Complete slaapkamer

Wat is nu een van de belangrijkste kamers in jouw huis? Misschien denk je nu eerst aan je keuken of woonkamer, maar waarschijnlijk staat jouw slaapkamer ook hoog op het lijstje. Een plekje voor jezelf of een plekje voor jou en je partner. Ingericht op een manier waar jij of jullie je prettig bij voelen. Een slaapkamer moet een gevoel van rust, veiligheid en warmte uitstralen. Zodat je lekker kunt slapen en een goede nachtrust krijgt. Het is ook belangrijk dat je jezelf kunt terugtrekken in je slaapkamer.

Inhoudsopgave

Wat is een complete slaapkamer?
Welke meubels krijg je bij aanschaf van een complete slaapkamer?
Waarom is een goede nachtrust belangrijk?
Tips voor een goede nachtrust

Wat is een complete slaapkamer?

OTTO bied een ruim assortiment aan complete slaapkamers, maar wat is dat nu precies? De woorden spreken eigenlijk voor zich, een compleet ingerichte slaapkamer die jij kunt kopen! Ideaal als je geen zin of tijd hebt een bed, nachtkastjes en een kledingkast bij elkaar te zoeken. Misschien vind je het ook wel moeilijk de juiste soort materialen bij elkaar te combineren. Dan biedt een compleet ingerichte slaapkamer voor jou dus de oplossing.

Welke meubels krijg je bij aanschaf van een complete slaapkamer?

Als je in de OTTO online webshop een complete slaapkamer aanschaft krijg je meestal de volgende onderdelen:

 • Een ledikant
 • 2 nachtkastjes
 • Een kast
matrassen

Waarom is een goede nachtrust belangrijk?

Een goede nachtrust is belangrijk voor lichaam en geest. Wat zijn nu precies de voordelen van een goede nachtrust?

 • Een goede nachtrust zorgt voor een goede mentale gezondheid. Je zult merken meer energie te hebben om na te denken en dat je meer mentale inspanningen kunt verrichten. Het concentratievermogen neemt vaak ook toe wanneer je een goede nachtrust hebt gehad.
 • Een goede weerstand komt vaak mede door voldoende slaap. Een goede weerstand zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor ziektes en aandoeningen. Het beste medicijn tegen een griepje is daarom dan ook slapen.
 • Veel slaap zorgt voor een fit lichaam. Je zult merken meer energie te hebben voor lichamelijke activiteiten na een goede nachtrust. Je spieren en organen krijgen de tijd om zich te herstellen van de inspanningen van die dag.
 • Mensen die last hebben van slapeloze nachten zijn vaak eerder vatbaar voor gevoelens van vermoeidheid, lusteloosheid en somberheid. Een langdurig slaaptekort kan leiden tot een depressie of burn-out.

Tips voor een goede nachtrust

Hieronder kun je aantal tips lezen die kunnen bijdragen aan een goede nachtrust

 • Vermijd digitale apparaten voor het slapen gaan. Het felle licht van apparaten zoals telefoons, tv’s, laptops en tablets kunnen ervoor zorgen dat je biologische klok wordt verstoord.
 • Neem een lekker warme douche of een warm bad voordat je gaat slapen. Dit zorgt ervoor dat je ontspannen naar bed gaat.
 • Probeer ontspanningsoefeningen. Denk hierbij aan ademhalingsoefeningen, yoga of meditatie.
 • Kamillethee staat erom bekend een goed hulpmiddel te zijn tegen slapeloze nachten. Het kruid zorgt voor een kalmerend effect. Daarnaast werkt het goed voor mensen die last hebben van angst.