Creëer extra ruimte in de keuken door het keukenrek

In elke ruimte is dit een probleem: waar laat je alle spullen. Ook in de keuken is dit het geval. Je hebt wel keukenkastjes maar die staan vaak al vol met borden, glazen of ander servies. De keukenkastjes onder het fornuis worden vaak gebruikt om pannen op te bergen. Waar laat je dan bijvoorbeeld de kruidenpotjes of de wijn voorraad?

Een keukenrek creëert extra ruimte in de keuken. Een plank boven het fornuis of een rek naast de koelkast of een open kast bieden meer opbergruimte in de keuken. Een plankje biedt plek voor onder andere de kruidenpotjes. Maar heb je meer ruimte nodig? Dan is een openkast ideaal. In dit type keukenrek kan je al het theeservies kwijt of de wijnglazen. Extra ruimte en doordat het een open kast is ziet het er ook nog eens gezellig uit! Een keukenrek met haakjes is bijvoorbeeld heel handig om een theedoek, handdoek of ovenwanten aan te hangen. Ook is er plek voor grote lepels als soeplepels, door dit soort artikelen aan het keukenrek te hangen draagt het bij aan de sfeer in de keuken. Hier wordt geleefd.

Een bijzonder rek voor in de keuken is het wijnrek. Een wijnrek in de keuken is functioneel maar ook een blikvanger! Je kunt er meerdere flessen wijn in kwijt, waardoor het er spectaculair uit ziet. Ook naar het design van het wijnrek kan de aandacht uitgaan. Zo zijn er stapelbare wijnrekken of wijnrekken met aparte vormen. Ondanks dat er veel verschillende soorten wijnrekken zijn, is het houten wijnrek nog steeds het populairst. Er zijn ook wijnrekken van metaal, steen of rvs. Zodat je kan kiezen voor een klassieke of moderne look. Een wijnrek is een handig keukenrek om de wijn in op te bergen maar voegt daarnaast iets toe aan de sfeer in de keuken.