Een halkast voor iedereen

Wat is een halkast?

Een halkast is een kast die je op, waar anders, de hal zet. Een halkast is een multifunctionele kast. Je kunt er allerlei verschillende spullen kwijt, zoals schoenen, jassen en sjaals. Kies voor een model met ophangsysteem, zodat je je jassen hier mooi in kan ophangen. Zo oogt het erg opgeruimd voor jezelf en voor de gasten en kun je je hal een stijlvolle toevoeging geven. Ook kun je je schoenen hier slim in opbergen zodat deze niet door het hele huis slingeren. Om mutsen, sjaals en handschoenen op te bergen is een halmeubel ook een erg goede optie. Zo blijft alles op één plek en hoef je niet door het huis te gaan zoeken.

Wat voor soorten halkasten zijn er?

Een halkast is over het algemeen een smalle kast. Je hebt modellen die hoog zijn en modellen die laag zijn. De reden dat de gangkast vaak smal is, is omdat er in een hal of gang over het algemeen niet heel veel ruimte is. Als je toch wat meer ruimte wilt creëren in de kast, is het slim om voor een hoog model te kiezen. Vaak zit hier een kapstok ingebouwd, zodat je deze niet nog los erbij hoeft te kopen.

Een halkast kan ook uit verschillende delen zijn, bij OTTO vind je een groot aantal halmeubels! Zo kun je bijvoorbeeld een mooie spiegel boven je halkast hangen, voor een ruimtelijk effect.