Houd het water in je bad met een leuk douchegordijn

Douchegordijnen bij OTTO

Ben je op zoek naar een nieuw douchegordijn? Neem dan eens een kijkje in de webshop van OTTO. Een douchegordijn is vooral handig wanneer je een combinatie hebt van een douche en bad. In dit geval zijn glazen deurtjes meestal geen optie en is een douchegordijn de meest voor de hand liggende optie. In onze webshop vind je verschillende soorten douchegordijnen. Hierbij kun je denken aan transparante douchegordijnen met strepen of strippen. Tevens bieden we varianten in leuke kleuren of een mooie opdruk. Hierdoor geven we je een grote keuze om je douchegordijn te combineren met de inrichting van je badkamer.

Je douchegordijn schoonmaken doe je zo

Het grootste probleem bij douchegordijnen is dat ze naar verloop van tijd vies worden door alle kalkaanslag. Dit komt vooral omdat ze bedoeld zijn om water tegen te houden en hierdoor komen er veel kalk en zeepresten op het gordijn terecht. Doordat een douchegordijn vaak vochtig is, bestaat zelfs de kans dat er schimmel op ontstaat. Veel mensen hebben dan de neiging om een nieuw douchegordijn te kopen, maar er zijn mogelijkheden om het gordijn weer helemaal schoon te krijgen. Onderstaand sommen we enkele tips voor je op.

  • Wasmachine. Haal het douchegordijn van de rails en stop hem in de wasmachine. De kalkaanslag en andere vlekken kun je het beste verwijderen door er een vaatwastablet bij te doen. Was het gordijn op 40 graden.
  • Handwas. Indien het materiaal van het douchegordijn niet bestemd is voor de wasmachine, stop hem dan in een emmer en laat hem weken in water met azijn. De azijn zorgt dat het gordijn goed ontkalkt wordt. Hang hem vervolgens op en borstel hem goed schoon. Kijk vooraf in de handleiding of het gordijn in de wasmachine gewassen kan worden.
  • Schimmel. Het komt vaak voor dat mensen last hebben van schimmel in het douchegordijn. Vrees niet, want er is een mogelijkheid om de schimmel eruit te krijgen. Leg het gordijn in een emmer met heet water en zout. Laat het enkele uren goed intrekken, hang je gordijn op en spoel en borstel hem schoon. In de meeste gevallen is de schimmel verdwenen. Indien de schimmel niet verdwijnt, kan je ervoor kiezen om een nieuwe aan te schaffen.
  • Regelmaat. Zorg in ieder geval dat je het douchegordijn regelmatig schoonmaakt. Hierdoor kan de schimmel zich niet nestelen en hoef je ook niet elk jaar een nieuw gordijn te kopen.