Kledingkasten bij OTTO

Een kledingkast is een van de belangrijkste onderdelen van een slaapkamer. Je kunt ervoor kiezen om je kledingkast op je slaapkamer te plaatsen, of om hem in een andere kamer te zetten. Wie weet creëer jij wel je eigen inloopkast. Hoe dan ook, er zijn verschillende soorten, maten en varianten. Bij OTTO vind je alle soorte kledingkasten: van groot tot klein en van klassiek tot modern. Wil jij meer weten over welke kledingkast het beste bij jou past? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

Tips kledingkast kopen
Welke soorten kledingkasten zijn er?
Een kast die past bij jou en je slaapkamer

Tips kledingkast kopen

Een kledingkast is voor velen een belangrijke kast. Je wilt je kleding netjes opbergen en snel de juiste outfit kunnen vinden. Een overzichtelijke indeling maakt de kledingkast praktisch en behulpzaam. Bedenk voordat je een kast gaat kopen waar deze aan moet voldoen. Stel jezelf de volgende vragen:

 1. Waar komt de kledingkast te staan? Meet op hoeveel ruimte je hebt voor de kast. Zo weet je de maximale breedte en hoogte.
 2. Wat voor soort deuren wil je? Of wil je liever een open kast? De meeste kledingkasten hebben openslaande deuren of schuifdeuren. Een kledingkast met schuifdeuren wordt ook wel ‘zweefdeurkast’ genoemd.
 3. Wil je een kledingkast met spiegel of zonder? Deze kan aan de binnenkant of op de kastdeur zitten. Erg handig om je totale outfit te zien. Je kunt natuurlijk ook een losse spiegel
 4. Welke kleur kledingkast heb je het liefst? Bedenk welke kleur mooi zou staan in je slaapkamer of de ruime waar de kast komt te staan. Houtlook en witte kledingkasten zijn het meest populair. Tegenwoordig zie je ook veel grijze en zwarte kledingkasten.
 5. Van welk materiaal moet de kast gemaakt zijn? Dit heeft effect op de kwaliteit en de look van de kast. Kies je een houten kast voor een klassieke of stoere look? Of liever een glanzende, metalen kast?
 6. Hoe wil je de indeling van de kast? Heb je liever een groot hanggedeelte of liever meer plankruimte? Beslis ook of je lades wilt of liever met kast organizers zoals mandjes werkt.
 7. Zijn er nog extra opties die van belang zijn? Denk bijvoorbeeld aan verlichting in of op de kast.

Welke soorten kledingkasten zijn er?

 • Garderobekasten

Een garderobekast wordt gebruikt als kast voor in de hal, maar ook als kledingkast. Een garderobekast zorgt voor orde omdat je er veel producten in kwijt kan. Deze kast is er in verschillende breedtes en dieptes. Hierdoor past in elke kamer een garderobekast. Wanneer je een kleine kamer hebt, kun je het beste kiezen voor een witte kast of een kast van licht hout. De ruimte oogt hierdoor groter.

 • Zweefdeurkasten

Een ander soort kast is de zweefdeurkast. Deze kast heeft zijn naam te danken aan de deuren die aan de bovenkant van de rails bevestigd zitten. De deuren ‘zweven’ voor de kast. Ook de zweefdeurkast is een grote kast waar je veel in op kunt bergen.  Wanneer jij optimaal gebruik wil maken van de kast kun je kiezen voor een zweefdeurkast met spiegel.

 • Hoekkasten

Een hoekkast is ideaal. Je kunt hem plaatsen in elke hoek van de kamer, waardoor hij minder ruimte in beslag neemt. Ben jij op zoek naar een kast voor een kleine kamer? Kies dan voor een hoekkast!

 • Spiegelkasten

De naam zegt het al, een kast met een spiegel. Een losse spiegel neemt ruimte in beslag en op deze manier kun jij snel kijken hoe jouw outfit staat. Je hebt spiegelkasten met een volledige spiegelwand of slechts een spiegel op een deur. Net wat je eigen smaak is!

Een kast die past bij jou en je slaapkamer

Het belangrijkste is om je gevoel te volgen. Kies de kast die bij jou en je slaapkamer past. Heb je een grote ruimte? Denk dan ook eens aan een hoekkast of een kledingkastsysteem. Wil je eenheid in je kamer? Kies dan een bijpassende ladekast of nachtkastje. Een opvallende kledingkast is juist perfecte eyecatcher. Kijk rustig rond in ons assortiment kledingkasten en vind jouw favoriet. Lees ook eens onze tips:

Zo richt je een kleine slaapkamer in

De slaapkamertrends van 2019

Hoe kan ik de kledingkast het beste ordenen?

Een walk-in closet? Zo creëer je er één.

 

Populaire kledingkasten:

Goedkope kledingkasten

Hoekkasten

Kledingkasten met spiegel

Kledingrekken

Witte kledingkasten