Bespaar tijd door te kiezen voor kunstplanten. Met deze plant ben je geen tijd kwijt met het onderhoud!

Kunstplanten: tijdloos, lang houdbaar en altijd in bloei

Planten en bloemen geven een nieuw gezicht aan een ruimte. Het plaatsen van een plant kan net de oplossing zijn die jij zoekt voor dat saaie hoekje of kleurloze tafeltje.

Voordelen van kunstplanten

Als je besluit tot de aanschaf van kunstplanten maak je een besluit voor de lange termijn. Deze hebben in vergelijking met echte planten en bloemen een aantal voordelen.

  • Kunstplanten staan altijd in bloei en zijn altijd mooi. Ze vergaan niet en trekken geen insecten en schimmels aan. Ook kunnen ze op elke plek in huis staan en hoeft er geen rekening gehouden te worden met zonlicht, hoeven ze niet bijgeknipt te worden en hebben ze geen water nodig.
  • Doordat ze lang houdbaar zijn, zijn ze op termijn goedkoper dan echte planten. Dit verschil is vooral kunstbloemen aan de orde; als je graag bloemen ziet hoef je niet elke week opnieuw verse bloemen te kopen maar doe je eenmalig een investering.
  • Verschillende soorten kunstplanten

    Tegenwoordig heb je kunstplanten en –bloemen die bijna niet van echte te onderscheiden zijn. Er zijn veel verschillende soorten op de markt, zoals een serie plantjes in potten, bloemen in vazen en bomen in potten. Deze worden meestal gemaakt van hoogwaardige kunststof en textiel. Ook is het mogelijk om kunstplanten voor in de tuin aan te schaffen. Dit kan handig zijn als je graag een leuke, vrolijke tuin hebt, maar weinig tijd hebt om deze te onderhouden.  

    Kunstplanten bij OTTO

    Ben je op zoek naar nieuwe kunstplanten of –bloemen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van OTTO. Hier vind je een ruim assortiment aan bloemen en planten, van vetplanten tot orchideeën en bonsaiboompjes.  Er zijn kunstplanten in verschillende groottes en voor ieder budget. Wanneer je meer informatie over een desbetreffende plant of bloem wilt klik je op het artikel, onder de afbeelding vind je de artikelinformatie. Welke plant maakt jouw inrichting vrolijker en levendiger?