Dressoir, een designvolle kast met veel opbergmogelijkheden

Dressoirs bij OTTO

Ben je op zoek naar een meubel dat mooi oogt en waarin je spullen kan opbergen? Dan is een dressoir een ideale optie. Dressoirs hebben een prachtig uiterlijk en zullen een toegevoegde waarde zijn voor je interieur. Dressoirs hebben vaak ruime opbergmogelijkheden waardoor je extra plek creëert om spullen netjes op te ruimen. In veel inrichtingen zie je dat mensen boven hun dressoir een mooie spiegel of schilderij hangen. Welk dressoir kan jouw interieur opfleuren? Ontdek het in onze webshop!

Informatie bij het aanschaffen van een dressoir

  • Ruimte. Weet je al waar je het dressoir wilt plaatsen? De meeste dressoirs worden met hun achterkant tegen een muur gezet. Het voordeel van dressoirs is dat ze niet diep zijn en dus weinig ruimte innemen. Een dressoir geeft een mooie sfeer in je woning en het hoeft niet veel te kosten.
  • Opbergen. Een ander voordeel van een dressoir is dat deze veel opbergruimte heeft, ook al is het niet direct aan de kast te zien. Vaak wordt een dressoir in de woonkamer gezet om allerlei spullen in op te bergen. Tegenwoordig zie je hem ook steeds meer terug in slaapkamers en studeerkamers.
  • Hangend dressoir. Een van de soorten dressoirs is een hangend dressoir. Deze geeft een mooie strakke uitstraling doordat het lijkt alsof hij boven de muur zweeft. Het is tevens handig wanneer je moet schoonmaken.
  • Open dressoir. OTTO biedt ook dressoirs met (gedeeltelijk) open kastjes. Meestal zitten bij dressoirs de spullen achter de deurtjes verborgen, maar er zijn ook varianten waarbij er open stukken zitten. Dan kan je leuke accessoirs leuk uitstallen en dan hoeven ze ook niet uit het zicht te staan.
  • Tv dressoir. Met dressoirs heb je ook de mogelijkheid om je tv er op te zetten. De (open) kastjes bieden hierbij de mogelijkheid om andere media-apparatuur op te bergen. Houd er hierbij wel rekening met dat je een niet te hoog dressoir gebruikt. Dan zul je minder comfortabel tv kunnen kijken omdat je te hoog moet kijken. Verder biedt OTTO tv-meubels die zorgen voor de juiste kijkhoogte.
  • Design. Een dressoir wordt vaak gezien als een meubel die handig is om allerlei spullen in op te bergen, maar ook om zijn designvolle uiterlijk. Een dressoir oogt mooi in je woning. Er zijn vele soorten dressoirs verkrijgbaar bij OTTO. Denk hierbij aan dressoirs van hoogglans of van diverse soorten hout. Teak, eiken of mangohout zijn enkele voorbeelden van hout waar onze dressoirs van gemaakt zijn.