De functionele rol van hoekkasten

Hoekkasten vallen onder de familie van de kasten, waarvan de hoofdfunctie het opbergen van spullen is. Allerlei soorten spullen kunnen opgeborgen worden in hoekkasten. Het voordeel aan hoekkasten is dat deze zich in principe aanpassen aan de ruimte. Ze nemen minder ruimte in dan normale kasten en kunnen mooi weggezet worden in de hoeken van het huis. Niet alleen de hoeken van het huis kunnen opgevuld worden met hoekkasten, ook in de hoeken van bijvoorbeeld je keukenblok kunnen prima opgevuld worden met een hoekkast. Soortgelijke hoekkasten worden hoekcarrousellen genoemd. Het betreft een draaikast in de hoek van je keukenblok, waarin voornamelijk pannen in opgeborgen worden.

De hoekcarrousel

De hoekcarrousel werd enkele decennia geleden uitgevonden en diende als oplossing voor hoekkeukens. En de hoeken van zulke keukens passen geen deurtjes, terwijl er wel een hoop ruimte is. Door de hoekcarrousel werd dit probleem opgelost. Wanneer je de hoekcarrousel draait, vouwen de deurtjes naar elkaar toe waarna ze in de hoekcarrousel verdwijnen. Deze hoekcarrousellen zijn geïnspireerd door de eerder bedachte hoekkasten.

Kledingkasten

Ook voor kledingkasten bestaan er hoekkasten die ruimte in de kleed- of slaapkamer bespaart. In het assortiment van OTTO vind je soortgelijke hoekkasten. Deze kasten zijn ideaal voor het ordenen van je kleding. Ook krijg je een duidelijk overzicht van alles wat je in je kast hebt hangen. Dit gepaard met het besparen van de ruimte maakt deze hoekkasten een musthave.

De decoratieve functie van hoekkasten

Een hoekkast wordt in eerste instantie gekocht omdat er spullen opgeborgen moeten worden die men thuis anders niet kwijt kan. Maar de hoekkasten worden natuurlijk uitgekozen op het uiterlijk. Want waarom zou je niet gaan voor een mooie decoratieve hoekkast wanneer je er toch al een nodig hebt?

Het kiezen van een hoekkast kan lastig zijn. Belangrijk is dat de hoekkast goed past bij je interieur en je persoonlijke smaak. Is jouw huis landelijk ingericht dan kun je het beste je kast aanpassen aan deze stijl. Bij een landelijk interieur wordt er veel gebruik gemaakt van (onbewerkt) hout. Een goede tip is om het hout van de hoekkast af te stemmen op het hout wat je voor de overige meubels gebruikt. Op deze manier blijft de eenheid binnen je woning ontstaan. En eenheid betekent rust. Een zeer belangrijk element in het huis.