Hang je mooiste gordijnen op aan een gordijnroede die erbij past. Ga voor praktisch en mooi!

Maak jouw droomgordijnen compleet met de juiste gordijnroede

Het uitkiezen van gordijnen is een lastige opgave waar vaak erg veel tijd in gaat zitten. Wanneer je eindelijk jouw droomgordijnen gevonden hebt ben je helaas nog niet klaar. Die gordijnen blijven natuurlijk niet vanzelf aan je plafond hangen. De gordijnroedes zijn net zo belangrijk. Zo gepiept, zou je denken. Totdat je erachter komt hoeveel soorten, maten, kleuren en vormen gordijnroedes er bestaan. Een heel karwei dus. Een die je zo goed mogelijk wil uitvoeren, want die droomgordijnen moeten wel tot z’n recht komen en daar horen de perfecte gordijnroedes bij. Heb je eenmaal de perfecte gordijnroedes gevonden, dan rest er nog één taak. Je gordijnen en gordijnroedes ophangen. Ook geen pretje.Om je een handje te helpen vertellen we je hoe je dit het beste kan doen.

Wat heb je nodig?

Het is altijd handig om de juiste spullen bij de hand te hebben. Je wil natuurlijk niet hebben dat je midden in je klus zit en je erachter komt dat je een potlood bent vergeten om het een en ander af te tekenen. Om dat te voorkomen sommen we een gereedschapslijstje voor je op:

  • Rolmaat
  • Potlood
  • Schroevendraaier
  • Inbussleutel
  • boormachine

Het monteren van de gordijnroedes

Je kunt ervoor kiezen om het gordijn op verschillende plekken te monteren. Dit kun je aan het plafond doen of tussen twee muren. Die keus ligt geheel bij jezelf. Bepaal om te beginnen hoever je de roede van de vensterbank wil hebben en hoe hoog je de gordijnen graag ziet hangen. Een kleine tip: een gordijn hangt het mooist wanneer de roede op 8 cm afstand van de vensterbank en van de muur afhangt. Kijk ook goed uit voor obstakels als uitsteeksels en verwarmingsbuizen. Plaats de plafondsteun tegen het plafond en teken de boorgaatjes zorgvuldig af. Let er ook goed op dat je de juiste pluggen in huis hebt. een plafond van gipsplaten heeft namelijk speciale gipsplatenpluggen nodig. Voor een betonnen plafond of een stenen muur is de normale plug voldoende. Boor gaatjes in het plafond en maak de plafondsteun en de gordijnroedes vast. Appeltje eitje, toch?