De bindende factor binnen het gezin: de eetkamerset

Tegenwoordig is het niet gek dat ieder gezinslid een druk en gehaast leven heeft. Moeder en vader werken, de kinderen gaan naar school en hebben een bijbaantje en iedereen heeft zijn eigen hobby’s. De dagindeling per gezinslid is vaak zo anders, dat er weinig tijd samen doorgebracht wordt. Deze tijd voor het gezin lijkt nog minder te worden wanneer de kinderen ouder worden. Veel gezinnen kiezen er dan ook voor om ’s avonds tijdens het avondeten samen te komen in de keuken. Deze keuken is vaak voorzien van een complete eetkamerset waar de tafel netjes gedekt is voor het hele gezin.

Verschillende eetkamersets

Een eetkamerset is er in verschillende stijlen en moet een aanvulling zijn op je interieur. In een eetkamerset zitten de eetkamerstoelen en eetkamertafel. Hoe je deze decoreert is persoonlijk. Maar de stijl van je eetkamerset moet bij de rest van je interieur passen. Zo kun je gaan voor een landelijke stijl. Deze stijl wordt getypeerd door een klassieke en tijdloze stijl. Je eetkamerset bestaat uit hout. Het soort hout kan verschillen per eetkamerset. Vaak ligt er op de eetstoel een zitkussen dat contrasteert met de kleur van je tafel. Het hout is vaak onbewerkt en heeft een natuurlijke kleur.

Is de landelijke stijl niet de stijl die bij je past? Er bestaan ook eetkamersets in de moderne stijl. Deze stijl wordt getypeerd door strakke vormen en heldere volumes. Een moderne stijl is open en zuiver. Zo ook voor de eetkamerset. Hoewel er wel gebruik wordt gemaakt van (bewerkt) hout, hebben de moderne eetkamersets vaak geen natuurkleur. De lijnen zijn strak en de kleuren zijn uitdagender.

Eetkamersets bij OTTO

In het assortiment vind je verschillende soorten eetkamersets. Zo zijn er eetkamersets in de landelijke stijl, maar ook eetkamersets in de moderne stijl. Deze verschillende stijlen eetkamersets zijn terug te vinden in verschillende uitvoeringen. Voor elk gezin is er een andere eetkamerset, waardoor het samenkomen tijdens het avondeten nog gezelliger wordt!