Geef je keuken de juiste sfeer met een nieuw keukenkastje

Wordt het stijlvol wit, trendy rood of een sfeervolle houtkleur? Als je op zoek bent naar een nieuw keukenkastje tref je een ruime keuze aan. Niet alleen zijn er keukenkastjes in allerlei kleuren, maar ook in verschillende modellen en formaten. Lees daarom eerst deze tips voordat je een nieuw kastje voor je keuken gaat kopen!

Inhoudsopgave

Keukenkastjes: een must voor iedere keuken
Ontdek keukenkasten in allerlei uitvoeringen
Kies keukenkastjes in de juiste stijl
De juiste keukenkast: praktisch en mooi

Keukenkastjes: een must voor iedere keuken

Of koken nu pure passie voor je is of een dagelijkse verplichting: een opgeruimde keuken werkt een stuk fijner. Om alle keukenspullen een goede plek te geven zijn keukenkastjes een must. Ze bieden servies en glaswerk bescherming tegen breken en stof. Verder haal je pannen en schalen uit het zicht. Ook kun je er de ontsierende schoonmaakmiddelen in opbergen. Zo heb je een opgeruimde keuken die een fijne werkplek vormt voor de dagelijkse maaltijd of culinaire ontdekkingen. Bovendien zijn er allerlei soorten keukenkasten. Hierdoor kun je door je keuze voor een bepaald keukenkastje eenvoudig de juiste sfeer geven aan je keuken.

Ontdek keukenkasten in allerlei uitvoeringen

Door de uitgebreide keuze aan modellen zijn er voor iedere keuken passende keukenkastjes. Hierdoor vind je er vast één in de juiste breedte en hoogte. Zo kun je kiezen voor een smal kastje met enkele lades of een combinatie van een lade en een deur. Heb je een bredere onderkast nodig? Neem dan een exemplaar met twee of drie deurtjes en twee of drie lades. Ook voor een hoek in het aanrecht zijn er geschikte keukenkastjes. Deze hoekonderkasten zijn zo gemaakt dat beide deuren tegelijkertijd open kunnen. Verder heb je ook qua onderkant verschil in keukenkasten. Zo staan sommige op vierkante of ronde poten. Ook kan het keukenkastje aan de onderkant helemaal dichtgemaakt zijn. Dat is handig om vuil en stof onder het aanrecht te weren en het biedt bovendien een mooi aanzicht.

Kies keukenkastjes in de juiste stijl

Heb je een landelijke, klassieke of trendy keuken? Met nieuwe keukenkastjes kun je helemaal in dezelfde stijl blijven. Zo past een massief grenen exemplaar met metalen grepen perfect in een landelijke keuken. Bovendien zijn dergelijke keukenkasten in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals naturel of wit. Voor de klassieke keuken zijn bijvoorbeeld gladde keukenkasten van houtmateriaal met melaminecoating geschikt. De kunststofgrepen maken de look helemaal af. Past een trendy stijl meer bij jou? Dan kun je kiezen om je keuken een frisse boost te geven met keukenkasten waarvan de deuren hippe kleuren hebben. Heeft de ombouw van het keukenkastje een contrasterende kleur? Dan heb je een mooie eyecatcher in de keuken.

De juiste keukenkast: praktisch en mooi

Bedenk voordat je één of meerdere keukenkastjes gaat kopen, wat precies het doel is. Zoek je bijvoorbeeld een los kastje voor het extra serviesgoed dat je pas hebt aangeschaft? Dan kun je je laten leiden door het uiterlijk en de ruimteverdeling. Heb je echter plannen om in de toekomst je keuken uit te breiden? Dan is het handig als je voor een keukenkast uit een modulair systeem kiest. Zo kun je een complete keuken bouwen met deuren in dezelfde stijl. Ook zijn deze keukenkastjes qua breedte en hoogte op elkaar afgestemd. Zoals je ziet zijn er veel handige oplossingen om je keuken opgeruimd te houden en de juiste sfeer te geven. Kijk daarom snel in het aanbod en kies je ideale keukenkastje!