Kasten & vitrinekasten
NAAR BOVEN

Wil je een nieuwe kast kopen? Laat je hier dan informeren door middel van de meest voorkomende vragen van klanten en onze antwoorden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kast?

Bedenk van tevoren hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Welke kast heeft veel opslagruimte zonder gelijk heel groot te lijken? Witte of lichte meubels zorgen voor een aangename sfeer in donkere en kleine kamers. Kasten in slaapkamers zijn optimaal als ze bijna even hoog zijn als het plafond. Valt hij kleiner uit, dan kun je altijd nog opslagdozen bovenop je kast zetten. Zorg dat je een kast kiest die bij de rest van je interieurstijl past, om een rustige sfeer te creëren. Stijlvolle afwisselingen in de vorm van kleur contrasten zijn echter nooit verkeerd. Zo is een witte kast een prima aanvulling op een verder donker interieur.

Kasten milieuvriendelijk geproduceerd

Bij OTTO vind je een breed scala aan kasten die duurzaam zijn geproduceerd. Kijk naar ons ecolabel, zoals bijvoorbeeld het FSC-keurmerk. Dit keurmerk controleert de afkomst van het hout en de sociale ecologische omstandigheden van de verwerking ervan streng.

Welke kasten zijn geschikt voor kleinere ruimtes?

Voor kleine ruimtes zijn kasten in felle kleuren erg geschikt. Om optimaal de ruimte te benutten, is het slim om voor een hoge kast te kiezen. Deze nemen minder oppervlakte in beslag maar hebben nog steeds genoeg opslagruimte. Als je voor een spiegelkast kiest, lijkt de ruimte ook optisch groter.

Kan je ook in een badkamer een normale kast neerzetten?

In je badkamer kun je beter een speciale badkamerkast neerzetten dan een gewone kast. Badkamermeubels zijn over het algemeen minder diep, passen beter in de badkamer verhoudingen en bieden voldoende opslagruimte voor handdoeken, cosmetica en andere spullen. Bovendien zijn badkamerkasten gemaakt van speciale materialen die bestand zijn tegen hoge luchtvochtigheid.

Hoe maak je hoogglanskasten schoon?

Hoogglansmeubels zijn makkelijker schoon te maken dan de meeste mensen denken. In principe moet je een hoogglanskast vaker schoonmaken dan gelakte kasten, omdat je elke vingerafdruk ziet. Het schoonmaken van de kast is wel een gemakkelijk klusje. Je hebt niet meer nodig dan een beetje lauw water, een paar druppels wasmiddel en een katoenen doek of zeem. Na het schoonmaken van de kast moet deze worden afgedroogd met een droge katoenen doek dat het oppervlak polijst. Werkt normaal spoelwater niet voor vlekverwijdering, dan kun je speciale wasmiddelen voor hoogglansmeubelen gebruiken.

Waarom moeten kasten niet te dicht op een buitenmuur staan?

Het wordt algemeen aanbevolen om kasten, maar ook andere meubels, niet direct tegen de buitenmuur te zetten. In plaats daarvan moet de kast ongeveer 5 tot 10 centimeter afstand tot de wand hebben. Huismuren warmen namelijk normaal door de lucht, maar als er iets voor de muur staat kan de warme lucht hier niet komen. Zo wordt de luchtcirculatie dus verstoord.

Hoe kan je je kast het beste ordenen?

Als eerste is het slim om eens grondig door je kast te gaan. Vaak zitten er toch veel spullen in waarvan je niet wist dat je ze nog had. Misschien wel hele handige spullen, of klaar voor het grof vuil, ruimt allebei toch lekker op! Kijk ook even naar hoe je je kast hebt ingedeeld. Misschien kun je het wel veel efficiënter indelen, waardoor je kast niet meer zo uitpuilt. Sowieso is het slim om eens even goed je kast door te spitten, om te kijken of er nog dingen zijn die je nooit gebruikt. Misschien heb je wel grote dingen in je kast staan, die je eigenlijk bijna nooit gebruikt maar wel wilt houden. In dat geval kun je deze spullen ook in de kelder of bijkeuken zetten, hier zit het minder in de weg.

Meubels combineren met de vloer

Het is een kunst om je kast met andere meubels te kunnen combineren. Meubels in dezelfde stijl zorgen voor een rustige en sfeervolle omgeving. Ook het combineren van je meubels met je vloer is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je de kleur van je vloer niet gelijk is aan die van je meubels. Twee tinten lichter of donkerder zal het mooist staan. Wanneer je toch graag dezelfde kleuren wilt gebruiken, leg dan een tapijt op de vloer zodat er een ander contrast ontstaat.

Populaire kleuren kasten

Witte kasten, zwarte kasten, grijze kasten, groene kastenblauwe kasten