Behang & wandstickers
NAAR BOVEN

Geef je kamer een ruimtelijke uitstraling met fotobehang

Welk fotobehang kies jij?

Wanneer je je woning aan het inrichten bent, kom je tot vele keuzes te staan. De vloer, bank, kasten, tafels, stoelen, accessoires; alles moet perfect bij elkaar passen. Ook sta je voor de keus wat je met de muren moet doen: verven, behangen of toch zo laten zoals het is? Veel mensen kiezen voor behang en hangen daarvoor een mooie foto of schilderij. Maar waarom niet deze foto gebruiken als behang? Dit geeft een prachtige ruimtelijke uitstraling en sfeer in je kamer. OTTO heeft vele soorten fotobehang in allerlei soorten. OTTO heeft onder andere behang van steenmotieven, bloemen en abstracte afbeeldingen. Met behang van natuurfoto’s creëer je veel diepte in de ruimte en ervaar je alsof je zelf in de natuurlijke omgeving zit. Ontdek op onze webshop welk fotobehang jouw voorkeur heeft.

Tips hoe je fotobehang moet aanbrengen

  1. Muur. Ten eerste moet de muur helemaal schoon zijn. Er mag geen vet, oude behangresten of ander vuil meer op de muur zitten. Zorg dat gaten worden dichtgemaakt met plamuur. Wanneer de plamuur is opgedroogd, kan je beginnen met behangen.
  2. Voorbereiding. Teken voor de zekerheid de lijnen uit op de muur. Het kan namelijk zijn dat de muur niet helemaal recht is. Gebruik hiervoor een potloot en een waterpas voor de horizontale lijnen. Voor verticale lijnen kun je een schietlood gebruiken.
  3. Lijm. Wanneer het type behang niet wordt geleverd met lijm, dien je deze zelf aan te schaffen. Zorg dat de lijm niet te waterig wordt, want dan kan het behang gaan scheuren wanneer je het probeert op te hangen.
  4. Aanbrengen. Sluit je ramen en deuren en zorg ervoor dat de ruimte op kamertemperatuur is. Je kan de behangstroken op de grond leggen, maar nog beter is het om ze op een verhoging te leggen zodat je ze makkelijker kan insmeren met lijm. Wanneer je een strook insmeert, laat de lijm dan een minuut intrekken. Vervolgens plak je ze één voor één op de voorgetekende lijnen. Begin met een hoek en vervolgens moet je de stroken van boven naar beneden gladstrijken. Hiermee haal je de luchtbellen weg.
  5. Belangrijk. Wanneer het behang nat is, zal het iets kunnen uitzetten en wanneer het uitgedroogd is, zal het weer krimpen. Daarom is het belangrijk dat je de stroken iets laat overlappen (enkele millimeters).
  6. Drogen. Als al het behang is opgeplakt, wrijf er dan nog rustig met een zachte doek overheen. Veel mensen doen graag even de ramen open om de ruimte te luchten, maar hiermee kun je beter wachten tot het opgedroogd is. Het moet namelijk op kamertemperatuur en zonder tocht opdrogen.