Wat zijn de voordelen van een garderobekast

Je kunt een garderobekast zowel in de slaapkamer als in de hal gebruiken. De hal: de hal is de entree van je huis. Het is de schakel tussen binnen en buiten. Aan de ene kant zullen hier dus jassen, schoenen en petten geplaatst moeten kunnen worden en aan de andere kant zul je hier je gasten verwelkomen. In de hal krijgen zij dus de eerste indruk van je huis. Een garderobekast helpt je bij het scheppen van orde in je hal doordat winterjassen, colberts, outdoor kleding en paraplu's netjes zijn opgeborgen. De slaapkamer: een garderobekast wordt daarnaast natuurlijk ook vaak gebruikt in de slaapkamer. De functie is hier hetzelfde; het scheppen van orde in je slaapkamer. Kleding, beddengoed, ondergoed en vele andere kledingstukken en textiel kun je hierin opbergen.

Inhoudsopgave

Hoe is de kast opgebouwd?
Hoe vind ik de juiste garderobekast voor mijn slaapkamer of hal?
Hoe benut ik ondanks een garderobekast de ruimte in mijn hal of slaapkamer zo optimaal mogelijk?
Welke garderobekasten vind je bij OTTO?
Organiseer je garderobe
Je hal of slaapkamer slim inrichten: handige toevoegingen aan je garderobekast
Populaire merken garderobekasten:
Populaire kleuren garderobekasten:

Hoe is de kast opgebouwd?

De meeste kasten hebben een rail waaraan je jassen en jacks kreukvrij kunt ophangen. Afhankelijk van de grootte en het ontwerp van het model zijn ze ook voorzien van planken of laden. Hierin kun je paraplu's, hoeden, beddengoed, nachtkleding, sjaals, kleine kledingstukken, borstels en andere kleine gebruiksvoorwerpen opbergen.

Hoe vind ik de juiste garderobekast voor mijn slaapkamer of hal?

Zelfs in een kleine hal of een kleine slaapkamer kun je gebruik maken van een garderobekast. Op otto.nl vind je verschillende modellen in verschillende breeedtes en dieptes, zodat je zelfs in een kamer/hal met weinig ruimte nog een garderobekast kwijt kunt. Als je kies voor een witte kast of een kast van licht hout, lijkt de kast kleiner en is het niet storend in een kleine hal of slaapkamer. Als je hal of slaapkamer vrij donker is en er weinig daglicht binnenkomt, dan kun je experimenteren met hoogglans: dat weerspiegelt het licht waardoor de gehele ruimte niet alleen lichter lijkt, maar ook groter.

Hoe benut ik ondanks een garderobekast de ruimte in mijn hal of slaapkamer zo optimaal mogelijk?

Niet alleen in de kast kunnen dingen worden opgeborgen: laat aan de linker- en de rechterkant van de kast wat ruimte vrij, dan kun je bijvoorbeeld aan de muur of aan de kast zelf nog wat garderobehaken bevestigen zonder het verlies van de orde omdat de haken in eerste instantie niet zichtbaar zijn. Als er tussen de kast en het plafond nog genoeg ruimte is, heb je de mogelijkheid om schoenendozen op de kast te leggen, zonder dat deze direct zichtbaar zijn. Garderobekasten met een spiegel besparen tenslotte ook de ruimte van een spiegel uit.

Welke garderobekasten vind je bij OTTO?

Bij OTTO vind je garderobekasten die gemaat zijn van massief hout, of gedeeltelijk gemaakt zijn van massief hout, een materiaal-mix en kunststof. Je vindt bij ons houten meubels in landelijke stijl, modellen in hoogglans, eenvoudige en onopvallende halkasten en kasten met een modern design die je hal een persoonlijk tintje geven.

Organiseer je garderobe

Vooral in kleine, smalle gangen en slaapkamers is het belangrijk om dingen op orde te houden - anders blokkeren bergen schoenen en jassen al snel de weg naar de voordeur of naar je bed. Maar dit probleem kan zich niet meer voordoen met de chique garderobekasten van OTTO.: Jassen en jacks worden opgehangen aan de kledingrail aan de binnenkant van de kast of aan de kledinghaken. Mutsen, sjaals en handschoenen verdwijnen in de ruime lades. Bijzonder bruikbaar zijn de garderobekasten met geïntegreerde schoenenrekken of schoenenkasten. Onze tip: Sla dikke winterjassen en stevige winterlaarzen goed verpakt op in de kelder of op zolder - zo heb je tijdens het warme seizoen mneer ruimte voor lichte zomerjasjes en sandalen in je garderobekast.

Je hal of slaapkamer slim inrichten: handige toevoegingen aan je garderobekast

Heb je kinderen in je huishouden? Geef ze hun eigen kindergarderobe en hang deze op ooghoogte op. Vrij wandoppervlak kan ook gebruikt worden voor andere haken of garderobepanelen. Alternatief kun je ook een kapstok plaatsen voor het ophangen van jassen en jacks. Een extra schoenenkast verbergt de uitgebreide collectie schoenen (niet alleen voor de shopaholics). Ook een comfortabele zitbank/schoenenbank naast je garderobekast is niet alleen praktisch, maar ook nog handig om erop te zitten en je veters te strikken. In de bijbehorende opslagmanden of onder het bankje kun je nog andere spullen opslaan zoals paraplu's, sjaals, schoenpoetskits en nog veel meer.

Populaire merken garderobekasten:

Home Affaire Wimex Rauch

Populaire kleuren garderobekasten:

Witte garderobekasten zwarte garderobekasten grijze garderobekasten