Jouw kast bij OTTO

Je wilt een nieuwe kast kopen? Laat je informeren met behulp van de meest gestelde vragen van klanten en onze antwoorden daarop.

Inhoudsopgave

Waarop moet je letten bij de aankoop van een kast
Kasten – van milieuvriendelijke productie
Welke kasten zijn geschikt voor kleine ruimtes?
Kan ik in de badkamer ook een normale kast neerzetten?
Hoe krijg ik hoogglans kasten zuiver?
Waarom moeten kasten niet te dicht tegen de kant aan staan?
Hoe kan ik kasten goedkoop online bestellen?
Populaire kleuren kasten

Waarop moet je letten bij de aankoop van een kast

Bedenk vooraf hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Welke kast benut de ruimte die je tot je beschikking hebt het meest optimaal, zonder te massaal over te komen. Zo zorgen witte of lichte meubelstukken bijvoorbeeld voor een vriendelijke atmosfeer in donkere en kleine kamers. Kledingkasten in slaapkamers zijn optimaal, wanneer ze tot net onder het plafond komen. Valt de kast lager uit, dan kun je ook opbergkisten gebruiken en deze bovenop de kast zetten. Kies een kast uit die past bij de stijl van je interieur, zodat de ambiance harmonisch blijft. Stijlbreuken in de vorm van kleurcontrasten zijn natuurlijk toegestaan. Zo kan een witte kast een overwegend zwart interieur prima complementeren.

Kasten – van milieuvriendelijke productie

Op otto.nl vind je een groot assortiment kasten, die uit duurzame productie voortkomen. Let op onze eco-keurmerken zoals het FSC-teken. Dit betekent dat de herkomst van het hout streng gecontroleerd wordt, evenals de sociale en milieuomstandigheden van de verwerking ervan.

Welke kasten zijn geschikt voor kleine ruimtes?

Voor kleine ruimtes zijn kasten in lichte kleuren prima geschikt. Optimaal zijn hoge kasten, die zoveel mogelijk opbergruimte bieden. Spiegelkasten zorgen ook nog eens voor een leuk vergroot effect. Zij laten kleine ruimtes lichter en groter lijken.

Kan ik in de badkamer ook een normale kast neerzetten?

Speciale badkamerkasten zijn beter geschikt voor de badkamer dan een gewone kast. Badkamerkasten zijn minder diep, de proporties zijn meer geschikt en ze bieden voldoende opbergruimte voor handdoeken, cosmetica en veel meer. Ook zijn de materialen beter bestand tegen een hoge luchtvochtigheid.

Hoe krijg ik hoogglans kasten zuiver?

Meubels van hoogglans zijn makkelijker te reinigen dan men denkt. In eerste instantie zou je zeggen, dat kasten met een glanzende coating minder onderhoudsvriendelijk zijn dan kasten met gelakte fronten, aangezien je op hoogglans elke vingerafdruk ziet. Om hoogglans kasten schoon te krijgen, heb je alleen lauw water een paar druppels afwasmiddel en een katoenen doek of zeem nodig. Na het schoonvegen moet de kast met een droge katoenen doek schoen geveegd afgeschuurd worden, dat polijst het oppervlak. Kun je met gewoon afwasmiddel de vlekken niet verwijderen, dan biedt speciaal reinigingsmiddel voor hoogglans meubels de oplossing.

Waarom moeten kasten niet te dicht tegen de kant aan staan?

Over het algemeen wordt aanbevolen, kasten en andere meubels niet te dicht tegen de kant aan te zetten. In plaats daarvan moet de kast ongeveer 5 tot 10 cm van de muur verwijderd zijn. De muren van een woning warmen namelijk normaal gesproken op door de temperatuur in de woning. Bevindt er zich een barrière voor de wand, dan kan de warme lucht niet weg. Daardoor wordt de luchtcirculatie verstoord. Vervolgens ontstaat condensatie op de muur achter de kast. En dat zijn perfecte omstandigheden voor schimmel om vrij te groeien en bloeien.

Hoe kan ik kasten goedkoop online bestellen?

Wil je kasten goedkoop kopen, zonder merkenkwaliteit in te leveren? Dan nodigen wij u uit om door ons meubelassortiment te ‘bladeren’. Hier vind je moderne kasten tegen eerlijke prijzen, die ook klanten met een kleiner budget blij maken. Ook wachten er regelmatig sterk afgeprijsde kasten op je, omdat ze plek moeten maken voor nieuwe producten. Rondkijken loont: wellicht wacht je nieuwe lievelingskast al op je! Deze kun je overigens op verschillende manieren betalen. Bekijk alle mogelijkheden op onze servicepagina.

Populaire kleuren kasten

Witte kasten, zwarte kasten, grijze kasten