Sfeervolle lampen in vele uitvoeringen en categorieën

Richt je woning in met leuke verlichting

Je woning inrichten kun je op vele manieren doen. Je begint met het verven van je muren en het leggen van de vloer en uiteindelijk kan je de meubels op zijn plek gaan zetten. Daarnaast kun je met leuke accessoires je inrichting compleet maken. Ook kan je met lampen je interieur extra sfeer geven. Lampen heeft natuurlijk iedereen in huis, maar er zitten grote verschillen tussen lampen. Je kunt standaard lampen gebruiken, maar ook lampen met een bijzondere kap, standaard of voetstuk.

Tegenwoordig zijn er vele verschillende typen verlichting op de markt. Bij OTTO kun je terecht voor een groot aanbod aan verlichting in verschillende categorieën. Een aantal voorbeelden hiervan worden hieronder weergegeven. Hanglampen worden bijvoorbeeld veel gebruikt in de keuken en wand- en tafellampen in de woonkamer. Welke lampen passen het best bij jouw interieur?

 • Bureaulampen
 • Halogeenlampen
 • Plafondlampen
 • Kroonluchters
 • LED-lampen
 • Hanglampen
 • Tafellampen
 • Vloerlampen
 • Wandlampen

Hoe kun je besparen met verlichting?

Vooral in de koude maanden van het jaar zal je verlichting in vele ruimtes op volle toeren draaien. Dit is uiteraard noodzakelijk, maar het is een grote kostenpost op de energierekening. Hoewel je verlichting vaak nodig hebt, zijn er simpele oplossingen om te besparen op je energierekening en het milieu minder te belasten. Vervolgens sommen we een aantal handige tips op.

 1. Lampen. Je zult het vast vaker gehoord hebben, maar de meest eenvoudige methode om te besparen, is het aanschaffen van spaar- of LED-lampen. Deze zijn vele malen zuiniger dan gloeilampen, welke langzamerhand verdwijnen uit de schappen.
 2. Beweging. Vaak gebeurt het dat je in een ruimte komt, maar vergeet het licht uit te zetten. Dit kost onnodig stroom. Door gebruik te maken bewegingssensoren gaat je licht aan wanneer je binnenkomt en uit wanneer er geen beweging wordt geconstateerd. Dit is vooral handig in ruimtes waar je weinig komt.
 3. Zonne-energie. Je gehele huis op zonne-energie laten werken is een flinke investering, maar het zal zich na verloop van tijd uitbetalen. Je zou kunnen beginnen met verlichten van je tuin op zonne-energie. Voor slechts een paar euro per lamp kun je al verlichten op zonne-energie hebben. Hiermee kun je op jaarbasis al snel 150 euro besparen.
 4. Dimlicht. Wanneer je lampen dimt kun je extra sfeer krijgen, maar ook besparen op je energie.
 5. Kerstverlichting. Met kerst creëer je veel gezelligheid met leuke lampjes in je boom of tuin, maar laat ze niet 24 uur per dag branden. Plaats een timer op je verlichting, zodat ze aangaan wanneer het donker wordt en uitgaan wanneer je naar bed gaat.