Industrieel design van OTTO

De basis van een industrieel design

Een industrieel interieur is een stoer interieur, waarbij de ruimte erg belangrijk is. Een industrieel ingerichte ruimte oogt open en erg ruimtelijk. De industriële woonstijl is geïnspireerd op fabrieksgebouwen; grote ruimtes met een strak interieur. Donkere en robuuste accessoires geven een kamer een industriële look. Grote industriële lampen en brede stoelen kunnen niet ontbreken in een industrieel interieur.

Populaire aspecten van een industrieel interieur

• Populaire kleuren: Een industrieel interieur wordt gekenmerkt door een donkere uitstraling, maar in combinatie met natuurlijke kleuren. De grijze kleur is eigenlijk de basiskleur in dit interieur. Donkergrijs is een veel gebruikte kleur die samen met lichtgrijze accenten het industrieel wonen uitstralen. Naast grijs als basis zijn veel gebruikte kleuren: zwart, bruin, wit en groen. Blauwe of oranje accessoires geven wat extra kleur aan de industriële stijl.
• Populaire materialen: De typische materialen die in een industrieel interieur gebruikt worden zijn metaal en staal. Deze materialen doen echt denken aan fabrieksgebouwen en de rauwe, robuuste uitstraling daarvan. Om het interieur extra sfeer te geven worden materialen als hout en leer gebruikt.
• Populaire accessoires: Bij industrieel wonen is de basis open en stoer, waarbij niet al te veel accessoires horen. Een industrieel ingerichte ruimte ontbreekt niet aan een grote, industriële lamp. Aangezien het industriële interieur een redelijk donker interieur is, kan dit goed gecompenseerd worden met de accessoires. Accessoires met een andere tint of felle kleur als oranje, blauw of groen, passen perfect in het industriële interieur.

Industriële slaapkamer

In een industriële slaapkamer geldt eigenlijk dezelfde basis als voor het algemene industriële interieur. Om te beginnen is een licht houten vloer een goede basis. Een groot, statig bed past perfect in dit interieur. Een goed voorbeeld is een donkere boxspring. Bij het industrieel wonen is ruimtelijkheid erg belangrijk, in de slaapkamer worden dus ook niet te veel accessoires geplaats.

Industriële woonkamer

Ook voor de woonkamer geldt dezelfde basis van het industrieel wonen. De woonkamer is net zoals het gehele industriële interieur niet te druk en ruimtelijk. Een grote bank of tafel kan het pronkstuk in de kamer zijn. Moderne stoelen en grote lampen zijn belangrijke onderdelen van de woonkamer. Om de woonkamer wat extra kleur te geven kunnen bijvoorbeeld gekleurde kussens gebruikt worden.

Industrieel wonen bij OTTO

In de webshop van OTTO vindt je de allerleukste items die bij deze woonstijl passen. Laat de mooiste industriële items thuis bezorgen. Bij OTTO kun je ook gratis stofstaaltjes aanvragen van bijvoorbeeld banken. Vanaf 75,- worden al je favoriete industriële items gratis thuisbezorgd.