Een goed werkende kraan is van belang in de keuken. Door het glazende uiterlijk valt deze meteen op.

Keukenkranen passend bij je keukenstijl

Keukenkranen in overvloed

Ben je bezig met een verbouwing en komt er een nieuwe keuken? Of ben je alleen wat aan het sleutelen aan de keuken en zijn er een aantal accessoires aan vervanging toe? Dan heb je vast ook een nieuwe keukenkraan nodig. Een keukenkraan kan niet ontbreken in je keukenblok. Keukenkranen zijn er in verschillende modellen van verschillende merken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke ronde kraan of juist een hoogwaardige design kraan. Kies in ieder geval een kraan die past bij de stijl van de keuken.

Kokend waterkranen

Naast keukenkranen, die je in elke keuken vindt als toevoer van water, bestaan er ook kokend waterkranen. Deze kranen zijn speciaal gemaakt om direct water te leveren van minstens 100 graden Celcius. Je hebt dan geen waterkoker meer nodig om een kop thee te zetten en groenten en pasta’s bereid je snel in kokend water. Een kokend waterkraan is een dure investering, dus denk goed na over de voordelen die deze kraan biedt en of de investering voor het huishouden lonend is.

De Nederlandse ingenieur Henri Peteri was degene die al jaren bezig was met ontwikkelen van een kraan waar direct kokend water uit zou komen. In 1970 ontwikkelde hij het eerste prototype en daarmee was Henri Peteri de eerste persoon met de uitvinding. Het model dat uiteindelijk op de markt is verschenen en tegenwoordig verkrijgbaar is in speciaalzaken, staat bekend onder de naam Quooker.

Een kookeiland

Een kookeiland, een droom van veel interieurliefhebbers. Een kookeiland is eigenlijk een open keuken waar je niet alleen kookt, maar ook een beetje leeft. Het wordt betrokken bij de eetkamer of woonkamer en daardoor wordt het steeds meer gezien als leefruimte. Een kookeiland is niet voor ieder huishouden geschikt. Zorg dat je voldoende ruimte hebt en dat je een liefhebber bent van design en exclusiviteit, want dat zijn kernwoorden van een kookeiland!

Keukenartikelen bij OTTO

Bij OTTO vind je een groot assortiment keukenartikelen. Zo hebben we keukenapparatuur, zoals een aanbod ovens, vriezers en koelkasten. Maar ook meubels: een keukenblok, tafels en stoelen voor in de keuken en keukenkastjes- en rekken. Voor vrijwel alles wat je zoekt voor in de keuken kun je terecht in onze webshop. Je vindt er namelijk ook allerlei keukenbenodigdheden en keukenaccessoires om je keuken compleet te maken! Dus ben je op zoek naar een nieuwe keuken, een nieuwe keukenkraan of servies en textiel? Neem dan een kijkje bij OTTO!