De oorsprong van de hocker uit het Midden Oosten


Hockers kunnen worden gebruikt als verlenging voor je bank of losstaand als poef of voetenbank. De hocker is afgeleid van de poef, die oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Ottomaanse rijk komt. In het Engels wordt de hocker dan ook een ‘Ottoman’ genoemd. Deze was daar vaak van leer en rijkelijk versierd en er waren oosterse voorstellingen op afgebeeld. Vaak waren ze hol van binnen en konden ze ook gebruikt worden voor opslag, daardoor door zijn ze vaak zowel mooi als praktisch. Vanaf de 18e eeuw werd dit meubel vanuit het hedendaagse Turkije naar Europa gebracht.


Moderne hockers kunnen in bijna elke ruimte van het huis terecht, zo zijn ze in de slaapkamer handig om lakens en overtrekken in te bewaren en kunnen ze in de woonkamer dienen voor de opslag van tijdschriften, kranten of kleden. Natuurlijk kunnen ze ook gebruikt worden om na een lange dag werken of beweging de vermoeide benen op te leggen. Ook tegenwoordig zijn er nog veel mensen geïnteresseerd in hockers met het traditionele Arabische of Ottomaanse ontwerp en de kenmerkende afwerking. Naast de hocker heeft ook het Perzisch tapijt een invloed op veel westerse huiskamers; veel mensen hebben deze eentje voor in hun woon- of slaapkamer.


Hockers van OTTO


OTTO biedt een zeer ruim assortiment aan hockers, poefen en voetenbanken. Dit zitmeubel kan soms als toevoeging aan een bank of stoel worden gekozen, maar ook losstaand in een eigen stijl kan dit een aanwinst in je woonkamer zijn. Dit kan handig zijn als je te weinig zitplaats hebt of als je oude voetenbank versleten is. Je hebt de keuze uit hockers van verschillende stoffen, leer, hout, metaal en riet. Je kan kiezen voor een hocker die hol is van binnen, vaak zijn deze geschikt om spullen in op te bergen. Naast het gemak van extra opbergruimte heb je aan een hocker ook een nieuw meubelstuk wat je woonkamer een leukere uitstraling geeft!


Ook meubels bestel je gemakkelijk en voordelig op otto.nl. Bij het product staat de verwachte levertijd aangegeven. Tijdens de bestelling wordt ook aangegeven of het bestelde artikel bij een PostNL servicepunt kan worden geleverd, als dit niet het geval is wordt het product uiteraard thuis geleverd.