Op zoek naar een leuke kinderbank? Je vindt ze bij OTTO!

Gun jouw kind een eigen, prettige zitplek door middel van een kinderbankje of zelfs gehele kinderzithoek. Kinderbankjes zijn over het algemeen lichtgewicht, zodat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Is het een keer lekker weer? Verplaats dan de kinderbank naar de tuin, zo kan jouw kind gezellig buiten spelen op zijn eigen vertrouwde bankje. Zijn er dagen dat je liever niet naar buiten gaat? Dan kun je ervoor kiezen om de kinderbank in de woonkamer of kinderslaapkamer te zetten. Een keuze maken qua kinderbankje is niet altijd even makkelijk, omdat het aanbod divers is. Hieronder geven we je meer informatie over de verschillende soorten kinderbankjes.

Inhoudsopgave

Kinderbankjes met opbergruimte
Kinderbankjes met tafel
Verschillende kleuren kinderbankjes
Hoe houd ik mijn nieuwe kinderbankje schoon?

Kinderbankjes met opbergruimte

Kinderbankjes zijn ideaal om een eigen plekje te creëren voor je kind. Zo kunnen zij vertrouwd spelen in hun eigen omgeving. Daarnaast zijn er verschillende kinderbankjes met een extra handige functie. Zo heb je verschillende kinderbankjes met opbergruimte. Dit zorgt ervoor dat wanneer jouw kind klaar is met spelen, alles direct opgeborgen kan worden. Ideaal toch? Hieronder beschrijven we twee vormen van kinderbankjes met opbergruimte.

Kistbank met klep

Allereerst heb je de kistbank, het woord zegt het eigenlijk al. Een kistbank is in principe een simpel bankje gemaakt van een kist als ondergrond. Dit soort kinderbankjes zijn ideaal wanneer je op zoek bent naar veel opbergruimte, dit omdat deze kisten vaak ook in grote maten verkrijgbaar zijn. Het gemakkelijke hieraan is dat speelgoed niet rond hoeft te blijven slingeren, zodra je kind is uitgespeeld kan het de kist in. Door zijn simpele design kun je hem in principe overal neerzetten. Zo kan hij perfect tegen een muur aangezet worden, maar ook los staan.
Tip: Je kunt de kistbank nóg comfortabeler maken door het gebruik van sierkussentjes. Hierdoor zal jouw kind nog lekkerder zitten.

Kinderzithoek

Genoeg ruimte in huis? Dan kun je ook kiezen voor een kinderzithoek met opbergruimte. Het gaat hierbij om een tafeltje met twee losstaande stoelen. Hiermee creëer je een echt eigen zithoek voor je kind. In de tafel vind je vaak twee of meerdere opbergboxen. Over het algemeen zijn deze kleiner dan de opbergruimte in een kistbank, echter kun je er alsnog genoeg speelgoed in kwijt.

Kinderbankjes met tafel

Kinderbankjes in combinatie met een tafel zijn ideaal voor kinderen die bijvoorbeeld graag met lego willen spelen. Je kan kind kan comfortabel zitten en de tafel dient als een basis waarop de lego gebouwd kan worden. Daarnaast is het ook ideaal voor kinderen die bijvoorbeeld graag met (plastic) servies willen spelen. Zo is een kinderbankje met tafel binnen enkele seconden omgetoverd tot een restaurant waar jouw kind de bediende van is. Er zijn zowel kinderbankjes met tafel voor buiten als voor binnen.

Voor in de tuin: houten kinderbankjes

Vooral in het voorjaar en in de zomer is het heerlijk om middagen door te brengen in de tuin. Gezellig aan tafel een drankje drinken terwijl je van het zonnetje geniet. Hoe fijn is het als jouw kind gezellig mee naar buiten kan én daarbij zijn eigen plekje heeft? Dit kan gemakkelijk door verschillende kinderbankjes die geschikt zijn voor in de tuin. Deze kinderbankjes worden ook wel gezien als picknicktafel. Het is een 1-delig meubel gemaakt van hout. Vaak zijn deze picknicktafels rechthoekig qua vorm, maar soms heb je ze ook in een 6-hoeks vorm. Hier zit iedereen knus bij elkaar.

Voor binnenshuis: diverse soorten

Wanneer we kijken naar binnenshuis wordt het al gauw een kinderzithoek. In plaats van een bankje heb je hier vaak twee of meerdere stoelen met een tafeltje. Het meest voorkomende aantal stoelen is twee, maar je kunt ook gemakkelijk kiezen voor een zithoek met drie of vier stoeltjes. Heb je meerdere kinderen of komen er vaak kinderen over de vloer? Dan is het wellicht leuk om voor een zithoek met vier stoelen te gaan. Qua design heb je ook meerdere keuzes. Zo heb je stoelen met zijleuningen, stoelen met een ronde rugleuning of met een vierkante rugleuning.

Verschillende kleuren kinderbankjes

Behalve dat je kunt kiezen uit verschillende soorten stoelen, wel of geen opbergruimte en wel of geen tafel, kun je ook kiezen uit verschillende kleuren en opdrukken. Aangezien het kinderbankje bedoeld is voor je kind, dient het ook wel aantrekkelijk te zijn voor hem of haar. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn als het een beetje bij het interieur van de kinderkamer of woonkamer past.

Kinderbankjes in neutrale kleuren: wit en grijs

Neutrale kleuren zijn altijd goed. Zo kun je kiezen voor diverse kinderbankjes in het wit of grijs. Een leuk voordeel hiervan is dat het vaak matcht met je interieur en daardoor niet storend is wanneer het in de woonkamer staat. Daarnaast worden kleuren als wit en grijs vaak gebruikt in combinatie met hout. Hierdoor zijn de kinderbankjes wel neutraal maar niet simpel 1-kleurig. Door de combinatie met hout geeft het een leuke en speelse look.

Kinderbankjes in opvallende kleuren: roze, blauw en groen

Kan de kinderkamer nog wel wat kleur gebruiken? Leuk om dit terug te laten komen door een kleurig kinderbankje neer te zetten. Wil je graag een echte eye-catcher? Kies dan voor een kinderbankje in bijvoorbeeld fel blauw of groen. Hiermee zal de kinderhoek in ieder geval opvallen. Je kunt ook kiezen om de kleuren wat subtieler terug te laten komen. Zo zijn er ook kinderbankjes waarin bijvoorbeeld lichtroze wordt gecombineerd met wit. Hierdoor is het niet eentonig maar ook niet té opvallend. Het is maar net waar je voorkeur ligt.

Kinderbankjes met opdruk: Nijntje of andere leuke dieren

Is jouw kind helemaal fan van printjes? Kies dan voor een leuk kinderbankje met opdruk. In vele gevallen hebben deze kinderbankjes als basis een witte of grijze kleur. Het wordt vaak afgemaakt door middel van een leuke opdruk op bijvoorbeeld de rugleuning van de stoel of op het kistgedeelte. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor leuke dieren als een beertje, een pinguïn of zelfs Nijntje. Een erg leuke toevoeging voor aan de kinderkamer.

Hoe houd ik mijn nieuwe kinderbankje schoon?

Waar kinderen spelen, wordt ook geknoeid. Je wilt natuurlijk dat je kind zo lang mogelijk van zijn nieuwe bankje kan genieten, belangrijk dan ook om hem goed te onderhouden. Een groot voordeel is dat je de meeste kinderbankjes eenvoudig schoon kunt maken, doordat ze vaak van hout worden gemaakt.

Het dagelijkse stof veel je gemakkelijk weg met een droge doek. Mocht er echt iets gemorst zijn, kies dan voor een lichtvochtige doek, eventueel met natuurzeep. Belangrijk is dat je niet te veel water gebruikt, aangezien het hout dit water zal opnemen en vervolgens zal uitzetten.
Tip: Mocht je gebruik maken van glazen met drinken, gebruik dan zeker onderzetters om kringen te voorkomen.