Haarden & kachels

De voorloper van de kachel was de haard. De haard was vroeger een plek binnen in het huis waar een open vuur brandde. Hier leidt de naam open haard van af. Op deze plek werd altijd gekookt, daarnaast was het een centrale plek in huis vanwege de warmte die er van af kwam. In eerste instantie waren de huizen gebouwd van hout. Hierdoor ontstonden veel branden door de open haard.

Onderhoud

Voor elke haard en kachel is het belangrijk dat er elk jaar onderhoud wordt gedaan om ervoor te zorgen dat je haard of kachel zo lang mogelijk mee gaat. Daarnaast zorgt dit onderhoud er ook voor dat je onbezorgd en veilig gebruik kunt maken van de haard of kachel. Je kan er voor kiezen om zelf het onderhoud van je haard of kachel te doen, maar er zijn ook genoeg speciale bedrijven die elk jaar langs willen komen om al het onderhoud te checken en eventueel te verbeteren waar nodig is. 

Haarden & kachels bij OTTO

Een haard of kachel geeft niet alleen warmte, maar ook gezelligheid. De romantische sfeer van een vuurtje in de haard zorgt ervoor dat je in de winter graag in de woonkamer zit. Heb je geen ingebouwde haard? Bij OTTO in de webshop kan je verschillende elektrische haarden bekijken. Je kan ook gaan voor een gietkachel, dit geeft een authentieke sfeer in de woonkamer. Een elektrische haard geeft dan geen echt vuur, maar is wel net zo gezellig en warm. Je kan ook gaan voor een ethanol haard waarbij je bio-ethanol gebruikt. Het voordeel van een ethanol haart is dat er een echte vlam ontstaat zonder dat je hout hoeft te gebruiken. Wil je met hout een vuurtje stoken? Dan kan je altijd voor een gietkachel gaan! Kijk snel voor de verschillende haarden en kachels in het assortiment van OTTO.