30 artikelen

Fauteuils: ontdek stijlvolle meubels die zijn gemaakt om te relaxen

Voor optimale ontspanning zijn fauteuils ideaal. Een fauteuil is namelijk een zeer royale stoel waarin je echt kunt relaxen. Zeker als je kiest voor een relaxfauteuil die kantelbaar is. Verder vormen de ruime fauteuils een blikvanger tussen je meubels. Lees dus snel meer over de kleuren, materialen en mogelijkheden van een fauteuil.

Inhoudsopgave

Geniet van totale ontspanning in een royale fauteuil
Fauteuil voor pure ontspanning en als eyecatcher
De juiste look voor je fauteuil: van zwart leder tot bedrukte stof
Een fauteuil online kopen

Geniet van totale ontspanning in een royale fauteuil

Het is heerlijk wegzakken in een fauteuil nadat je een dag hard hebt gewerkt. Maar een dergelijke comfortabele stoel nodigt je ook uit voor een relaxed moment op je vrije dag. In een fauteuil kun je namelijk echt ontspannen. De Nederlandse naam voor fauteuil is leunstoel. En dat is precies de juiste omschrijving voor deze soort stoel. Ze zijn ruimer dan reguliere stoelen en vaak voorzien van een royale rugleuning en gestoffeerde armleuningen. Soms hebben ze een bijpassend voetenbankje voor ultieme ontspanning. Bovendien kan een fauteuil, afhankelijk van het model, een chique accent bieden aan je interieur.

Fauteuil voor pure ontspanning en als eyecatcher

Van fauteuils bestaan er allerlei soorten. Zo heb je een fauteuil met een rugleuning die aan de bovenkant wijd uitloopt. Bij een dergelijke fauteuil blijven je nek en schouders beschermd tegen eventuele tocht. Dat is een zogenaamde oorfauteuil. Verder kun je kiezen voor een relaxfauteuil. Deze fauteuil is vaak kantelbaar waardoor televisiekijken of lezen extra comfortabel wordt. Ook de draaifauteuil is een populaire optie. Sommige zijn in hoogte verstelbaar zodat je optimaal kunt zitten. Verder bestaan er XXL-fauteuils die vaak meer op banken lijken. Dat komt omdat de fauteuil zo is gemaakt dat je er met gestrekte benen kunt op zitten. Bovendien zijn er oorfauteuils in XXL-uitvoering die een mooie combinatie vormen van een royale comfortabele stoel en een stijlvol meubelstuk.

De juiste look voor je fauteuil: van zwart leder tot bedrukte stof

Behalve extra comfort verhoogt een fauteuil ook de sfeer in huis. Een gestoffeerde relaxfauteuil in zwart of een andere kleur die harmonieert met je banken en stoelen brengt rust in je inrichting. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een fauteuil te nemen die een kleurrijk contrast vormt met je interieur. Een draaifauteuil van stof met een bedrukt dessin is bijvoorbeeld een echte eyecatcher bij meubels die overwegend zwart zijn. Verder kun je bij een fauteuil behalve met kleuren ook creatief zijn met materialen. Zijn je banken en stoelen van stof? Neem dan een fauteuil van leder voor een stoere twist.

Een fauteuil online kopen

Naast kleuren, materialen en het model, is het doel een beslissende factor bij het kopen van een fauteuil. Wil je de fauteuil echt puur gebruiken om te ontspannen? Dan is een relaxfauteuil de beste optie. Wil je een stijlvol meubel dat ook fantastisch zit? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een oor- of draaifauteuil van zwarte stof. Houd ook rekening met het feit dat een fauteuil groter is dan de meeste stoelen. Daarom moeten fauteuils genoeg ruimte hebben om volledig tot hun recht te komen. In ieder geval is er een ruime keuze. Je vindt vast een fauteuil die goed past bij je stoelen en banken. Neem dus een kijkje in het online assortiment en zorg dat je snel kunt ontspannen in je ideale fauteuil!