De juiste houding met de juiste computermeubel
De laatste jaren is de online-wereld flink aan het groeien, wat betekent dat men steeds meer en langer achter de computer zit. Vroeger mocht je van je ouders niet langer dan een uur achter je metersgrote beeldscherm zitten en daar had ze tal van redenen voor. Natuurlijk vond je dat gauw gezeur, maar vaak zit er toch een kern van waarheid in. Een goede computerhouding is belangrijk en daarbij hoort een goed computermeubel.

Vijf tips voor een goede computerhouding
Wanneer je een goed computermeubel hebt aangeschaft ben je al een eind op weg om de lichamelijke klachten te verminderen, wanneer je dagelijks lang achter de computer moet zitten. Het computermeubel is namelijk een belangrijk element in een goede houding. Toch zijn er nog andere dingen waar je buiten je computermeubel rekening mee moet houden

Beweeg en pauzeer
Het is erg belangrijk om achter je computermeubel vandaan te komen en te bewegen en te pauzeren. De kern van het probleem is vaak dat je als het ware vastroest in je dagelijkse computerhouding, waardoor dezelfde spieren belast worden, terwijl anderen juist geen aandacht krijgen.

Geef je muisarm de ruimte
De arm waarmee je je computermuis bestuurd is de schakel tussen jou en je computer. Deze arm heeft veel bewegingsvrijheid nodig, juist omdat je hem zo intensief gebruikt. Al lijkt dat niet zo, het is echt waar.

Creëer een rustige werkomgeving
Zorg dat er niet teveel troep op je computermeubel staat en dat de ruimte waarin je werkt ook aan de nette kant is. Een opgeruimde kamer betekent rust in het hoofd. Ook zorgt een opgeruimde kamer voor een gezondere omgeving. Zorg ook dat er regelmatig frisse lucht door de ruimte heen waait, dit is voordelig voor de werking van je hersenen

Denk om je ogen
Buiten je rug, nek, schouders en pols worden je ogen ook zwaar belast. Het is zelfs onderzocht dat ruim 70 procent van de computergebruikers last heeft van pijnlijke ogen door het urenlange staren naar een computerscherm. De afstand tussen je ogen en het computerscherm moet ongeveer een halve meter zijn.

Je scherm moet op ooghoogte staan
Toch is het belangrijk dat je beeldscherm op ooghoogte staat. Dit heeft weer te maken me de houding van je nek. Staat je beeldscherm te hoog of te laag, dan krijg je hier gegarandeerd last van. Zorg dus dat je beeldscherm op een halve meter afstand én op ooghoogte staat.

Computermeubels bij OTTO
In het assortiment van OTTO vind je verschillende computermeubels. Wanneer je gaat voor een computermeubel van OTTO en je je ook nog eens houdt aan bovengenoemde adviezen, dan wordt dat computerbaantje een stuk aangenomen. Shop je computermeubel snel bij OTTO.