Een kamerscherm met een praktische en decoratieve functie

Kamerschermen bij OTTO

Heb je behoefte aan een meubelstuk waarmee je een gedeelte van je kamer kan afschermen? Dan is een kamerscherm een goede oplossing. Een kamerscherm is erg praktisch wanneer je in een bepaalde ruimte meer privacy wilt creëren. Dit kan bijvoorbeeld zijn in je slaapkamer of badkamer. Ook staat een kamerscherm mooi in een woonkamer. Naast de praktische functie heeft het ook een decoratieve functie. De schermen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen waardoor ze in meerdere stijlen toepasselijk zijn. Ook zijn er kamerschermen verkrijgbaar met een leuke afbeelding. Dit maakt het altijd bijzonder. Welk kamerscherm zal handig zijn en mooi staan in jouw woning? Ontdek het in onze webshop!

Tips om je slaapkamer in te richten

Kamerschermen zijn in meerdere ruimtes toepasselijk, maar je vindt ze voornamelijk terug in badkamers of slaapkamers. Dit zijn vaak ruimtes waar ook andere mensen komen, maar waar je wel een beetje privacy wilt hebben. Je ziet zelf vast wel eens de mooiste slaapkamers voorbij komen in woonmagazines, woonwinkels of hotels. Dit wil je natuurlijk zelf ook wel! Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om een slaapkamer in te richten in een leuke stijl. Vervolgens geven we enkele handige tips om een leuke, stijlvolle en rustige slaapkamer te kunnen inrichten.

  • Kleuren. In je slaapkamer kun je het beste rustige kleuren gebruiken. Het is namelijk wel een ruimte waar je moet ontspannen en niet waar je wakker moet liggen van drukke kleuren. Lichte kleuren als beige, grijs, blauw, bruinachtige tinten en wit zijn vaak geschikte kleuren om rust te creëren. Gebruik niet meer dan twee kleuren, want anders wordt de inrichting te druk.
  • Verlichting. Naast de kleur van de muren is het gebruik van licht ook erg belangrijk in de slaapkamer. Zorg ten eerste dat je geen felle lichten gebruikt. Dit kan erg naar zijn wanneer je pas wakker bent. Plaats een lamp op de nachtkastjes en voor de rest kan je het beste lampen naar de muren laten schijnen. Om een rustig effect te creëren, kun je het beste dimmers gebruiken.
  • Opruimen. Zorg ten eerste dat je geen overbodige meubels in je kamer zet. Een bed, nachtkastjes en een kledingkast zijn meestal voldoende voor een slaapkamer. Voor decoratieve items kan je altijd nog kiezen voor een kamerscherm of andere accessoires. Voor de rest kan je met opruimen al veel bereiken. Zorg dat er geen kleding rondslingert in je kamer en berg het netjes op in de wasmand of in je kast. Een opgeruimde kamer is een opgeruimd hoofd!