Laat handdoeken drogen aan een handdoekenrek

In de badkamer zijn handdoeken essentieel. Schone handdoeken liggen vaak in een la of in een kast, maar wanneer je gaat douchen of in bad gaat is het fijn als de handdoek voor het grijpen ligt. Op deze manier kan je je gemakkelijk afdrogen zonder de hele badkamer nat te maken. Een handdoekenrek is hiervoor uitermate geschikt!

Handdoekenrekken

Een handdoekenrek is in bijna elke badkamer wel te vinden. Een relatief eenvoudige oplossing voor het uitstallen van handdoeken, maar daarom niet minder noodzakelijk. Handdoekenrekken zorgen ervoor dat je gemakkelijk een handdoek kan pakken, zodat deze altijd bij de hand zijn, of je nou uit de douche of uit bad komt. Na het afdrogen is het handig om de handdoek weer aan het handdoekenrek op te hangen, op deze manier kan de handdoek goed drogen. Als je het handdoekenrek dicht bij de verwarming hangt, zal de handdoek niet alleen goed drogen, deze zal bij de volgende douchebeurt ook heerlijk warm aanvoelen. Er zijn ook handdoekenrekken beschikbaar die je aan de verwarming kunt bevestigen. Deze rekken staan garant voor een heerlijk warme handdoek, keer op keer.

Verschillende handdoekenrekken

Er zijn badkamers in veel verschillende stijlen: klassiek of modern, landelijk of strak. Om te passen bij de uitstraling van verschillende badkamers zijn er verschillende handdoekenrekken te vinden. De verschillende designs zorgen ervoor dat er altijd een handdoekenrek te vinden is dat bij de uitstraling van je badkamer past.

Naast dat het design van een handdoekenrek iets bijdraagt aan de uitstraling van de badkamer, speelt het ook een rol bij de plaats bepaling. Zo zijn er handdoekenrekken als losstaand standaard, als rek aan de muur, in de vorm van haakjes, als rek boven het bad, als rek voor aan de verwarming en als uittrekbare handdoekenrekken. Deze verschillende handdoekenrekken komen het best tot hun recht op verschillende plaatsen in de badkamer. Zo is een losstaand standaard meer geschikt voor in een grote badkamer en kunnen haakjes aan de muur zowel in grote als in kleine badkamers. Een rek aan de muur komt van pas wanneer de handdoeken in de buurt van een inloopdouche hangen en een droogrek voor boven het bad of een uittrekbaar handdoekenrek zijn handig als je een bad hebt.

Zorg bij het kiezen van het juiste handdoekenrek dat je goed in gedachten hebt waar je het rek wilt plaatsen. Wordt er meer gedoucht of juist meer gebadderd? Hang het handdoekenrek in de buurt van de douche of het bad zodat een handdoek altijd in de buurt is. Zo kun je je in de douche of in het bad afdrogen en voorkom je dat bij het uitstappen veel water mee komt. In de buurt van een wastafel komt een handdoek ook van pas. Na het handen wassen of tandenpoetsen is het fijn om meteen te kunnen afdrogen. Naast de wasbak zien we vaak haakjes als handdoekenrek.