Hanglampen zijn prachtige blikvangers in je woning

Een onderdeel van je inrichting

Het inrichten van je woning is vaak een lastig karwei en het kost je veel tijd. Hiernaast kunnen de kosten ook hoog oplopen wanneer je nieuwe meubels en een vloer wilt aanschaffen. Wanneer je weinig ervaring hebt met het inrichten van woningen, weet je vaak totaal niet waar je moet beginnen. Welke stijl vind je mooi en hoe kan je dingen met elkaar combineren? Met het bezoeken van woonwinkels en het lezen van woonmagazines kom je vaak een heel eind voor je inspiratie. Er zijn ook nog vele mogelijkheden om accessoires te combineren met je meubels. Daarnaast sta je voor de keuze om lampen uit te kiezen. Er worden vele soorten lampen aangeboden en voor verschillende doeleinden, dus welke moet je kiezen?

Hanglampen bij OTTO

Zoek je een lamp voor boven je eettafel? Dan is een hanglamp de ideale lamp voor in je woning. Deze hangt goed in beeld en daarom is het een echte blikvanger. Hanglampen worden vaak in ruimtes gehangen waar je iets hoger zit, zoals boven je eettafel. Je zit namelijk iets hoger en daarom kan je ook niet in het licht kijken. Een hanglamp kan ook mooi staan in je woonkamer, zoals boven je salontafel. Omdat je op een bank of fauteuil iets lager zit, heb je wel een grotere kans om in het licht te kijken. OTTO heeft verschillende hanglampen welke je woning extra sfeer kunnen geven. Ontdek op onze webshop welke lamp prachtig zal staan bij je inrichting.

Algemene tips bij je hanglamp

  1. Voorbeeld. Voordat je de lamp ophangt, kun je het beste een voorbeeld maken van touw en papier of karton. Hang hem op boven de plek waar je hem uiteindelijk wilt hangen. Is het de goede grootte en hoogte?
  2. Hoogte. We adviseren om de lamp ongeveer 70 cm boven de eettafel op te hangen. Wanneer je hem boven de salontafel hangt, zorg dan dat je je hoofd er niet aan kan stoten en dat hij niet al het zicht belemmert. Wanneer het niet goed lijkt of past, kun je beter een plafondlamp gebruiken.
  3. Doel. Waar wil je de lamp voor gebruiken? Voor sfeerverlichting of voor werkverlichting? Bij werkverlichting kun je het beste lampen gebruiken die naar beneden schijnen en bij sfeerverlichting lampen met een ronde verlichting.
  4. Type. Gebruik je de lamp veel of weinig? Bij licht dat je veel gebruikt, kun je het beste LED-lampen of spaarlampen gebruiken, want deze hebben veel meer branduren en besparen meer energie dan gloeilampen.