Van blote billen tot een overvolle garderobe


De evolutie van kleding
Tegenwoordig weten we niet beter dan dat wij kleren om ons lijf hebben. In Nederland puilt menig garderobe uit van kleding die allang niet meer gedragen wordt, nooit gedragen is of te zonde is om weg te gooien. Door de jaren heeft kleding meerdere functies gekregen. Zo trekken we in de ochtend toch even een broek uit de garderobe om niet met de blote billen over straat te hoeven. Want dan zouden we ons flink schamen. Deze behoefte om kleding te dragen is pas 170.000 jaar geleden ontstaan. Daarvoor werd er alleen kleding gedragen omdat het ‘moest’. Zo hield het je warm en diende het als bescherming. Dat kleding nu ook een grote decoratieve rol heeft is wel duidelijk. Kleding wordt gedragen om zo goed mogelijk voor de dag te komen, om je status hoog te houden en om erbij te horen. Wanneer we nu in onze garderobe kijken kunnen we bijna niet indenken dat al dat pracht en praal geen prioriteit had, terwijl men vroeger nooit zou kunnen bedenken dat een volle garderobe zo belangrijk zou zijn.


Dat kleding al lang gedragen wordt is duidelijk, maar wanneer kleding precies zijn intrede heeft gedaan niet. Toch is er een theorie die zegt wel aan te kunnen tonen wanneer kleding zijn intrede heeft gedaan. Dit is de theorie van de luis, die zich zo’n 170.000 jaar geleden heeft ontwikkelt van hoofdluis tot een luis die ook op kleding kon overleven. Of deze theorie echt waterdicht is, is maar de vraag.  Want dat een luis heeft gezorgd voor de prachtige, gevulde garderobe van nu zou een heel mooi verhaal zijn.


Opbergen van kleding in je garderobe
Een garderobe is net wat uitgebreider dan een normale kledingkast. Waar een kledingkast vaak bestaat uit één kast met lades en hangers, is dit bij een garderobe vaak apart. De garderobe is dus vanzelfsprekend groter en overzichtelijker. Een van de voornaamste reden dat de voorkeur, mits de ruimte het toelaat, vaak uitgaat naar een garderobe.


In het assortiment van OTTO vind je verschillende garderobes. Zo zijn er garderobes in verschillende smaken en stijlen. Want waar de garderobe gevuld is naar de persoonlijke smaak (de kleding) moet de buitenkant van de garderobe net zo persoonlijk blijven!