Eetkamerstoelen

Als er een aparte eetkamer is of als er genoeg ruimte is bij de eettafel, zouden eetkamerstoelen gekozen moeten worden op basis van een combinatie van comfort en uiterlijk. Gestoffeerde stoelen zijn in dit geval de ideale keuze. Deze stoelen zijn gemaakt van hout of metaal en zijn in vele vormen beschikbaar, van klassiek tot modern.

Stoelen zijn een van de favoriete onderwerpen van meubelontwerpers. Met name uit de jaren ’60 en ’70 bestaan er veel klassiekers, die met actuele collecties weer ontdekt worden. Moderne stoelen zijn nieuwe edities van klassiekers of er wordt gebruik gemaakt van een aantal klassieke elementen: stoelen in heldere kleuren, stoelen in anorganische vormen of fancy stoelen die meer kunst dan stoel zijn.

Inhoudsopgave

Waarop moet ik letten bij het kopen van eetkamerstoelen?
Welke eetkamerstoelen passen bij mijn tafel?
Hoe hoog moeten kamerstoelen zijn?
Zijn er ook eetkamerstoelen verkrijgbaar in een set?
Hoe verzorg je eetkamerstoelen met een lederen bekleding?
Hoeveel ruimte heb ik nodig, zodat meerdere personen aan tafel kunnen zitten?
De juiste accessoires voor eetkamerstoelen

Waarop moet ik letten bij het kopen van eetkamerstoelen?

Het eetgedeelte heeft een centrale rol in het interieur. Hier komt de familie bij elkaar, zit gezellig met elkaar en wisselt het nieuws van de dag met elkaar uit. Eetkamerstoelen zijn erg belangrijk hiervoor. Deze moeten stevig zijn en een comfortabele zitting en rugleuning hebben. Grote mensen vinden vaak een hogere rugleuning prettig. Een gestoffeerde zitting is altijd comfortabeler dan een kale houten stoel. Eetkamerstoelen met armleuningen hebben het voordeel dat je ook een keer comfortabel je onderarmen kan laten rusten, maar nemen ook meer ruimte in.

Welke eetkamerstoelen passen bij mijn tafel?

Voor een harmonieuze inrichting moeten de eetkamerstoelen worden afgestemd op het ontwerp van de eettafel. Je kunt verschillende materialen en kleuren goed combineren – bijvoorbeeld lederen stoelen met een houten tafel. Voor een tafel in landelijke stijl zijn massiefhouten stoelen en stoelen met stof perfect. Voor een moderne en elegante stijl is een sledestoel met metalen voeten geschikt.

Hoe hoog moeten kamerstoelen zijn?

Wanneer je al een eettafel hebt, wordt de hoogte van de stoelen bepaalt door de hoogte van de eettafel. De afstand tussen de zitting en het tafelblad is namelijk bepalend hierin. Om als volwassene comfortabel te kunnen zitten moet deze afstand ongeveer 27-32 cm zijn. Dus bij een tafel van 78 cm hoog, heb je stoelen nodig van minstens 46 cm. Lange mensen vinden meestal iets hogere tafels en stoelen comfortabel.

Zijn er ook eetkamerstoelen verkrijgbaar in een set?

Wil je graag gelijk meerdere stoelen voor de eetkamer kopen? We bieden de meesten stoelen ook in aantrekkelijke sets van 2,4 of 6. Zo profiteer je vaan bijzonder gunstige prijzen. Al onze eetkamerstoelen kun je op factuur bestellen en in termijnen betalen.

Hoe verzorg je eetkamerstoelen met een lederen bekleding?

Eetkamerstoelen met een lederen bekleding hebben een eigen elegante uitstraling en zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Kruimels en vlekken kunnen gemakkelijk worden afgeveegd met een vochtige doek. Als je de bekleding van tijd tot tijd met een speciale lederverzorgingsmiddel behandelt, blijft het leder lang soepel en mooi.

Hoeveel ruimte heb ik nodig, zodat meerdere personen aan tafel kunnen zitten?

Niet alleen de zithoogte is bepalend om comfortabel aan een tafel te kunnen zitten. Moeten er meerdere personen een plaats aan tafel hebben, is ook de juiste afstand tussen de individuele stoelen belangrijk. De richtlijn voor een stoel van ongeveer 45 cm breed is een afstand van minimaal 20 cm met de volgende stoel. Volgens deze richtlijn kunnen er tot drie stoelen naast elkaar staan aan de lange zijde van een rechthoekige tafel met een lengte van 195 cm. Natuurlijk is de stoelbreedte van het gekozen model afhankelijk. De afstand tussen de stoelen moet niet minder dan 20 cm zijn. Net zo belangrijk als de afstand tussen de stoelen, is de afstand achter de stoelen. Tenslotte moet de stoel naar achter kunnen worden geschoven om op te staan. Ideaal is een afstand van minstens 30 cm, dan weet je dat er meer dan genoeg ruimte is.

De juiste accessoires voor eetkamerstoelen

Er zijn een aantal accessoires die bijna onmisbaar zijn voor stoelen. Dit omvat een zitkussen voor harde stoelen om het zitcomfort te verhogen. Praktisch en noodzakelijk zijn ook vilten stickers om onder de stoelpoten te bevestigen: deze beschermen niet alleen de vloer, maar zorgen er ook voor dat de stoel in stilte en vloeiend heen en weer kan schuiven. Met name voor parket, houten vloeren en tegels is het goed om de stoelen met vilt uit te rusten.