Een klok is de must have voor je huis. Of het nu in de woonkamer of keuken is, de klok is dé accessoire.

Staande klok, wandklok of tafelklok, de tijd tikt op alle klokken even snel weg

Klokken versieren je huis of kantoor en zorgen ervoor dat je de tijd nooit uit het oog verliest. Zo mis je geen enkele afspraak. Bovendien maak je met je klok indruk op je zakenrelaties, kennissen en vrienden. In elke ruimte past een klok. Aan de muur komt een fraaie design wandklok en op je kast of bureau een handige tafelklok. Bekijk ze allemaal.

Inhoudsopgave

Klokken van verschillende merken
Decoratieve wandklokken voor binnen en buiten
Staande klok als pronkstuk in de woonkamer

Klokken van verschillende merken

Het hoeft niet altijd een dure Karlsson- of Nextime-klok te zijn, ook andere design klokken staan perfect in je interieur. Natuurlijk zijn er nog andere merken gespecialiseerd in het vervaardigen van klokken. Wandklokken en tafelklokken van Ams, Bosch, Goebel of Home Affaire. Het zijn allemaal goede alternatieve merken voor een klok of wandklok. Bovendien is zo'n klok of wandklok in kunststof, hout of zwart metaal van een ander merk veel goedkoper. Daardoor kun je meerdere klokken in je winkelwagen stoppen voor dezelfde prijs.

Decoratieve wandklokken voor binnen en buiten

Decoratieve vintage wandklokken gaan al lang mee. De klokken zijn gloednieuw. Maar ze ogen alsof ze de tand des tijds hebben doorstaan. Qua materiaal blijft die wandklok dicht bij de natuur. De wandklok is vaak uit hout vervaardigd en vertoont nerven en groeven. Vintage wandklokken zijn uitgevoerd in aardekleuren als bruin en groen. De fraaie wijzerplaat van de klok vertoont soms een decoratief patroon. Zeker als het om een tuinklok gaat, komen op de wandklok al eens bloemmotieven voor. Een andere keer blijft de wijzerplaat van de klok wit en zwart. Dat zorgt ervoor dat je de tijd op de wandklok heel gemakkelijk kunt aflezen. Deze klok of wandklok past perfect in een landelijk interieur. Andere wandklokken worden in zwart metaal en glas uitgevoerd. Die klokken zijn moderner en passen eerder in een strak, modern huis. Zwart, wit en grijs zijn de hoofdkleuren van de klok. Deze combinatie komt ook vaak voor in een design woning, waarin beton en metaal veel gebruikte elementen zijn.

Staande klok als pronkstuk in de woonkamer

Sommige klokken slingeren je terug in de tijd. De grote staande klok of wandklok met slinger is zo'n klassiek voorbeeld. Het is een pronkstuk in de woonkamer van je huis. De wandklok of staande klok is nog steeds verkrijgbaar in de klassieke uitvoering, maar ook vaker met een modern design. Zelfs de tafelklok komt soms met een slinger. Het heen en weer bewegen van de slinger is zo rustgevend dat de klok alle stress in een kantoor wegneemt. Maar deze klok staat ook beeldig op een kast in je huis. Een slingeruurwerk is ook verkrijgbaar als wandklok. Naast klokken met een zwart-witte wijzerplaat worden ook veelkleurige klokken gemaakt en doen digitale exemplaren hun intrede. Klokken kunnen een grillige vorm hebben, zeker als ze een decoratieve buitenrand hebben. Het hart van de klok of wandklok blijft echter meestal rond.