Hangkasten creëren extra ruimte

Er zijn verschillende soorten kasten zoals ladekasten, kledingkasten, boekenkasten en vitrinekasten. Kasten zijn bergruimtes, en kunnen wel of niet met een deur afsluitbaar zijn. Ze kunnen worden weggewerkt in wanden of als losse elementen in een ruimte worden geplaatst. Een andere manier om extra ruimte te creëren is om een kast aan de muur te hangen. Deze kasten worden ook wel hangkasten genoemd.

Verschillende stijlen

Deze kasten zijn er in verschillende afmetingen, kleuren, prijsklassen en stijlen. Tegenwoordig zijn er veel moderne en witte hangkasten te vinden. Maar bij OTTO vind je ook meer klassieke hangkasten van hout. Voor elk interieur is een geschikte hangkast te vinden. In een moderne keuken past een strak wit kastje van een materiaal als kunststof. In een meer landelijk ingerichte keuken past een houten kastje wellicht beter bij het geheel.

Een hangkast in verschillende ruimtes

Om efficiënt om te gaan met een kleine ruimte is een hangkast ideaal. Hangkasten komen daarom vaak terug in de keuken boven een aanrecht. Borden, onderborden, glazen en kopjes, alles kan je kwijt in die extra hangkast naast de afzuigkap. Maar niet alleen in de keuken is de extra gecreëerde ruimte fijn. Durf out of the box te denken: een hangkast kan op meerdere plekken in het huis tot zijn recht komen. In de hal bijvoorbeeld kan een hangkast met geïntegreerde haakjes zorgen voor extra opbergruimte en dienen als kapstok. In de opbergruimte boven de jassen kunnen bijvoorbeeld handschoenen, dassen en mutsen opgeborgen worden. In de woonkamer kan een hangkast extra ruimte bieden aan boeken en films of wanneer de hangkast een glazen deur heeft, kunnen er ook persoonlijke spulletjes zoals foto’s of beeldjes in worden gezet.