Op zoek naar een bank voor het hele gezin? Kies uit ons assortiment hoekbanken en ervaar het comfort!

Hoekbanken

Inhoudsopgave

Kan ik een hoekbank midden in de kamer zetten?
Welke kleur kies ik voor mijn hoekbank?
Zijn er bij OTTO ook hoekbanken met slaapfunctie verkrijgbaar?
Overige informatie
Waar zet in mijn hoekbank neer?
Hoe meet ik een hoekbank in?
Van welk materiaal moet mijn hoekbank gemaakt zijn?
Het zitcomfort

Kan ik een hoekbank midden in de kamer zetten?

Een hoekbank hoef je zeker niet altijd in een hoek te zetten! Wanneer je een royale huiskamer hebt, dan kun je de hoekbank ook 'vrij' in de kamer zetten. Zo dient de bank meteen ook als roomdivider en deelt hij je kamer op in meerdere losse ruimtes. De bank scheidt dan bijvoorbeeld de eetkamer van de woonkamer. Ook in een ruimte met meerdere deuren kunnen hoekbanken die vrij in de kamer staan in plaats van in een hoek een oplossing zijn.

Welke kleur kies ik voor mijn hoekbank?

Wanneer je een hoekbank gaat kopen, bedenk dan dat de hoekbank het middelpunt van de kamer zal worden. De kleur en stof van de bank zullen dus de sfeer van de gehele kamer bepalen. Een donkere kleur kan nog meer nadruk leggen op de hoekbank en door drukke patronen kan de ruimte weer wat onrustiger worden. Pastelkleuren, tinten grijs en hele kleine/rustige patronen zijn daarentegen weer veel rustgevender. Kleuraccenten kun je dan aanbrengen met woonaccessoires, zoals sierkussens met patronen en dekens. Die kun je ook makkelijker vervangen wanneer je toe bent aan iets nieuws. Als je toch voor de knalrode bank gaat, breng dan wat rust aan met licht gekleurde sierkussens en dekens en kies voor fauteuils in dezelfde kleuren.

Zijn er bij OTTO ook hoekbanken met slaapfunctie verkrijgbaar?

Bij OTTO zijn de hoekbanken onderverdeeld in hoekbanken met een slaapfunctie en hoekbanken zonder een slaapfunctie.

Hoekbanken met een slaapfunctie kunnen in een handomdraai in een logeerbed veranderd worden.

Overige informatie

Eigenschappen: banken, bedfunctie, slaapfunctie, binnenvering, woonlandschap, hoekbank, ottomane, slaapbank.

Materialen: Stof, leer, kunstleer, microvezel.

Waar zet in mijn hoekbank neer?

Met een hoekbank verander je jouw woonkamer in een gezellig landschap en daarnaast benut je de ruimte ook nog eens optimaal. Dat laatste is helemaal het geval als je het vergelijkt met de aanwezigheid van twee banken, bijvoorbeeld een tweezitsbank en een driezitsbank. Er ontstaat dan, in de hoek, een stuk verloren ruimte. Met een hoekbank benut je ook deze ruimte. Een hoekbank bespaart dus ruimte en geeft in een kleine kamer garantie op extra gezelligheid. Door het 'open' karakter van een hoekbank kun je de bank ook plaatsen onder een raam of als je een schuin dak hebt. Daar gebruik je dan simpelweg elementen zonder rugleuning, zoals hockers of chaise longues.

Hoe meet ik een hoekbank in?

Zoek altijd eerst even de maat van de hoekbank op in de productinformatie. Bij hoekbanken worden de maten van alle losse elementen apart vermeld. Een truc om te bepalen of een bank goed in je kamer zal passen: leg op plek waar de bank moet komen krantenpapier neer. De kranten breng je met behulp van een meetlint of rolmaat op de juiste breedte en lengte. Op die manier kun je jezelf beter inbeelden hoeveel ruimte je nieuwe hoekbank in gaat nemen. Vergeet, als het gaat om een hoekbank met slaapfunctie, niet ook de aangegeven bedgrootte in je meting op te nemen.

Van welk materiaal moet mijn hoekbank gemaakt zijn?

Op dit moment weet je welke kleur, welke vorm en welk model hoekbank je wilt hebben. Maar, je bent er nog niet; je moet ook nog nadenken over de stof van de bank. Iedere stof heeft zo zijn specifieke eigenschap, die zowel voordelig als nadelig kan zijn. Zo ziet een leren hoekbank er chique en kwalitatief hoogwaardig uit, maar is op koude dagen en avonden/nachten zonder deken koud. Als je huisdieren hebt, denk er dan ook goed over na over je wel echt een leren hoekbank wilt hebben, aangezien huisdieren het leer makkelijk kunnen beschadigen. Een stoffen bank is er comfortabel, maar is daarentegen wel heel gevoelig voor vuil. Dat laatste kun je echter wel oplossen met een katoenen bankhoes, die je simpelweg in de wasmachine kunt stoppen. Als je daarnaast ook nog eens verschillende bankhoezen hebt, kun je ook wisselen, afhankelijk van je stemming of het seizoen. Wat echter nog comfortabeler is, is een hoekbank met microfiber bekleding: dit materiaal is erg huidvriendelijk, zacht en ongevoelig voor vuil.

Het zitcomfort

Wie een nieuwe hoekbank wil kopen, zal zich moeten verdiepen in het zitcomfort van de verschillende type banken. Niet alleen de hoes en de stof bepalen hoe comfortabel een bank is, maar ook de zithoogte en de zitdiepte. En hoe zit het bijvoorbeeld met de hardheid van de bank? Vind je het fijner als je een beetje wegzakt in de bank of vind je het fijner als een bank wat harder is. Oudere mensen kunnen bijvoorbeeld beter kiezen voor een wat stevigere/fermere stoffering, omdat je dan wat makkelijk op kunt staan. Wat betreft de zithoogte, hebben ouderen mensen en grote mensen baat bij een hogere zithoogte van ongeveer 42-45 cm. Als je graag rechtop zit, let dan vooral op de zitdiepte: ga op zo'n manier op de bank zitten, dat je benen in een hoek van 90 graden staan. Kun je dan comfortabel naar achter leunen? Dan heeft de bank de perfecte zitdiepte. Wanneer je overigens vaak graag naar achter gaat hangen als je op de bank zit, dan heb je meer baat bij een hoekbank met een hoge rugleuning.

Populaire kleuren hoekbanken

Grijze hoekbankenzwarte hoekbankenbruine hoekbankenwitte hoekbanken

Populaire materialen hoekbank

Leren hoekbanken, houten hoekbanken, stoffen hoekbanken
Bekijk hier de populaire hoekbanken