Bescherm je matras met een hoeslaken

Het wassen van beddengoed

Veel mensen vinden het heerlijk, het gevoel van een net verschoond, fris bed. In principe is het wassen van een dekbedovertrek, hoeslaken en kussenslopen niet anders dan het wassen van ander textiel als handdoeken. Hier volgen een paar tips voor het wassen van beddengoed:

We raden je aan beddengoed op 60 graden te wassen om huisstofmijt eruit te krijgen. Zeker als je een gevoeligheid of allergie voor huisstofmijt hebt is dit aan te raden. Ben je bang dat de kleur niet lang vasthoudt op 60 graden? Wissel dan de 40 en 60 graden af bij het wassen van beddengoed. Was een dekbedovertrek en kussenslopen ook altijd binnenstebuiten om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden. Als je het fijn vindt dat je beddengoed lekker ruikt kan je een beetje badzout in het laatste spoelwater doen. Zo komt het beddengoed lekker ruikend en fris uit je machine. Laat textiel na het wassen nooit in een natte toestand liggen maar hang het beddengoed op om te drogen, en doe dit bij voorkeur ook binnenstebuiten. Als je deze tips in acht neemt houd je de kleuren zo lang mogelijk mooi en geniet je het langst van jouw beddengoed!

Beddengoed in de kast

Bij het opvouwen en praktisch ordenen van je beddengoed komt nog heel wat kijken. Als je het jezelf makkelijk wil maken stop je alle bij elkaar horende lakens en je dekbedovertrek in de bijpassende kussensloop. Ook kan het handig zijn de planken in je kast te labelen, zodat je altijd weet wat je waar kan vinden. Dit zorgt er ook voor dat je je textiel netjes volgens de labels opruimt. Zo heb je alles wat je nodig hebt bij het verschonen van je bed handig bij elkaar, en ziet je kast er meteen netter uit. Wanneer meerdere personen van een kast gebruik maken zijn opbergdozen en vakverdelers misschien een toevoeging. Ga eens in de zoveel tijd eens door je kast heen om te kijken wat er mogelijk niet meer gebruikt wordt en weggedaan kan worden.

Hoeslaken op het bed leggen

Het is niet altijd makkelijk om je hoeslaken netjes en strak op je bed te leggen. Een nette omgeving helpt je bij het opmaken van je bed, als je geen plek hebt om je beddengoed en kussens neer te leggen of steeds spullen moet verplaatsen maak je het jezelf onnodig moeilijk. Kijk goed welke kant je waar op het bed legt, soms lijkt een hoeslaken vierkant maar vaak is één kant net wat langer dan de andere, dit merk je meestal pas als het hoeslaken om je matras ligt. Als je zorgt dat je de randen goed onder het matras wegwerkt lijkt je bed veel netter opgemaakt. Strijk het hoeslaken nog even goed glad en je bed ligt er weer prima bij!