Een bank is niet alleen geschikt voor je woonkamer, het meubel is ook geschikt voor de eethoek.

Een leuke variatie in je eethoek met de eetkamerbank

Een leuke variatie van een eettafel met bijpassende stoelen is een eetkamerbank. Een eetkamerbank is geschikt voor als je een groot gezin hebt, maar bijvoorbeeld ook in een ruimte waar je vaak met de familie of vrienden eet of waar je af en toe uitbreiding van de bestaande hoeveelheid zitplaatsen nodig hebt. Ook zonder groot eetgezelschap kan je ervoor kiezen om aan één of beide kanten van je eettafel een eetkamerbank te zetten, zo creëer je een leuke en aparte eethoek.

Praktische ideeën voor de eetkamer

Er zijn eindeloos veel woonideeën voor de eetkamer te vinden. Verschillende meubels geven een verschillende uitstraling; zo wordt een ronde eettafel vaak als gezellig, maar een rechthoekig tafel als praktischer ervaren. Aan een ronde tafel kunnen je gasten of familieleden makkelijker contact met elkaar maken, maar de ruimte moet hier geschikt voor zijn; je moet immers om de tafel heen kunnen lopen. Meet daarom de eetkamer of ruimte waar de eethoek komt te staan goed op, niet alleen of de eethoek wel in de ruimte past, maar ook of deze dan niet te klein of juist te groot overkomt. Een ronde tafel heeft als bijkomend voordeel dat er geen scherpe hoeken zijn waar bijvoorbeeld kleine kinderen zich aan kunnen bezeren. Doorgaans wordt 60 cm aangehouden als een juiste ruimte aan tafel voor één persoon. Bij het aanschaffen van een eetkamerbank of -stoelen wordt een afstand tussen stoelzitting en tafeloppervlak van 30 cm aangeraden. Als je vaak lang aan tafel zit of houdt van etentjes die de hele avond duren doe je er goed aan om comfortabele eetkamerstoelen of banken met een goede rugleuning aan te schaffen.

In de eetkamer is goede verlichting ook van groot belang, voor zowel romantische diners als vroege ochtenden wanneer je de krant wilt lezen. Veel mensen kiezen voor een hanglamp boven de eettafel, dit kan zowel een enkele lamp zijn of een combinatie van meerdere lampen die boven je tafel hangen. Als je van trends en originaliteit houdt kan je ook kiezen voor een speciale lamp zoals een industriële hanglamp, die vaker voorkomt in de designwereld.

Eetkamerbanken bij OTTO

Bij OTTO vind je een groot aanbod aan eetkamerbanken in verschillende stijlen. We bieden je klassieke banken, banken van hout of riet en banken in felle, vrolijke kleuren. Sommige modellen hebben opbergruimte onder het zitvlak, zodat je gemakkelijk bijvoorbeeld wat kussens of andere spullen kwijt kan. Ook vind je hoekbanken die als eetkamerbank gebruikt kunnen worden, zodat je meteen zitruimte voor meerdere personen creëert. Bekijk de mogelijkheden bij OTTO en bestel je nieuwe eetkamerbank gemakkelijk online. Kijk ook eens in de andere shops van OTTO voor meer woontrends en inspiratie!