Een koudschuim matras heeft een uitstekende ventilatie en een hoog comfort, doordat het zich aanpast aan het lichaam met weinig tot geen kuilvorming. 

Koudschuim matrassen voor ultiem slaapcomfort

De twee kernwoorden: comfort & levensduur

Koudschuim is een polyurethaanschuim dat zeer veel goede eigenschappen biedt voor matrassen. Het materiaal ventileert uitstekend en neemt voldoende vocht op. De celstructuur van de materialen is open, waardoor de matras niet warm aanvoelt. Vandaar de naam ‘koudschuim’.

Een koudschuim matras heeft twee belangrijke voordelen: het hoge comfort en de lange levensduur. Doordat het vermogen van een koudschuim matras hoog is, past het zich aan aan het lichaam, zodat je voldoende ondersteuning krijgt en bovendien op de plaatsen waar het nodig is. Het voordeel is dat er op deze manier weinig tot geen kuilvorming ontstaat en dat het matras je ontzettend veel comfort geeft tijdens de nachtrust. De gemiddelde levensduur van een koudschuim matras ligt tussen de vijftien en twintig jaar.

Het onderhouden van een matras

Een matras en het beddengoed worden intensief gebruikt en daarom is goed onderhoud en hygiëne belangrijk. Tijdens het slapen transpireer je en verwarm je je matras. En warmte en vocht zijn de boosdoeners voor het ontstaan van bacteriën. Zorg dus dat je dagelijks je beddengoed lucht en dat je je matras onderhoudt, want dit laatste wordt veelal vergeten. Bovendien is het onderhouden van een matras goed om snelle slijtage te voorkomen.

  • Stofzuig een matras vier à vijf keer per jaar.
  • Draai een matras één keer per jaar om, zodat je op de andere zijde komt te liggen. Dit is echter niet nodig bij een koudschuim matras!
  • Sla het dekbed overdag terug, zodat het matras en de onderhoes kunnen luchten. Op deze manier heb je minder last van huisstofmijt.
  • Duurdere matrassen hebben tijken die je kan afritsen. Was deze halfjaarlijks of jaarlijks in de wasmachine op 60 graden. Deze hoge temperatuur is een vereiste, omdat schimmels en huisstofmijt dan gedood worden.
  • Heb je kleine vlekken in het matras? Verwijder deze dan eenvoudig met warm water en een klein scheutje wasmiddel. Let erop dat je niet teveel water gebruikt, want dan wordt de binnenkant nat en vergroot je de kans op schimmels.
  • Gebruik tot slot een matrasbeschermer om snelle slijtage te voorkomen en je slaapcomfort te verhogen.