Hoogpolige vloerkleden
NAAR BOVEN

Ruim assortiment aan hoogpolige vloerkleden vindt je bij OTTO

Hoogpolige vloerkleden of tapijten kunnen voor dat extra beetje sfeer en comfort zorgen in de kamer. Hoogpolige kleden hebben een lossere poolsamenstelling dan laagpolige kleden. Een hoogpolig vloerkleed straalt bijvoorbeeld warmte uit, daarnaast houdt een hoogpolig vloerkleed heerlijk de voeten warm, dit is natuurlijk erg aangenaam in de koude wintermaanden. Een vloerkleed heeft ook als voordeel dat het geluid dempt en dus warmte vasthoudt. Naast comfort en warmte kan een vloerkleed ook mooi zijn om te zien. OTTO heeft een ruim aanbod aan hoogpolige vloerkleden in allerlei maten en kleuren. Ontdek op onze webshop welk kleed het beste bij je interieur past!

Welk afmeting hoogpolig vloerkleed past het beste in jouw interieur

Een vloerkleed of een tapijt is ook de perfecte oplossing als je eenheid wilt creëren in je woning. Het tapijt hoeft niet exact te passen. Wanneer je online een vloerkleed koopt kan het lastig zijn om de maat van het kleed goed in te schatten. Qua afmetingen is de traditionele afmeting ongeveer 45 centimeter ruimte tussen de muren en het kleed. Wanneer het kleed in een kleine kamer komt te liggen is het beter om de afstand tussen de muren en het kleed te verkleinen naar 20 centimeter. Om hier een goed beeld bij te krijgen kun je bijvoorbeeld vellen papier of kranten neerleggen om te kijken welke grootte het beste in de kamer past.

Door het kleed onder je meubels te leggen, ontstaat er een samenhangend geheel in plaats van losstaande meubelen. Daarnaast kan een vloerkleed de ruimte ook groter doen lijken. Een hoogpolig tapijt is ideaal om onder de zithoek te leggen, op deze manier kun je lekker op de bank of in de zetel zitten en biedt de vloer warmte en comfort voor je voeten. Wanneer je een strak of industrieel interieur hebt kan een hoogpolig tapijt extra warmte toe voegen maar ook contrast wat een luxe uitstraling geeft.

Wanneer je een vierkante ruimte hebt kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rond kleed, op deze manier wordt het rechthoekige van de kamer doorbroken waardoor het kleed nog beter uitkomt. Wanneer de kamer een andere vorm heeft kun je het best voor een vierkant of rechthoekig formaat kiezen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een kleiner formaat vloerkleed, in dat geval zal de ruimte intiemer lijken.

In welke kamer past het best een hoogpolig vloerkleed?

Een hoogpolig vloerkleed is ideaal om in de woonkamer of slaapkamer te leggen. Voor de woonkamer en in het specifiek de zithoek heb je verschillende opties over hoe je het kleed neer kunt leggen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de bank in z’n geheel op het kleed te plaatsen of alleen de voorste poten.

Wanneer je het kleed in de slaapkamer plaatst is 30 centimeter rondom het bed een goede maatstaf in het bepalen van de afmetingen. Kies er voor om 30 centimeter aan de voor- en zijkanten van het bed kleed over te houden, op deze manier blijft de verdeling van bed en kleed in balans. Een andere optie is om een kleiner kleed aan het voeteneind te leggen, op deze manier brengt je toch dat beetje sfeer op een subtiele en gebalanceerde manier aan.

Een hoogpolig tapijt is minder praktisch om bijvoorbeeld onder de eettafel of onder een bureau te leggen in verband met het verplaatsen van stoelen. In dit geval kun je beter even neuzen bij onze andere vloerkleden. Ook voor de gang of hal, een plaats in het huis waar veel heen en weer gelopen wordt kun je beter voor bijvoorbeeld een loper kiezen.

Welke kleur hoogpolig vloerkleed past het beste in je interieur?

Wanneer je bijvoorbeeld één of meerdere muren hebt met een printje kun je het beste voor een effen kleed kiezen zodat het niet te druk wordt in de kamer. Wanneer je uitgesproken kleur meubelen in je interieur hebt kun je het beste voor een tijdloze kleur kiezen, zoals bijvoorbeeld donkergrijs, bruintinten en een crème kleur. Bij rustige muren kun je daarentegen juist kiezen voor een tapijt met een printje zodat het kleed de blikvanger van de kamer wordt. Let er wel op dat het niet te veel van het goede is.