Een ladekast kan ervoor zorgen dat jouw kamer er in een opslag opgeruimd en verzorgd uitziet!

Ladekasten door de eeuwen heen

Eeuwen lang was de middeleeuwse ‘’kist’’ hét meubelstuk om spullen in op te bergen. Een kist is een soort bak die vaak van stevige materialen werd gemaakt. Vaak was de kist van hout of kunststof zodat men daar spullen in kon bewaren of vervoeren. De kist is dan ook het eerste meubel van het huis. Zelfs de stoel werd uitgevonden omdat men de achterzijde van de kast had verhoogd.

De kast ontstond toen men de kist op pootjes had gezet en deze werd voorzien van deuren aan de voorzijde. Pas rond de 17e eeuw verandert het interieur bij voornamelijk de rijke kooplieden. Hier en daar ziet men kolom-, toog- en kussenkasten. Nog veel later werden er in alle woningen muurkasten gebouwd, maar deze kennen maar een kort tijdperk tot aan de 20e eeuw.

Vooral in de 21e eeuw heeft men behoefte aan orde en netheid gekregen. Sinds het intreden van de ladekast op de kastenmarkt, kan men steeds gemakkelijker zijn of haar spullen opbergen.

Ladekasten en kleuren

De kracht van kleur wordt door veel mensen nog steeds onderschat. Men vergeet vaak dat kleur een van de grootste sfeermakers is van het interieur. Met kleur kan je immers ook kamers visueel vergroten en voor sfeer en gezelligheid zorgen. Veel gebruikte combinaties zijn oranje-rood, blauw-turquoise en groen-geel. Zoals u al ziet heeft OTTO ladekasten in verschillende kleuren en maten, zodat u gemakkelijk uw ladekast kan afstemmen op uw interieur!