Een kinderkast biedt opbergruimte in de kinderkamer

Thema kinderkamers

Een kinderkamer is meestal gethematiseerd. Een echte prinsessenkamer of een stoere mannen kamer. Daar kun je natuurlijk geen saaie kast neerzetten. Maar waarom zou je daar voor gaan, als er ook kinderalternatieven zijn. Vind die mooie roze kast met spiegels perfect voor in de prinsessenkamer, of een kast met race thema voor in de stoere mannen kamer! OTTO biedt verschillende kinderkasten aan, zodat er altijd een ontwerp is wat past bij het thema van jouw kinderkamer!

Een kinderkast kan ervoor zorgen dat het thema van de kamer in zijn geheel wordt doorgevoerd. Belangrijk is wel dat er genoeg spullen in kunnen worden opgeborgen. Er zijn kinderkasten met laders, garderobestangen en planken. Het heeft dus net als een saaie gewone kast genoeg opbergruimte voor kleding, schoenen en speelgoed. Alleen heeft het daarnaast ook nog een super leuke uitstraling! Plus: met een thema kast wordt het voor de kinderen opeens leuk om op te ruimen!

Opruim tips

Kinderen groeien snel uit hun kleding. Zorg ervoor dat de inhoud van de kinderkast up to date blijft. Haal een keer in de zoveel tijd de kast eens leeg. Zo kan je goed zien wat er allemaal is. Er hangt waarschijnlijk veel kleding in die de kinderen niet meer passen of niet meer mooi vinden. Gooi eens wat kleding weg of geef het aan andere moeders of een goed doel. Je kunt nog mooie kleding ook proberen te verkopen via tweedehands websites als Marktplaats. Van de opbrengst kan je weer nieuwe kleding kopen. Een tip om al de kleding in de kinderkast mooi te houden: was ook eens de kleding die al een tijdje niet meer gedragen is. Als het lang in de kast hangt zal het waarschijnlijk muf ruiken.

Trends op het gebied van kinderkamers

Op het gebied van kleuren zijn harde en sterke kleuren zoals turquoise blauw en groen, of diep donkerblauw helemaal in. Deze zijn ook heel goed te combineren met zachte roze- en zandkleuren. Ook grijs blijft een terugkomende kleur in de kinderkamer. Dit zijn moderne kleuren maar toch ook redelijk tijdloos. Kies een kinderkast in een van deze kleuren en je kind kan er nog lang mee vooruit. Wil je toch iets met een print? Dan kun je er ook voor kiezen de kast te beplakken met decoratiestickers of behang. Deze kunnen er later gemakkelijk weer van worden afgehaald.