Dressoir, een designvolle kast met veel opbergmogelijkheden

Ben je op zoek naar een meubel dat mooi oogt en waarin je spullen kan opbergen? Dan is een dressoir een ideale optie. Dressoirs hebben een prachtig uiterlijk en zullen een toegevoegde waarde zijn voor je interieur. Dressoirs hebben vaak ruime opbergmogelijkheden waardoor je extra plek creëert om spullen netjes op te ruimen. In veel inrichtingen zie je dat mensen boven hun dressoir een mooie spiegel of schilderij hangen. Welk dressoir kan jouw interieur opfleuren? Ontdek het in onze webshop!

Inhoudsopgave

De belangrijkste vragen over dressoirs vooraf
Netjes en decoratief: de twee functies van ladekasten
Laden en spiegels: het juiste model voor jouw behoeften
Maat, materiaal en design: hier moet je op letten bij het kopen
Speels of modern? Deze dressoir past bij jouw woonstijl
Informatie bij het aanschaffen van een dressoir

De belangrijkste vragen over dressoirs vooraf

Wat is een dressoir kast en waar wordt het voor gebruikt?

Een dressoir is een compacte kast met veel opbergruimte aan de binnenkant en een plank voor decoratie bovenop. Meestal hebben ze meerdere lades of deuren.

Hoe hoog zijn dressoirs?

Klassieke ladekasten zijn meestal net geen 80 cm hoog. Maar er zijn ook zogenaamde hoge ladekasten die tot wel 100 cm hoog kunnen zijn.

Welk hout wordt gebruikt voor dressoirs?

Massief houten ladekasten zijn gemaakt van verschillende houtsoorten zoals grenen, beuken of eiken. Lichtere modellen zijn gemaakt van geplastificeerde MDF-panelen.

Hoeveel gewicht kan een ladekast aan?

Hoeveel een ladekast kan weerstaan, hangt vooral af van het materiaal waarvan hij is gemaakt. Hardhout en massief hout dragen meer dan MDF of spaanplaat. Exacte informatie over het laadvermogen vindt je meestal in de informatie van de fabrikant en de productbeschrijving.

Waar kan ik een ladekast plaatsen?

Ladekasten kun je overal neerzetten waar je genoeg ruimte hebt. Er zijn zelfs speciale hoekladekasten die profiteren van de beperkte ruimte. Gebruik hem bijvoorbeeld als plank in de gang of als kledingkastverlenging in de slaapkamer.

Welke ladekast is ook geschikt als commode?

Wil je een ladekast als commode gebruiken, zorg dan voor een plank met de minimale afmetingen 55 x 75 cm (breedte x diepte). Met een passend aankleedaccessoire en een aankleedkussen verander je de ladekast vervolgens tot een commode. De ladekast moet voldoende lades hebben, zodat je voldoende verzorgingsartikelen en babykleertjes binnen handbereik kunt opbergen.

Wat kun je boven een dressoir hangen en hoe decoreer je een dressoir ?

 Achter talloze deuren, in lades of vakken kunnen veel spullen worden opgeborgen en op het dressoir zelf komen decoratieve objecten zoals vazen, fotolijsten of kaarsen goed tot hun recht. Vooral op middelhoge kasten springen je accessoires in het oog. Boven een dressoir kun je een ronde, vierkante of rechthoekige spiegel of schilderij hangen.

Netjes en decoratief: de twee functies van ladekasten

Ladekasten bieden veel opbergruimte en opbergmogelijkheden in een kleine ruimte, omdat ze weinig ruimte innemen, maar wel een royaal interieur hebben. Ladekasten combineren de positieve eigenschappen van een grote kast en een klein dressoir. Ladekasten zijn in vergelijking met een kast vrij licht en daardoor makkelijker te verplaatsen. Ten opzichte van een open plank hebben ze als voordeel dat je je spullen er netjes in kunt opbergen. De compacte kasten zorgen voor een schone en opgeruimde indruk.

Laden en spiegels: het juiste model voor jouw behoeften

Afhankelijk van hoeveel vrije ruimte je hebt of wat je wilt opbergen, zijn er verschillende ladekasten voor jou. Of het nu voor jouw beddengoed, voor schoenen of als kaptafel is - het volgende overzicht laat je zien waar je welk model voor kunt gebruiken.

Ladekast: goed gesorteerde opbergruimte

Ruime ladekasten, waarbij de afzonderlijke lades typisch boven elkaar liggen, bieden veel opbergruimte. Jouw persoonlijke schatten of belangrijke papieren zijn beschermd tegen nieuwsgierige blikken. Dankzij het overzichtelijke ladesysteem sorteer je je spullen goed en houd je makkelijker het overzicht. Gebruik de vele lades in de kleedkamer of badkamer om je beddengoed, ondergoed of handdoeken in op te bergen.

Hoekcommodes: compacte ruimteoplossing

Hoekcommodes zijn goed voor kleine kamers waar de ruimte beperkt is. De hoeken van de kamer worden vaak ongebruikt gelaten omdat de juiste meubels ontbreken. Bij een compact hoekmodel kun je de ruimte goed benutten om extra opbergruimte te winnen.

Spiegelladekasten: decoratieve kaptafel

Een decoratieve spiegelladekast kan als kaptafel worden gebruikt. De ladekasten hebben een spiegel aan de achterkant en veel ruimte voor make-up of verzorgingsproducten in de lades . Je kunt parfumflesjes of mooie juwelendoosjes op de plank neerzetten. Je kunt je eigen kaptafel opzetten met een krukje of poef ervoor.

Schoenenkasten: nette kantelbare kasten

In een schoenenkist is plaats voor je favoriete schoenen. De platte ladekasten nemen nauwelijks ruimte in beslag en passen ook goed in een smalle gang. Vaak kunnen zelfs laarzen met lange schacht in de kleppen worden opgeborgen als je ze horizontaal plaatst. Platte schoenen zet je per twee en netjes naast elkaar. Schoenenkasten hebben vaak een extra kleine lade waarin je jouw schoenverzorgingsproducten kunt opbergen.

Commodes: comfortabele kleedruimte

Commodes hebben meestal verhoogde zijwanden voor jouw kind en zijn handig en veilig geplaatst voor wanneer je je kind aankleedt. In de ruime lades berg je rompertjes, luiers en verzorgingsartikelen voor je kind op. Daarnaast hebben de ladekasten een comfortabele hoogte zodat je niet hoeft te bukken als je voor je kind zorgt.

Tip: Met een zacht aankleedkussen kun je een normaal dressoir omtoveren tot een commode. Omgekeerd kunt je het aankleedhulpstuk van sommige aankleedkasten verwijderen en na de verschoningstijd het dressoir als een normaal dressoir gebruiken.

Maat, materiaal en design: hier moet je op letten bij het kopen

Hout is een populair materiaal en je kunt kiezen uit eenvoudige ladekasten met slechts enkele details en gedecoreerde modellen. Lees hier waar je op moet letten bij het kopen.

Maat: groot of klein?

Als je maar weinig ruimte hebt, kies dan voor een ladekast die weinig ruimte in beslag neemt en veel opbergruimte biedt. Modellen met een geringe diepte van net geen 30 cm zijn ruimtebesparend, maar hebben ook slechts kleine lades. Klassieke ladekasten daarentegen hebben een diepte van 40 tot zelfs 60 cm. Smalle uitvoeringen zijn rond de 70 cm breed, ruime modellen zelfs tot 200 cm. Als je decoratieve accessoires zoals foto's of kaarsen op de plank wilt tonen, raden we een dressoir aan die ongeveer tot ooghoogte reikt.

Materiaal: hout of kunststof coating?

Verschillende houtsoorten zoals grenen, beuken of eiken domineren de materialen. Hout onderstreept een huiselijke en gezellige sfeer en kan er door zijn nerf heel anders uitzien. Terwijl donkere houtsoorten er elegant en nobel uitzien, zijn lichte varianten rustieker. Net zo populair zijn meubels met een onderhoudsvriendelijke kunststof coating, die zowel mat als glanzend kan zijn.

Ontwerp: eenvoudig of complex?

De keuze aan dessins is groot en varieert van eenvoudige modellen met rechte lijnen en enkele details tot uitbundig vormgegeven meubelen met filigranen versieringen, houtsnijwerk of kleurrijke ladefronten. Er zijn ook dressoirs met transparante glazen deuren. Ze zijn goed om decoratieve glazen of vazen ​​in op te bergen en tegelijkertijd uit te stallen.

Tip: Extra lichtelementen zoals LED strips die je op het glas kunt bevestigen zorgen voor mooie lichtreflecties.

Speels of modern? Deze dressoir past bij jouw woonstijl

Landhuis, modern of vintage - met een ladekast in het juiste design onderstreep je je persoonlijke smaak. Hier zijn een paar ideeën over hoe je jouw nieuwe meubelstuk kunt integreren in jouw bestaande interieur.

Landelijk: veel hout en veel details

Voor de landhuisstijl vertrouw je op natuurlijke materialen zoals hout. Ladekasten van massief hout in wit of lichtbruin met gebeeldhouwde ladefronten zien er romantisch uit en onderstrepen de rustieke uitstraling van jouw appartement. Gebogen handgrepen of bloemen ornamenten zien er speels uit. Op de plank kun je accessoires van natuurlijke materialen plaatsen, bijvoorbeeld vazen ​​van keramiek of aarden potten. Een vers boeket weidebloemen staat er prachtig in.

Moderne woonstijl: wit of zwart dressoir

Dressoirs zien er modern uit met een elegante hoogglans afwerking en zijn verkrijgbaar zonder lade- en deurgrepen. In plaats van ze met een knop open te trekken, open je deze puristische modellen met een handdruk. De rechte lijnen zijn kenmerkend voor de moderne woonstijl en maken een verzorgde indruk. Dressoirs met zwarte of witte hoogglans oppervlakken en glazen inzetstukken zorgen voor een groot contrast . Decoratieve fotolijsten en kandelaars in chroomlook ronden de strakke inrichting af.

Vintage stijl: nostalgisch en creatief

Houd je van de creatieve vintage stijl? Dan past een houten ladekast in de populaire used-look. Hier kan de verf een beetje loslaten of barsten. Kies voor een vintage exemplaar in donkere kleuren - bijvoorbeeld zwart, donkerbruin of duifgrijs. Asymmetrische ladekasten met lades van verschillende afmetingen in verschillende vormen en met verschillende patronen, in een andere kleur of handgrepen harmoniëren met de vintage stijl.

Informatie bij het aanschaffen van een dressoir

  • Ruimte. Weet je al waar je het dressoir wilt plaatsen? De meeste dressoirs worden met hun achterkant tegen een muur gezet. Het voordeel van dressoirs is dat ze niet diep zijn en dus weinig ruimte innemen. Een dressoir geeft een mooie sfeer in je woning en het hoeft niet veel te kosten.
  • Opbergen. Een ander voordeel van een dressoir is dat deze veel opbergruimte heeft, ook al is het niet direct aan de kast te zien. Vaak wordt een dressoir in de woonkamer gezet om allerlei spullen in op te bergen. Tegenwoordig zie je hem ook steeds meer terug in slaapkamers en studeerkamers.
  • Hangend dressoir. Een van de soorten dressoirs is een hangend dressoir. Deze geeft een mooie strakke uitstraling doordat het lijkt alsof hij boven de muur zweeft. Het is tevens handig wanneer je moet schoonmaken.
  • Open dressoir. OTTO biedt ook dressoirs met (gedeeltelijk) open kastjes. Meestal zitten bij dressoirs de spullen achter de deurtjes verborgen, maar er zijn ook varianten waarbij er open stukken zitten. Dan kun je accessoires leuk uitstallen en dan hoeven ze ook niet uit het zicht te staan.
  • Tv dressoir. Met dressoirs heb je ook de mogelijkheid om je tv er op te zetten. De (open) kastjes bieden hierbij de mogelijkheid om andere media-apparatuur op te bergen. Houd er hierbij wel rekening met dat je een niet te hoog dressoir gebruikt. Dan kun je minder comfortabel tv kijken omdat je te hoog moet kijken. Verder biedt OTTO tv-meubelen die zorgen voor de juiste kijkhoogte.
  • Design. Een dressoir wordt vaak gezien als een meubel die handig is om allerlei spullen in op te bergen, maar ook om zijn designvolle uiterlijk. Een dressoir oogt mooi in je woning. Er zijn vele soorten dressoirs verkrijgbaar bij OTTO. Denk hierbij aan dressoirs van hoogglans of van diverse soorten hout. Teak, eiken of mangohout zijn enkele voorbeelden van hout waar onze dressoirs van gemaakt zijn.