Waar kun je leuke canvas schilderijen kopen? Bij OTTO!

Wil jij graag extra sfeer in huis of heb je gewoon een kale wand die je wilt opleuken? Kies dan voor een mooi canvas schilderij.
Canvas schilderijen kun je op diverse plekken neerhangen; in de woonkamer, de slaapkamer of werkkamer. Het is een echte toevoeging aan het interieur. Een voordeel is dat een canvas schilderij in tegenstelling tot posters of glasafbeeldingen geen directe lichtstraling reflecteren. Dit zorgt ervoor dat de kleuren en contrasten bijzonder sterk zijn. Je hebt canvas schilderijen in verschillende thema's, verschillende kleuren en verschillende maten. Ontdek hier welke canvas afbeeldingen het beste bij jou passen. Daarbij laten we je weten hoe je een canvas schilderij direct kunt ophangen.

Inhoudsopgave

Verschillende mooie canvas schilderijen voor in jouw woonkamer; Welke prints zijn jouw favoriet?
Canvas set; tweeluik of drieluik
Stoere canvas schilderijen voor kinderen
Hoe moet ik canvas schilderijen ophangen aan een muur?
Op zoek naar een goedkoop canvas schilderij?

Verschillende mooie canvas schilderijen voor in jouw woonkamer; Welke prints zijn jouw favoriet?

Canvas schilderijen zijn er met talloze verschillende opdrukken. Denk hierbij aan mooie landschappen, verschillende dieren, bekende steden en nog veel meer. Hierdoor is er voor iedereen wel een schilderij naar wens te vinden. Hieronder benoemen we de meest voorkomende prints en leggen we je uit wat ze inhouden.

Canvas schilderijen met natuur: Bomen, bloemen en landschappen

Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan is een canvas schilderij met natuurlandschap iets voor jou. Ook hierin zijn weer veel verschillende varianten. Kijk bijvoorbeeld uit over het strand tussen de duinen, geniet van het bos waar de vlindertjes fladderen of kies voor de prachtige watervallen in Kroatië. Kies vooral iets wat bij je past, je zult er immers vaak genoeg naar kijken. Houd je wel van natuur, maar geef je niet zoveel om complete landschappen aan de muur? Ga dan voor iets compacter. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een canvas schilderij met enkel mooie bloemen.
Dit soort canvas schilderijen zorgen vaak voor extra kleur in je interieur. Gezellig toch?

Canvas schilderijen met dieren: Kies je voor de populaire schotse hooglander, of ga je liever voor een prachtige olifant?

Vooral bij een landelijke woonstijl komen canvas schilderijen met dieren voor. Denk hierbij aan een schilderij met een schotse hooglander of koe. Echter kunnen canvas schilderijen van dieren ook prachtig staan in andere woonstijlen. Bedenk van te voren of je liever een donkere of lichte uitstraling wilt afgeven met het schilderij. Over het algemeen zorgen canvas schilderijen met dieren als een leeuw, tijger of wolf voor een donkerdere uitstraling. Ga je liever voor iets lichters? Kies dan voor een mooi schilderij van bijvoorbeeld een pauw, poes of uil.

Vaak wanneer je kiest voor een canvas schilderij met een dier, is het dier over het gehele doek verspreid. Hierdoor wordt dus echt de nadruk gelegd op het dier, en weinig op de eventuele omgeving. Hierdoor is dit canvas schilderij een echte eye-catcher in jouw interieur!

Canvas schilderijen van verschillende steden: Ruime keuze uit bekende steden als Londen en Parijs

Ben jij een groot fan van reizen? Laat dit dan zien door middel van canvas schilderijen van jouw favoriete steden. In onze webshop vind je de mooiste canvas schilderijen van diverse steden. Denk hierbij aan New York zowel overdag als 's avonds met zijn mooie verlichting of Londen met zijn welbekende rode dubbeldekkers. Maar ook andere bekende plekken als Keulen, Chicago, Santorini, Berlijn en Parijs zijn terug te vinden op canvas. Een leuke manier om te laten zien op welke plekken jij al geweest bent, of wellicht een inspiratiebron voor jouw volgende reis!

Canvas schilderijen van oude meesters: Het welbekende melkmeisje

Zijn alle bovenstaande prints niets voor jou? Wellicht houd jij meer van oudere afbeeldingen. In dat geval zijn de schilderijen van oude meesters interessant. Hierbij horen o.a. het Meisje met de parel en het Melkmeisje van Johannes Vermeer, Stilleven met bloemen in een vaas van Jan Davidzs de Heem en de Amandelbloesem van van Gogh.

Canvas art: Abstracte schilderijen oftewel moderne kunst

Abstracte schilderijen zijn herkenbaar aan het feit dat zij niet streven naar realiteit. Het mooie hiervan is dat ieder persoon iets anders kan zien in het schilderij. Abstracte schilderijen bestaan voornamelijk uit vormen, lijnen en kleuren. Bij abstracte kunst zijn er twee stromingen te onderscheiden; geometrisch en expressionistisch.
Bij geometrisch abstracte kunst komen voornamelijk figuren als vierkanten en driehoeken voor. Piet Mondriaan is een welbekende geometrische schilder.
Aan de andere kant heb je de expressionistische kunst, waarbij voornamelijk het gehele schilderproces belangrijk is. Expressionisme is ook wel te herkennen aan de grote contrasten, grove penseelstreken en het kleurgebruik. Vaak gaat het bij stroming om de emoties vanuit de schilder.

Canvas set; tweeluik of drieluik

Mocht je wat meer ruimte hebben in jouw woonkamer, dan is een twee- of drieluik erg leuk om op te hangen. Je kunt hierbij in principe kiezen uit twee varianten. Allereerst kun je kiezen voor een set bestaande uit één foto. Dit betekent dat de twee of drie delen van het canvas schilderij bestaan uit één complete afbeelding. Je kunt er ook voor kiezen om twee of drie verschillende canvas schilderijen met verschillende afbeeldingen te gebruiken als een set. Echter is het hierbij wel van belang dat je een bepaald thema aanhoud. Dit zodat alle losse schilderijen goed op elkaar aansluiten. Ondanks dat een set bestaat uit losse schilderijen, moet het natuurlijk wel als één geheel gezien worden. Erg belangrijk bij zowel een tweeluik als drieluik is dat je goed de tijd neemt om ze op te hangen, je wilt immers wel dat ze precies gelijk aan elkaar hangen.

Stoere canvas schilderijen voor kinderen

Canvas schilderijen zijn een echte muurdecoratie. Behalve dat dit leuk is in de woonkamer, eetkamer en slaapkamer moet het ook niet vergeten worden in de kinderkamer. Is jouw kind een echte Disney fan? Dan ben je in onze webshop aan het juiste adres. Bekende Disney figuren als Minnie Mouse, Cars en Frozen zijn hier op canvas te vinden. Daarnaast zijn ook brandweerman Sam en PAW Patrol natuurlijk niet te missen.

Hoe moet ik canvas schilderijen ophangen aan een muur?

Je kunt canvasschilderijen eenvoudig ophangen zonder dat er veel gereedschap aan te pas komt. Voor het ophangen van een canvas schilderij zijn er een paar benodigdheden; een waterpas, een hamer, een potlood en twee spijkers. Hieronder wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Allereerst is het van belang om een geschikte plek te zoeken. Besteed hierbij aandacht aan een samenhangend totaalbeeld. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte plek is het belangrijk om te weten dat canvas schilderijen beter niet blootgesteld kunnen worden aan direct zonlicht. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de kleuren op het doek sneller vervagen. Daarnaast is het verstandig om vochtige ruimtes te vermijden. Wanneer het frame van een canvas schilderij in contact komt met vocht kan het hout kromtreken, en dat wil je natuurlijk niet.

Wanneer de plek is uitgekozen, dien je het punt voor de eerste spijker te markeren met een potlood. Een canvas frame kan 2cm of 4cm dik zijn. Houd er dan ook rekening mee dat de bovenrand, afhankelijk van de gekozen dikte, 2cm of 4cm boven de spijker uit zal komen. Wanneer de eerste stip is gezet kun je door naar het tweede punt, dit doe je met behulp van een waterpas.
Hoe ver moeten deze twee punten uit elkaar staan? Dit bereken je door 10cm van de totale breedte van het doek te halen. Dit is de lengte die tussen de twee punten moet zitten. Hierdoor zal het canvas schilderij perfect passen.

Wanneer met potlood duidelijk zichtbaar is gemaakt waar de spijkers moeten komen, kun je de spijkers in de muur slaan met de hamer. Belangrijk hierbij is dat beide spijkers ongeveer 2cm uit de muur moeten steken. Wanneer de spijkers in de muur zitten, kun je het canvas schilderij ophangen.

Op zoek naar een goedkoop canvas schilderij?

Maak gebruik van de handige prijsfilter binnen onze webshop. Met deze prijsfilter kun je je minimum en maximum bedrag invullen, waarmee je direct leuke canvas schilderijen vindt binnen jouw budget. De prijsfilter bevindt zich aan de linkerkant van het menu.
Afgeprijsde canvas schilderijen herken je aan het "Sale" logo links bovenaan de afbeelding.