Het brengt net wat meer warmte in de ruimte. 

Hoe hoog moet mijn bureau zijn?

Deze vraag wordt het minst vaak gesteld, maar is misschien wel het meest belangrijk. Voor je gezondheid is het van belang dat je in een juiste positie achter jouw bureau zit. Dit is zeker belangrijk als je er veel uren doormaakt. Heb je snel last van je rug? Of heb je een verkeerde houding wanneer je zit? Kijk dan voor een sta bureau. Een verstelbaar bureau is ook een goede optie om zittend en staand werken af te wisselen.

Tips bureau kopen

Ga vooral bij jezelf na wat jouw wensen en eisen zijn voor een bureau. Jij moet er fijn aan kunnen zitten en er blij mee zijn. Deze punten vinden veel mensen belangrijk:

  1. Dit is afhankelijk van de beschikbare ruimte in je huis, maar ook hoeveel je kwijt wilt op het bureau.
  2. Passend bij je wensen en het interieur van je huis.
  3. Wie zal er het meest aan zitten? Stel het daar op af.
  4. Wil je een houten bureau of liever een modern, kunststof bureau?
  5. Extra’s. Sommige bureaus hebben opbergruimte zoals lades, een ladeblok of kastruimte.

Kijk ook eens bij:

Hoekbureaus

Zwarte bureaus

Witte bureaus

Goedkope bureaus

Secretaires

Bureaukastjes & ladeblokken

Bureaustoelen

Kinderbureaus

Hoogslapers met bureau