Dekbedovertrekken

De inrichting van de slaapkamer is net zo belangrijk als die van andere woonruimtes. Het ontwerp van de kamer gaat verder dan alleen het meubilair. Textiel zoals beddengoed en lakens, gordijnen en accessoires creëren een gezellig sfeer in je slaapkamer. Geschikt voor je slaapkamer is een zacht en comfortabel dekbed! In de OTTO online webshop vind je verschillende soorten beddengoed, gemaakt van verschillende materialen en in verschillende kleuren en patronen. Zo zit er altijd een geschikte variant voor jouw slaapkamer bij!

Inhoudsopgave

Welke afmetingen heb je nodig?
Hoe was je beddengoed?
Welk beddengoed is geschikt voor de zomermaanden?
Welk beddengoed is geschikt voor de wintermaanden?
Populaire kleuren dekbedovertrekken

Welke afmetingen heb je nodig?

Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten afmetingen. Dit kan het uitzoeken van het juiste dekbed moeilijker maken. De standaard lengtematen voor een dekbed zijn 200 en 220 cm en de standaard breedtematen voor een dekbed zijn 140, 160, 200 en 240 cm. Er zijn dus verschillende combinaties mogelijk. In de OTTO online webshop zijn de onderstaande maten beschikbaar:

  • 100 x 135 cm
  • 135 x 200 cm
  • 155 x 220 cm
  • 200 x 200 cm
  • 200 x 220 cm

Hoe was je beddengoed?

Bij het wassen van beddengoed is het belangrijk te letten op de kleur en materiaal. Wit katoenen beddengoed kan je goed wassen op 90 graden. Hierdoor wordt het hygiënisch schoon. Kleurrijk beddengoed kan echter de kleur en vorm verliezen bij te heet wassen. Daarom kan men dit beter wassen op 40/60 graden. Hierbij is op 60 graden wassen het maximum. Linnen en satijnen lakens kunnen niet tegen te warm wassen. Maar om hygiënische zuiverheid te bereiken, kun je een speciale hygiënische spoeling gebruiken. Daarnaast kan beddengoed veilig in de droger.

Welk beddengoed is geschikt voor de zomermaanden?

In de zomer is luchtig beddengoed belangrijk. Het fijnste zijn materialen die weinig warmte bieden en zorgen voor een aangenaam en koel gevoel van de huid. Het geschikte materiaal hiervoor is katoen of linnen, omdat het natuurlijke producten zijn. Maar ook satijnen lakens of varianten van pure zijde zijn populair in de zomer als een verkoelend effect.

Welk beddengoed is geschikt voor de wintermaanden?

In de winter kun je het beste kiezen voor beddengoed van een warm geborstelde stof. Als er veel stof aanwezig is dan blijft je lichaam warm door de lucht tussen de vezels. Warme lucht wordt opgeslagen en kan weer uitstralen. Een flanellen dekbedovertrek is typisch materiaal voor de winter.

Populaire kleuren dekbedovertrekken

Witte dekbedovertrekken, roze dekbedovertrekken en grijze dekbedovertrekken.