De chaise longue is een echte aanwinst voor je interieur

Wat is een chaise longue?

Een chaise longue - in het Nederlands ‘lange stoel’ – is een gestoffeerde sofa in de vorm van een stoel die lang genoeg is om je benen te ondersteunen. De architect Le Corbusier ontwierp de chaise longue, welke hij destijds ‘LC-4 Grand Confort’ noemde. De moderne Franse term ‘chaise longue’ kan verwijzen naar een lange liggende stoel. In de Verenigde Staten wordt vaak de term ‘lounge stoel’ gebruikt om te verwijzen naar een lange verstelbare stoel. Daarom wordt de stoel vaak op de verkeerde wijze geschreven als ‘chaise lounge’.

De oorsprong van de chaise longue

Het ontstaan van de chaise longue gaat honderden jaren terug naar Egypte. In deze tijd ontstond de eerste combinatie van een stoel en een ligbed. Dit model werd gemaakt van samengebonden palmbladeren. Om de ligstoel comfortabeler te maken, maakte de Egyptenaren een stoel met een constructie met houten lattenbodems, gefineerd met ivoor of ebbenhout. Na verloop van tijd werd de ligstoel ook populair in andere landen. Grieken versierden de stoel met afbeeldingen van goden en godinnen. De Grieken gebruikten de stoel om in te relaxen met anderen. In plaats van het zitten op een stoel aan een tafel, gingen ze met zijn alleen in een chaise longue zitten/liggen om conversaties aan te gaan, muziek te luisteren en te drinken. De Romeinen namen dit idee over en gebruikten de stoel zelfs om ’s nachts op te slapen. Ze maakten de stoel comfortabeler door deze met stof te bekleden en kussens erop te leggen.

Welke chaise longue kies jij?

Ben je op zoek naar een stoel waarin je enerzijds kan zitten en anderzijds comfortabel op kan liggen? Dan is de chaise longue een echte aanwinst voor je interieur. OTTO heeft verschillende chaise longues in diverse modellen, uitvoeringen en materialen. OTTO biedt chaise longues in de klassieke uitvoering, maar ook in moderne uitvoeringen met een golfvormige uitstraling. Heb je de armleuning liever aan de andere kant? Dit is geen probleem. OTTO heeft chaise longues waarbij je kunt kiezen tussen een armleuning aan linker- of rechterkant.