De kinderkamer is veel meer dan alleen een plek om te slapen. Het is een hele belevenis voor kinderen.

Een ruime keuze om je kinderkamer tot in detail in te richten

Spullen voor je kinderkamer

Is je kind uit zijn of haar bedje gegroeid en is het tijd voor wat anders? Er zijn vele leuke mogelijkheden om de kinderkamer in te richten. Het leuke hieraan is dat je beter weet wat je kind leuk vindt en hier kun je de inrichting van de kamer op aanpassen. OTTO biedt vele mogelijkheden om een leuke kinderkamer te kunnen inrichten. Om te beginnen kun je in onze webshop vele soorten kinderbedden vinden. Voor jongens zijn er bijvoorbeeld autobedden en voor meisjes prinsessenbedden. Ook vind je standaard uitvoeringen van bedden en natuurlijk stapelbedden. Naast bedden vind je in onze webshop ook meubels zoals garderobekasten, bureaus en kinderzithoeken. Met leuke decoratie en accessoires maak je de kinderkamer helemaal compleet.


Tips voor het inrichten van een kinderkamer

  • Looppad. Voor de veiligheid dien je het looppad van het bed naar de deur vrij te houden. Mocht er een noodgeval zijn, dan kan je ook in het donker gemakkelijk bij je kind komen.
  • Stopcontacten. Wanneer je de mogelijkheid hebt de stopcontacten boven handbereik van de kinderen plaatsen. Wanneer je ze niet gebruikt, kun je ze beter verbergen achter meubels. Normaal gesproken heb je zicht op wat je kinderen doen, maar op hun slaapkamer kan dit voor verrassingen zorgen.
  • Nachtkastje. Bij kinderen komt het nog wel eens voor dat ze in hun slaap uit bed vallen. Daarom kun je beter het nachtkastje niet vlak naast het bed zetten. Dan kunnen ze hun hoofd ook niet aan de punt van het kastje stoten. Daarom wordt ook geadviseerd om geen hoogslaper te gebruiken bij kleine kinderen, want een val kan flinke verwondingen opleveren.
  • Speelruimte. Kinderen spelen graag overal en ook op hun slaapkamer. Zorg dat je er niet teveel spullen neerzet, zodat ze ruimte genoeg hebben om te spelen. Zet een leuke speelgoedkist op de slaapkamer waar alles netjes in opgeborgen kan worden.
  • Raam. Op een slaapkamer moet het raam af en toe opengezet worden voor ventilatie. Jonge kinderen kunnen erg gevoelig zijn voor tocht en daarom kun je het bed beter niet in de buurt van een raam zetten. Tevens is het belangrijk dat het kind het raam niet kan openzetten of op de vensterbank kan klimmen.
  • Thema. Kinderen houden op een bepaalde leeftijd van allerlei dingen en dit zien ze graag terug in de kamer. Houd er wel rekening mee dat een bepaald thema (zoals een tekenfilm of serie) vaak tijdelijk populair is onder kinderen en zullen ze er na een aantal jaren op uitgekeken zijn. Daarom adviseren we om meer gebruik te maken van leuke kleuren. Bepaalde thema’s kan je beter toepassen met behulp van posters of accessoires in plaats van behang.