De eetkamer is een plek in huis waar het gezin samenkomt. Kies een eethoek voor het hele gezin.

Eethoek – mooie sfeer voor gemeenschappelijke maaltijden

Een groot aanbod van smaakvolle eethoeken voor de keuken, eet en woonkamer vind je in het OTTO meubelassortiment. Ontdek rustieke, moderne en klassieke eethoeken van bekende merken zoals Schösswender en Home Affair.

Inhoudsopgave

Eethoeken in verschillende stijlen ontdekken
Eethoek
Welke meubels zijn inbegrepen in een eethoek?
Eethoeken voor elke smaak en elke portemonnee
Wat is de juiste tafel?
Waarop moet ik letten bij de stoelen?
Wat is beter: stoelen of banken?
Hebben jullie ook eethoeken gemaakt van hout van duurzame bosbouw?
Zo wordt je nieuwe eethoek thuis bezorgd.

Eethoeken in verschillende stijlen ontdekken

De verschillende eethoeken bestaan in de regel uit een hoogwaardige tafen, daarbij passende stoelen of banken. Als materialen kiezen de internationale meubelmerken voor klassieke materialen als hout, rotan of kunstof, maar ook voor innovatievere materialen als metaal, glas en zelfs beton. Veel eethoeken zijn uit te breiden en kunnen snel en eenvoudig uitgeklapt of uitgetrokken worden. OTTO heeft een eersteklas eethoeken met 4, 6 of 8 stoelen in veel verschillende stijlen. Sommige eethoeken hebben gewatteerde stoelen, terwijl de bekleding in veel verschillende kleuren aangeboden wordt. Naast veel eethoeken vindt je op Otto.nl ook meer keuken- en eetkamermeubelen zoals kasten, planken en buffetkasten

Verdere informatie:

Uitvoering: Eethoek 3-delig, eethoek 5-delig, eethoek 7-delig, eethoek met banken, eiken, beuken, dennen, rotan, kunstof.

Merken: Hmw, Home Affaire, Steinhoff, Schösswender.

Eethoek

Wil je een nieuwe eethoek kopen? We maken de keuze makkelijker en beantwoorden de belangrijkste vragen over dit onderwerp.

Welke meubels zijn inbegrepen in een eethoek?

Eethoeken bestaan uit een eettafel en daarbij passende stoelen of banken. Daarmee krijg je een complete eetkamer inrichting in een set. Het voordeel: je hoeft de afzonderlijke meubels niet apart uit te zoeken en profiteert van een gunstigere setprijs. Hoeveel zitplaatsen een eethoek heeft varieert. De meeste sets zijn uitgerust voor vier personen, vele ook voor zes. Extra stoelen kun je soms makkelijk mee bestellen bij een eethoek.

Eethoeken voor elke smaak en elke portemonnee

In de OTTO online shop vind je een grote keuze aan stijlvolle eethoeken. Kies uit verschillende samenstellingen je favoriet uit – bijvoorbeeld in klassiek, tijdloos of modern design of in rustieke landhuisstijl. We bieden je onder andere eethoekken met uitklapbare tafel aan, met bekleedde stoelen, klapstoelen, of banken. Onze eethoeken worden gemaakt van hoogwaardige materialen zoals geolied dennenhout, massief eiken, of rotan. Goed om te weten: onze eethoeken komen van bekende meubelmerken als Home Affaire, Steinhoff, Hmw of Schösswender.  Tip: kijk ook eens in onze sale. Daar kun je eethoeken vinden tegen gereduceerde koopjesprijzen.

Wat is de juiste tafel?

Het centrale meubel in een eethoek is de tafel. Er moet genoeg plaats zijn voor het hele gezin. Per persoon moet je rekenen op een breedte van ca. 60 cm. Je hebt de keuze tussen een rechthoekige, ronde of ovale tafelvorm. Ronde tafels hebben als voordeel dat alle personen even ver van het midden af zitten en goed met elkaar een gesprek kunnen voeren. Je hebt echter meer plaats nodig dan bij een rechthoekige tafel. Flexibel is een uittrekbare tafel. Dan transformeer je een kleine tafel snel in een grote tafel als er gasten komen.

Waarop moet ik letten bij de stoelen?

Bij het kiezen van de juiste eethoek moeten zowel de tafel als de stoelen je goed aanspreken. In het algemeen is een stabiele zit belangrijk. Een gewatteerd zitvlak en leuning bieden meer comfort als een houten stoel. Ook de vorm van de stoel bepaalt, hoe prettig deze zit. Een rechthoekig zitvlak met rechte kanten is op lange termijn comfortabeler dan een rond zitvlak. Grote personen vinden vaak een hoge rugleuning comfortabel. Het beste zit je proef op verschillende typen stoelen voordat je beslist.

Wat is beter: stoelen of banken?

In plaats van stoelen kun je ook eethoeken met banken of een combinatie van stoelen en banken kiezen. Banken hebben als voordeel dat je er indien nodig ook met meer mensen op past. Daarnaast geeft het een slanker effect dan stoelen met rugleuningen. Ook zijn de kosten vaak lager. Op de lange duur zit je echter ontspannener op een stoel met een rugleuning.

Hebben jullie ook eethoeken gemaakt van hout van duurzame bosbouw?

Ja, je herkent deze eethoeken aan het FSC-keurmerk. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een onafhankelijke organisatie, die internationale criteria voor duurzame bosbouw opgesteld heeft. Meubelen met een FSC-keurmerk zijn gemaakt van hout dat bij de productie aan de criteria van de FSC voldoet.

Zo wordt je nieuwe eethoek thuis bezorgd.

Heb je een eethoek in ons assortiment ontdekt? Dan betaal je gemakkelijk zoals het jou uit komt. We leveren je eethoek indien mogelijk op de door jou gewenste dag. Let wel op: onze eethoeken worden in de regel geleverd als zelfmontage inclusief materiaal en handleiding. Indien onderdelen ontbreken of beschadigd zijn kun je natuurlijk contact opnemen met onze klantenservice. Onze vriendelijke medewerkers zullen je dan graag verder helpen.